Copa del Rey: Visca Barca! (hls)

Με μια εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στους τίτλους συντρίβοντας την Ατλέτικ Μπιλμπάο 4-0 στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε ο τελικός του Copa del Rey (σ.σ. ισπανικό κύπελλο) καθώς η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε καθηλωτική εμφάνιση, άργησε μεν ν’ ανοίξει το σκορ (σ.σ. με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Γριεζμάν έκανε το 1-0) αλλά όταν το κατάφερε δεν είχε … σταματημό, επιστρέφοντας στους τίτλους με το εμφατικό 4-0 επί της Ατλέτικ Μπιλμπάο.

Ο 119ος τελικός βάφτηκε “Μπλαουγκράνα” απολύτως δίκαια αφού εξ αρχής ο ρέκορντμαν Μέσι και η παρέα του εξ αρχής πήραν τα ηνία του αγώνα και δεν τα άφησαν ποτέ. Μόλις στο 5′ ο ΝτεΓιόνγκ σημάδεψε το δοκάρι, από υπέροχη πάσα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού σηματοδοτώντας ένα σερί διαδοχικών ευκαιριών. Οι Βάσκοι, προφανώς επηρεασμένοι και από την πρόσφατη απώλεια του … περσινού τελικού πριν από λίγες ημέρες δεν είχαν το ψυχικό σθένος ν’ αντιδράσουν έχοντας ν’ αντιπαραθέσουν μια και μόνον ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Παρά το … σφυροκόπημα της ομάδας του Κούμαν χρειάστηκε να έρθει το δεύτερο μέρος μέχρι να λύσουν τον … Γόρδιο δεσμό στην άμυνα της Μπιλμπάο και να αναγκάσουν τον εξαιρετικό Σιμόν να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Στο 60′ ο ΝτεΓιονγκ έχοντας τροφοδοτηθεί από τον Μέσι, γύρισε παράλληλα στον Γριεζμάν που με προβολή έσπασε το … ρόδι. Τρία λεπτά μετά ο πολύ καλός Ολλανδός από δημιουργός έγινε σκόρερ και με κεφαλιά-ψαράκι διπλασίασε τα τέρματα των Καταλανών. Στο 68′ ήταν η σειρά του Μέσι να πάρει τη σκυτάλη και με ωραίο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-0, ξεπερνώντας τα 300 γκολ για 13η σεζόν! Ο ίδιος στο 73′ ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ, ενώ ακυρώθηκε και γκολ λίγο πριν από το τέλος ως οφ σάιντ.

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του τελικού στην κατάκτηση του 31ου Κυπέλλου Ισπανίας στην ιστορία της ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.