To μεγάλο πρόβλημα της Ντόρτμουντ (pics)

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Bundesliga πριν τη χειμερινή διακοπή η Μπορούσια πήρε το προβάδισμα, είχε τον έλεγχο, όμως στο τέλος έχασε πέντε βαθμούς, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Bundesliga πριν τη χειμερινή διακοπή η Μπορούσια πήρε το προβάδισμα, είχε τον έλεγχο, όμως στο τέλος έχασε πέντε βαθμούς. Αν τους είχε πάρει, τότε θα ήταν στην κορυφή και θα έβλεπε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη διακοπή. Στο τέλος, όμως, η ομάδα του Φαβρ τερμάτισε στην 4η θέση μόνο και μόνο λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τη Σάλκε και στο -7 από την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ.

Συνολικά, στον πρώτο γύρο η Μπορούσια έχασε 11 βαθμούς από παιχνίδια στα οποία πήρε το προβάδισμα. Αν τους προσθέσουμε στους – μόλις – 30 που συγκέντρωσε θα είχε διαφορά στην κορυφή και θα έκανε επιδόσεις αντίστοιχες με τις περσινές εκπληκτικές. «Έχουμε πολύ λίγους βαθμούς», αναγνώρισε ο Μίχαελ Τσορκ μετά το τέλος του αγώνα με τη Χόφενχαϊμ. «Δεν παίξαμε καλά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όμως τελευταία το είχαμε διορθώσει. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο με τη Λειψία και αν εξαιρέσουμε τα blackouts στο δεύτερο, ξανά τα πήγαμε καλά. Το ποδόσφαιρο που παίξαμε με τη Χοφενχάιμ ήταν εντάξει στη μεγαλύτερη διάρκεια».

Ο τεχνικός διευθυντής ρωτήθηκε ξανά για το θέμα του προπονητή, κάτι που αναμένεται να συμβαίνει πλέον έπειτα από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της σεζόν. «Δεν έχουμε δομικό πρόβλημα», τόνισε. «Τον Ιανουάριο η Μπορούσια θα είναι ξανά στην επίθεση». Οι δηλώσεις του, φυσικά, σημαίνουν ότι δεν τίθεται θέμα Φαβρ αυτή τη στιγμή. Η ανάλυση για τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θα γίνει σύντομα, όμως ο Ελβετός προς το παρόν δεν δείχνει να κινδυνεύει.
 

Οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση στο Champions League και στο DFB Pokal, ενώ φαίνεται ότι η διοίκηση δεν ρίχνει την ευθύνη στον ίδιο για τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Στην πρώτη περίπτωση τα ατομικά λάθη ήταν απίστευτα, ενώ στην τελευταία έλειψε ο Ρόις και ο Χούμελς έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο. Προφανώς θεωρείται ότι ο Φαβρ δεν μπορούσε να ελέγξει αυτούς τους παράγοντες.
 

Το πρόβλημα για τον Ελβετό τεχνικό είναι ότι στο 2020 τα πάντα μπορούν να καταρρεύσουν πολύ πιο εύκολα, οπότε περιμένει ενίσχυση. Η διοίκηση αναγνώρισε το λάθος της το περασμένο καλοκαίρι, όταν δεν προχώρησε στην απόκτηση επιθετικού και η αποτελεσματικότητα αποδεικνύεται το μεγαλύτερο πρόβλημα τελευταία. Δεν μπορείς πάντα να σε ξελασπώνουν παίκτες που «δουλειά» τους δεν είναι το γκολ. Ίσως γι’ αυτό να έρχονται και οι χαμένοι βαθμοί από παιχνίδια που θα έπρεπε η είχε «καθαρίσει», κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο Φαβρ.

Το πλάνο, λοιπόν, είναι στην επανέναρξη της Bundesliga στις 18 Ιανουαρίου η Μπορούσια να έχει νέο επιθετικό. Ο Τσορκ έχει ήδη στρωθεί στη δουλειά και κάνει την προσπάθειά του να πείσει τον Χάαλαντ να μετακομίσει στο Ντόρτμουντ, γνωρίζοντας ότι η μάχη θα είναι πολύ σκληρή. Κανένας δεν ήθελε να βρεθεί στη θέση να ψάχνει τον παίκτη που θα δώσει ώθηση και θα κάνει τη διαφορά τον Ιανουάριο, όμως όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, ώστε να μην χρειαστεί να ψάχνει και προπονητή σε λίγες εβδομάδες… Όλοι έχουν σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες μετά τις γιορτές.

Πηγή: www.dortmund.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.