Μπαρτσελόνα: Κακός της «δαίμονας» η ομάδα του Βαλβέρδε (pic)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αποδείχτηκε για άλλη μία φορά αξεπέραστο εμπόδιο για τη Μπαρτσελόνα στο Copa del Rey το βράδυ της Τετάρτης, με τους αδερφούς Γουίλιαμς να πετυχαίνουν από ένα γκολ στην παράταση, για το θριαμβευτικό 4-2 της ομάδας του Βαλβέρδε.

Ενώ οι Βάσκοι έχουν δυσκολευτεί εναντίον των «blaugrana» στους τελικούς, έχουν ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ μετά τη νίκη τους το βράδυ της Τετάρτης. Μόνο τέσσερις φορές η Μπαρτσελόνα έχει αποκλειστεί από το Copa del Rey από το 2007 πριν από τον ημιτελικό, μια σειρά που χρονολογείται πριν από 18 χρόνια.
Μόνο η Σεβίλλη (2009-10) και η Αθλέτικ το έχουν κάνει, με τη βασκική πλευρά να πετυχαίνει αυτό το κατόρθωμα το 2019-20, το 2020-21 και το 2023-24.

Όχι μόνο είναι άκρως εντυπωσιακή αυτή η πορεία, αλλά η ομάδα του Βαλβέρδε κατάφερε να φτάσει στον ημιτελικό επί πέντε συνεχόμενα χρόνια, για πρώτη φορά τα τελευταία 90 χρόνια. Αυτό το επίτευγμα το κατάφερε με τρεις διαφορετικούς προπονητές, με τους Γκάιθκα Γκαριτάνο, Μαρθελίνο και τον σημερινό προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε να συμβάλλουν στη φήμη της στο Κύπελλο. Φυσικά το επόμενο βήμα για τα «λιοντάρια» είναι να κατακτήσουν το τρόπαιο, για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1984.

Ενώ κέρδισε το Ισπανικό Σούπερ Καπ το 2015 και το 2021, η Αθλέτικ δεν έχει ακόμη γευτεί τη δόξα σε ένα σημαντικό τρόπαιο για 40 χρόνια, παρά τους έξι τελικούς του Copa del Rey έκτοτε και είναι απελπισμένη να τερματίσει αυτή την άγονη περίοδο,. Με την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι η μοναδική ομάδα που απέμεινε από τους τρεις μεγάλους, είναι μια καλή ευκαιρία να φτάσει μέχρι το τέλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.