Bundesliga: Τα στιγμιότυπα της 1ης αγωνιστικής (vids)

Με το Top-3 της περυσινής Bundesliga να εκκινεί με νίκη ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα. Τεσσερις φιλοξενούμενοι επέστρεψαν με "διπλό", ενώ τέσσερις ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Μόλις τρεις ομάδες κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη στην έδρα τους στην πρεμιέρα της Bundesliga. Τέσσερις φιλοξενούμενοι εκκίνησαν με “διπλό”, ενώ τέσσερις ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 0-0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Βόλφσμπουργκ με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 για την πρώτη αγωνιστική της Bundesliga

Μια από τις δύο πιθανές αντιπάλους της ΑΕΚ στα Play Off του Europa League (εάν περάσει τη Σεντ Γκάλεν) ξεκίνησε με ισοπαλία τη νέα σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα χωρίς να μπορέσει να πείσει με την εμφάνισή της και να κάμψει την αντίσταση της Μπάγερ Λεβερκούζεν

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 31′ με την έξυπνη απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ που όμως είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία και ο Μπρουκς για να κάνει το 1-0.

Στο 41′ ο Βέγχορστ που ετοιμάζεται να αλλάξει ομάδα είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Χράντετσκι αναδείχθηκε νικητής για να κλείσει το ημίχρονο στο μηδέν.

Λίγα πράγματα και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος με τη Βόλφσμπουργκ να έχει τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 64ο λεπτό η Λεβερκούζεν έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ντιαμπί να ανοίξει το σκορ, όμως ο Κάστελς έκανε σπουδαία επέμβαση με τα πόδια. 

Η ενδεκάδα της Βόλφσμπουργκ (4-3-3): Καστέλς – Στέφεν, Λακρουά, Μπρουκς, Ρουσιγιόν (69′ Κλάους) – Μεχμέντι (70′ Πάουλο Οτάβιο), Άρνολντ, Σλάγκερ – Μπρέκαλο, Βέγχορστ, Ζοάο Βίκτορ (78′ Γκέρχαρντ). 

Η ενδεκάδα της Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-1-4-1): Χράντετσκι – Λ. Μπέντερ, Σ. Μπέντερ, Ταπσομπα, Σινκγκράβεν – Αράνγκις – Μπελαραμπί, Βιρτζ, Ντεμιρμπάι, Ντιαμπί – Αλάριο. 

ΛΕΙΨΙΑ – ΜΑΪΝΤΣ 3-1

Εύκολο και ευχάριστο ήταν το πρώτο απόγευμα της αγωνσιτικής στην Γερμανία για την Λειψία που επικράτησε 3-1 της Μαϊντς.
 
Με δύο γρήγορα γκολ που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο, οι Φρόσμπεργκ (17΄ με πέναλτι) και Πούλσεν (κεφαλιά) οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα στον αγώνα. 

Στα πρώτα λεπτά της επενάληψης (48΄) η Μαϊντς μείωσε προσωρινά με τον Ματέτα, και στο  51΄ από την γρήγορη απάντηση του Χαϊνταρά διαμορθώθηκε το τελικό 3-1. 

Λειψία: Γκουλάσκι, Ανχελίνιο, Κλόστερμαν, Χάλστνμπεργκ, Ουπομεκανό, Χαϊνταρά, Φόρσμπεργκ( 77΄ Ενκνκού), Κάμπλ (77΄ Χένρικς),  Όλμο (69΄ Χι Τσάν), Άνταμς, Πούλσεν  

Μαϊντς: Τσέντερ, Νιακατέ, Μπροσίνσκι, Σεντ Τζουστ, Ονισίβο, Μπαρεϊρο, Μπάκου, Λάτζα, Κουάϊσον (68΄ Μποέτιους),  Μπουρκάρντ (68΄ Οζτουνάλι),  Ματετά

ΚΟΛΩΝΙΑ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ    2-3

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Χόφενχαϊμ προηγήθηκε δίκαια με 2-1 με τα γκολ του Κράμαριτς (3′, 45+). Η Κολωνία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το νέο απόκτημα τον Άντερσον (22′). 
Η πίεση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε την ισοφάριση για τους τράγους με μια στατική μπάλα και σκόρερ τον Ντρέξλερ (86′). Στις καθυστερήσεις όμως ο Κράμαριτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε την νίκη στην Χόφενχαϊμ με 3-2. 

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ    1-1

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με ενθουσιασμο και τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες. Μέχρι το τέλος το ματς έγινε αρκετά σκληρό. Η Άιντραχτ είχε τις καλύτερες ευκαιρίες αλλά το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Άιντραχτ πίεσε αλλά η Μπίλεφελντ ήταν προσεκτική και άντεξε στην πίεση. Η Άιντραχτ δεν έφτιαξε μεγάλη ευκαιρία και το ματς έληξε δίκαια ισόπαλο 1-1. 
 

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ    2-3

Η πιο ώριμη Φράιμπουργκ ήταν και πιο αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο και πήγε με το σκορ στο 2-0 στα αποδυτήρια. Τα γκολ πέτυχαν οι Πέτερσεν (8′) και Σάλαϊ (26′).
Με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Φράιμπουργκ πήγε στο 3-0 με γκολ του Γκρίφο (48′) και χαλάρωσε. Λίγο έλειψε να το πληρώσει καθώς η Στουτγκάρδη μείωσε με Κάλαϊτζιτς (71′) και Βαμανγκιτούκα (81′) αλλά δεν έφτιαξε άλλη μεγάλη φάση για να ισοφαρίσει. 

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ. – ΧΕΡΤΑ    1-4

Πάλι τα ίδια από την Βέρντερ. Καλύτερη για σαράντα λεπτά αλλά αφελής για πέντε. Πέντε λεπτά που ήταν αρκετά για να σκοράρει δις η Χέρτα και να πάει με το 2-0 στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Τα γκολ οι Πεκάρικ (42′) και Λουκεμπάκιο (45+).
Δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο. Η Χέρτα σκόραρε άλλες δύο φορές με Ματέους Κούνια (63′) και Κόρδομπα (90′). Ενδιάμεσα είχε μειώσει για την Βρέμη ο Σέλκε (69′).

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡ. – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ    1-3

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο. Τόσο ισορροπημένο που κάθε ομάδα είχε μόνο μια τελική εντός εστίας. Η Ουνιόν αστόχησε… η Άουγκσμπουργκ σκόραρε με τον Βάργκας (40′) και προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο. 
Η Ουνιόν έκανε τα πάντα για να ισοφαρίσει και τα κατάφερε με τον Μπιούλτερ (75′) αλλά η Άουγκσμπουργκ ήταν απίστευτα αποτελεσματική. Έφτιαξε δύο φάσεις μετά το 1-1 και σκόραρε άλλες δύο φορές με τους Γκρεγκόριτς (82′) και Χαν (89′). 

Το βράδυ της Παρασκευής η κάτοχος του Treble Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με 8-0 την Σάλκε στην πρεμιέρα της. Θυμηθείτε πως. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.