Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ 0-1: Τίτλος μετά από 34 χρόνια!

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να αποφασιστεί ο νικητής του... περσινού Κυπέλλου Ισπανίας, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ να πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός τίτλου μετά το 1987. 

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να αποφασιστεί ο νικητής του… περσινού Κυπέλλου Ισπανίας, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ να πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός τίτλου μετά το 1987. 

Ήταν μια επιτυχία από κάθε άποψη ιστορική. Δεν είναι μόνο ο πέμπτος τίτλος στα 111 χρόνια ιστορία της Σοσιεδάδ, ακόμα και ο τρόπος είχε στυλ… ρετρό. Ο αρχηγός Μικέλ Ογιαρθάμπαλ σκόραρε από 11 μέτρα με εκτέλεση πέναλτι και το γκολ αποδείχτηκε αρκετό για να κριθεί ο τελικός των Βάσκων. Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που η Σοσιεδάδ είχε σκοράρει με πέναντι σε τελικό του Κυπέλλου του Βασιλιά έπρεπε να φτάσει πίσω στο 1928, όταν είχε βρει δίχτυα με το Ντομίνγκο Θαλδούα. 

Εν τω μεταξύ ο παίκτης που έκανε το πέναλτι, ο Ίνιγο Μαρτίνεθ μάλλον δεν περνά και την καλύτερη φάση της χρονιάς, αφού υπέπεσε σε δεύτερη τέτοια παράβαση μέσα σε 10 μέρες, μετά από αυτό που παραχώρησε στην Ελλάδα! Σε πρώτη φάση μάλιστα δέχτηκε κόκκινη κάρτα, αλλά μετά από εξέταση της φάσης με VAR αυτή υποβιβάστηκε σε κίτρινη. Ακόμα κι έτσι πάντως, τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με την Μπιλμπάο κατ΄ ουσίαν να μην απειλεί και πλέον να στρέφει το βλέμμα της στον φετινό τελικό του Copa Del Rey, στις 17 Απριλίου απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ίδιο γήπεδο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.