Μάρκο Ρόζε… ο θαυματοποιός μαθητής του Κλοπ 

Η Γκλάντμπαχ είναι πρώτη στην Μπουντεσλίγκα μετά από έντεκα αγωνιστικές. Ο Μάρκο Ρόζε μετά από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στην Αυστρία με την Σάλτσμπουργκ πάει για το θαύμα στην Γερμανία.

Μετά το άνετο 3-1 απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης, η Γκλάντμπαχ παρέμεινε στην κορυφή για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική και πλέον έχει ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από Μπάγερν Μονάχου, Λειψία και Φράιμπουργκ. 

Ο Μάρκο Ρόζε ανέλαβε το καλοκαίρι. Έκανε το μεγάλο άλμα. Άφησε την σιγουριά μετά από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στην Αυστρία για να δοκιμάσει κάτι πιο δύσκολο.

Είχε προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ για έξι χρόνια (2002/08) στην Μάιντς. Διαφώνησαν αρκετά. Έμαθε πολλά. Ακόμα συνομιλούν καθημερινώς. Ο Γιούργκεν Κλοπ τον Μάρτιο δήλωσε : “Εμπιστεύομαι τον Μάρκο για τα πάντα. Μπορεί να δουλέψει παντού. Είναι ο πιο “καυτός” προπονητής αυτή τη στιγμή. Όλοι με ρωτάνε για αυτόν”.

Ο Ρόζε απαντάει : “Πέρασα πολλά χρόνια με τον Κλόπο και ήταν υπέροχα. Αυτός διαμόρφωσε την ποδοσφαιρική λογική μου. Έμαθα για την τακτική αλλά πάνω από όλα είναι το πως συμπεριφέρεται στους παίκτες.” 

Έντεκα αγωνιστικές μετά η Γκλάντμπαχ είναι μέτρο σύγκρισης και πιάνει νούμερα από άλλες δεκαετίες.

Έχει είκοσι-πέντε βαθμούς μετά από έντεκα παιχνίδια για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια ενώ είναι στην πρώτη θέση για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια.

Καλή οργάνωση, πρέσινγκ ψηλά και ταχύτητα στους τρεις επιθετικούς. Πρέσινγκ πάνω σε παίκτες για να δυσκολέψει την μεταφορά της μπάλας και να προκαλέσει λάθη στο τελευταίο τρίτο.

Οι έξυπνες αγορές του επιθετικού Εμπολό, του μπακ Λάινερ και του ακραίου επιθετικού Τουράμ έδωσαν στα πουλάρια αυτό ακριβώς που έψαχναν. Βοηθούν σημαντικά στην λογική του κόουτς όσον αφορά στο πρέσινγκ αλλά και στο να είναι απρόβλεπτη η ομάδα επιθετικά. 

Ο 43χρονος τεχνικός έχει χάσει μόλις επτά από τα τελευταία 79 παιχνίδια πρωταθλήματος σε Γερμανία και Αυστρία. Σε εντός έδρας αγώνες έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία 40 ματς! Οι πιθανότητες είναι η Γκλάντμπαχ να ξεφουσκώσει και να μην είναι στην κορυφή στο τέλος της χρονιάς αλλά για την ώρα αυτός ο απίθανος Μάρκο Ρόζε οδηγεί την Γκλάντμπαχ από επιτυχία σε επιτυχία ακολουθώντας πιστά τα βήματα του Γιούργκεν Κλοπ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.