Ο Ντάρμπισιρ…έριξε τη Γουίγκαν

Πριν από δύο χρόνια η Γουίγκαν πανηγύριζε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, πλέον όμως θρηνεί για τον υποβιβασμό στη League 1, λόγω (και) του Ματ Ντάρμπισιρ!

Πριν από δύο χρόνια η Γουίγκαν πανηγύριζε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, πλέον όμως θρηνεί για τον υποβιβασμό στη League 1, λόγω (και) του Ματ Ντάρμπισιρ!

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, άνοιξε το σκορ στη χθεσινοβραδινή νίκη της Ρόδεραμ με 2-1 εντός έδρας επί της Ρέντινγκ, ένα αποτέλεσμα που καταδίκασε σε υποβιβασμό από την Τσάμπιονσιπ τόσο τη Μίλγουολ όσο και τη Γουίγκαν, που θα συνοδέψουν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία την εδώ και καιρό καταδικασμένη Μπλάκπουλ.

Οι «λάτικς», μία ομάδα από μία πόλη που παραδοσιακά λάτρευε το ράγκμπι, με  τα λεφτά του πάμπλουτου Ντέιβ Ουίλαν και προπονητή τον νυν τεχνικό της Έβερτον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, κατάφερε να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά το 2005. Οκτώ χρόνια μετά, κατόρθωσε να κατακτήσει και το Κύπελλο κερδίζοντας με 1-0 στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» την πάμπλουτη Μάντσεστερ Σίτι, με γκολ του Μπεν Ουότσον στις καθυστερήσεις.

Αυτή όμως ήταν η αρχή του τέλους. Τέσσερις μέρες αργότερα έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάστηκε έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο την ίδια σεζόν, ο Μαρτίνεθ μετακόμισε στο «Γκούντισον Παρκ» και ο πυρήνας του 2013 διαλύθηκε.

Η φετινή σεζόν ήταν καταστροφική από την αρχή και η πρόσφατη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον μέχρι πρότινος αρχηγό Γκάρι Κάλντγουελ, δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την πορεία προς τον υποβιβασμό, τον οποίο σφράγισε η ομάδα του Ντάρμπισιρ… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.