Στουτγκάρδη : Μπράβο στον Μαυροπάνο 

Βρίσκεται στο εξωτερικό από το 2018 όταν η Άρσεναλ τον απέκτησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι υποψήφιος για το βραβείο του ρούκι του μήνα στην Μπουντεσλίγκα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αμυντικούς που θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο.

Από την Εθνική ομάδα έχουν περάσει αμέτρητοι παίκτες τα τελευταία χρόνια αλλά ο Ντίνος Μαυροπάνος δεν έχει φορέσει τα γαλανόλευκα. 

Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν καθυστερήσει ίσως την εξέλιξή του. Ακόμη και φέτος όταν πήγε στην Στουτγκάρδη στην αρχή έχασε έντεκα αγώνες λόγω τραυματισμών. Τον τελευταίο ενάμισι μήνα έχει γίνει βασικός. Είναι υγιής (…φτου φτου) αν και στο πρόσφατο ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντικαταστάθηκε στο 69ο λεπτό λόγω ενοχλήσεων. Δεν μοιάζει κάτι σοβαρό.

Στην Στουτγκάρδη είναι προσεκτικοί, ο κόουτς Ματαράτσο τον ξεκούρασε στην προπόνηση για να τον έχει έτοιμο καθώς βλέποντας τις εμφανίσεις και τα στατιστικά του καταλαβαίνει ότι έχει έναν στόπερ που δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τα μεγάλα ονόματα της Μπουντεσλίγκα. 

Σύμφωνα με το www.transfermarkt.de οι δύο πιο ακριβοί στόπερ στην Μπουντεσλίγκα είναι ο Ουπαμεκανό της Λειψίας που έχει ήδη υπογράψει στην Μπάγερν Μονάχου και ο Ταπσόμπα της Λεβερκούζεν που είναι 22 ετών. Με αυτούς συγκρίνουμε τα νούμερα του Έλληνα στόπερ. 

Ο Έλληνας στόπερ καλύτερος σε οποιαδήποτε συνθήκη μονομαχίας με επιθετικούς από Ουπαμεκανό και Ταπσόμπα, καλύτερος “κλέφτης” και πιο επικίνδυνος στην επίθεση καθώς με οκτώ και εννέα ματς λιγότερα έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες. 

Εμφανώς υστερεί στην αποτελεσματικότητα των μεταβιβάσεων και αν και απειλεί, δεν έχει σκοράρει ούτε ένα γκολ από την στιγμή που έφυγε από τα Ελληνικά γήπεδα (…3 γκολ σε 20 ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Η δεξαμένη των στόπερ δεν έχει τελειωμό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μοιάζει μακριά από μια κλήση στην Εθνική ομάδα αλλά σίγουρα μοιάζει ήδη πολύτιμος για την Στουτγκάρδη του Ματαράτσο. 

“Είναι ο μονομάχος μας. Είναι τέρας σε ότι αφορά τα φυσικά του προσόντα. Όταν κάνει λάθος, εκνευρίζεται και βρίζει στα Ελληνικά, δεν καταλαβαίνω αλλά μου αρέσει. Είναι ένα σκληρό σκυλί” λέει ο προπονητής του. 

Οι φίλοι της Άρσεναλ βλέποντας τα κατορθώματά του θέλουν να τον δουν την επόμενη χρονιά στην ομάδα άλλωστε υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους κανονιέρηδες το περασμένο καλοκαίρι το οποίο λήγει το 2023. 

Άνθρωπος κλειδί στην μετακίνησή του στην Στουτγκάρδη είναι ο αθλητικός διευθυντής των Γερμανών, ο Σβεν Μίσλιντατ. Ο ίδιος άνθρωπος τον ανακάλυψε και τον απέκτησε για την Άρσεναλ από τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Αν κάποιος μπορεί να πείσει την διοίκηση της Άρσεναλ να ρίξει τις απαιτήσεις της για την απόκτησή του, είναι αυτός αλλά αν ο Έλληνας στόπερ συνεχίσει να παίζει όπως παίζει τον τελευταίο καιρό, οι απαιτήσεις θα είναι έτσι κι αλλιώς υψηλές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.