To γράμμα του Ρεχάγκελ στον 60χρονο Φέλερ!

Ο μεγάλος Ρούντι Φέλερ γίνεται σήμερα 60 ετών και ο Ότο Ρεχάγκελ του ευχήθηκε μέσω ανοικτής επιστολής στην Bild!

Ο μεγάλος Ρούντι Φέλερ γίνεται σήμερα 60 ετών και ο Ότο Ρεχάγκελ του ευχήθηκε μέσω ανοικτής επιστολής στην Bild!

Ο θρυλικός Γερμανός σκόρερ, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γερμανίας το 1990, αγωνίστηκε πέντε χρόνια υπό τον Ρεχάγκελ στη Βέρντερ Βρέμης στη δεκαετία του 1980, πετυχαίνοντας 97 γκολ στην Μπουντεσλίγκα.

Από τότε ξεκίνησε μια σχέση ισχυρής φιλίας μεταξύ τους, με τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 με την Ελλάδα να αναφέρει για τον νυν αθλητικό διευθυντή της Λεβερκούζεν:

«Αγαπητέ Ρούντι, 

Κάτι που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει: είχαμε ενωθεί πνευματικά 46 χρόνια πριν. Στην ηλικία των 14, ήσουν στο πέταλο του Βαλντστάντιον της Φρανκφούρτης ως οπαδός της Κίκερς Όφενμπαχ για την πρώτη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Ήμουν προπονητής των Κίκερς και κερδίσαμε την Μπάγερν με 6-0 με έξι παγκόσμιους πρωταθλητές στη σύνθεσή της. Αν σε ήξερα τότε, θα σε έπαιρνα στην κεντρική εξέδρα για να καθίσεις πίσω από τον πάγκο μου.

Όμως συναντηθήκαμε αργότερα…

Και τότε είχε αναμιχθεί η Μπάγερν, έστω και έμμεσα. Επειδή το 1982 δεν έδινε και τόσο μεγάλη προσοχή στην άσημη γειτόνισσα Μόναχο 1860, κατάφερα να σε πάρω στη Βρέμη ως δεύτερο σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία. Τότε είχες πετύχει 37 γκολ με τα «λιοντάρια» του Μονάχου. Θεέ μου, θα ήσουν ανεκτίμητος ακόμα και τώρα για ένα μικρό κλαμπ όπως το δικό μας. Ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι ήσουν το ιδανικό σέντερ φορ για μας στη Βρέμη. Η Μπουντεσλίγκα θα έβλεπε από την πρώτη κιόλας χρονιά στην Μπουντεσλίγκα με τη Βρέμη. Έγινες πρώτος σκόρερ με 23 γκολ. Δυστυχώς, ήμασταν μόνο δεύτεροι πίσω από το Αμβούργο. Μοίρα ή κατάρα; Αυτό με τη δεύτερη θέση θα μας συνέβαινε συχνά. Ήμασταν δεύτεροι το 1985 και πάλι την επόμενη χρονιά.

Ήσουν ένα πραγματικό σέντερ φορ, ένα αληθινό «εννιάρι». Η ατομικότητά σου,  σου έδινε πολλές ευκαιρίες στο γήπεδο. Ήσουν δημιουργός και εκτελεστής μαζί, εκρηκτικός στην εκκίνηση, δυνατός με το κεφάλι, σούταρες με το αριστερό και με το δεξί. Πάντα έβγαινε μπροστά με γενναιότητα, ένας καθαρόαιμος στράικερ.

Έχω πολύ καλή ανάμνηση από το καλύτερο γκολ του μήνα το 1985 από τον Μάνι Μπεργκσμίλερ. Στο ματς με την Γκλάντμπαχ, είχες κάνει μία φανταστική μπαλιά στον Μάνι και αυτός πέτυχε ένα ονειρικό γκολ με φαλτσαριστό σουτ απέναντι στον τερματοφύλακα Ούλι Σούντε. 

Όταν πήγες στη Ρόμα το 1987, είπα στον πρόεδρο της Βέρντερ δρ. Φραντς Μπέμερτ: «Δόκτωρ, έχουμε τα λεφτά τώρα, αλλά τα χρήματα δε θα σκοράρουν για μας!».

Η μεγαλύτερη δόξα σου ήταν το Μουντιάλ του 1990. Έγινες παγκόσμιος πρωταθλητής στη Ρώμη, το μεγαλύτερο κατόρθωμα στο οποίο μπορούσε να 
φτάσει ένας ποδοσφαιριστής.

Παρ’ όλα αυτά, πάντα παρέμεινες ανθρώπινος, τίμιος και ευθύς. Πάντα είχες τη γνώμη σου. Ευτυχώς, συνήθως ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος. Ξέρω ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις γκρινιάρης, καταλαβαίνω όταν κάτι σε τρώει μέσα σου.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι πολύ καλό το γεγονός ότι μία πραγματική φιλία αναπτύχθηκε μέσα από μία επαγγελματική σχέση. Και ως φίλος σου σε συμβουλεύω: Όσο περνάς καλά, συνέχισε να δουλεύεις.

Και, αγαπητέ Ρούντι, εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου υγεία και ένα πρωτάθλημα Γερμανίας με την Μπάγερ Λεβερκούζεν»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.