Τσάμπι Αλόνσο: Ο άνθρωπος που δεν… μασούσε αλλά μιλούσε (videos)

Ο άνθρωπος που… έκοψε την πλάκα με το “Νεβερκούζεν” και το έκανε “Νεβερλούζεν” ήξερε καλά τι έλεγε τον Οκτώβριο του 2022 όταν αναλάμβανε την προτελευταία της βαθμολογίας, Μπάγερ Λεβερκούζεν

Όταν στις 5 Οκτωβρίου 2022 η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανακοίνωνε την πρόσληψη του Τσάμπι Αλόνσο για να διαδεχτεί τον Τζεράρδο Σεοάνε στον πάγκο της ομάδας, ο Ισπανός τα έλεγε.

Το θέμα ήταν πόσο… πιστευτός γινότανε ο άνθρωπος που οδήγησε τη Λεβερκούζεν στο πρώτο Πρωτάθλημα της 120χρονης ιστορίας της. Γιατί τότε, ήταν… προτελευταία. 

Τι έλεγε όμως; Κάποιες χαρακτηριστικές ατάκες, τώρα που… διαβάζονται καλύτερα και… ακούγονται πιο δυνατά. 

Την ημέρα της παρουσίασής του μίλησε γερμανικά.

Αλλωστε, είχε προλάβει να δείξει την έφεσή του στις ξένες γλώσσες και ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου. Είχε πάει εκεί το καλοκαίρι του 2014. Και ήταν Δεκέμβριος του 2014, μόλις τέσσερις μήνες από τη μετεγγραφή του, όταν είχε δώσει την πρώτη του συνέντευξη στα γερμανικά.

Στα γερμανικά λοιπόν έκανε και τις δηλώσεις, τις πρώτες ως προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν με το βίντεο από τον επίσημο λογαριασμό να είναι χαρακτηριστικό.

Νιώθω έτοιμος

-“Νιώθω έτοιμος και έκανα σαφές σε κάθε έναν στην ομάδα ότι έχω πολύ μεγάλο κίνητρο”.

-“Νιώθω ότι μπορώ να παίξω ένα σημαντικό ρόλο εδώ και να είμαι επιδραστικός στην ομάδα και επίσης ότι μπορώ να βελτιώσω την ομάδα και τον εαυτό μου”. 

-“Θέλω να δώσω στην ομάδα μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θέλουμε να παίξουμε. Θέλω να παίξουμε μοντέρνο ποδόσφαιρο να κυριαρχούμε να έχουμε ένταση στο παιχνίδι μας και δυναμική”. 

-“Οι παίκτες θα πρέπει να απολαμβάνουν το πώς παίζουν”. 

-“Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και να έχει υπέροχη ατμόσφαιρα. Θέλουμε τον κόσμο να μας δίνει ώθηση”.

Αυτά, τότε… Τον Οκτώβριο του 2022. Όταν ανέλαβε ο Αλόνσο, η Μπάγερ ήταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας -τότε- μία νίκη σε 8 παιχνίδια. Όταν τελείωσε το προηγούμενο Πρωτάθλημα, ήταν στην έκτη θέση της βαθμολογίας έχοντας φλερτάρει και με την έξοδο στο Champions League. Τώρα είναι Πρωταθλήτρια και μέσα στο τρεμπλ. 

Τη δική μου προσωπικότητα” 

Τον είχαν ρωτήσει τότε και για τους προπονητές που είχε. Μεταξύ άλλων, τον Γκουαρδιόλα, τον Αντσελότι, τον Μουρίνιο. Επίσης ήταν ξεκάθαρος σε αυτά που είπε. “Όλοι άσκησαν μεγάλη επιρροή σε μένα. Από την εμπειρία που έχω, προσπάθησα να χτίσω την δική μου προσωπικότητα. Πρέπει να είσαι αυθεντικός. Έχω πάρει το καλύτερο από κάθε προπονητή αλλά τώρα θέλω να δημιουργήσω την δική μου ταυτότητα”.

Έναδωμάτιο, γεμάτο τίτλους 

Με τη Λεβερκούζεν μπορεί τώρα να πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο, αυτός όμως έχει ήδη γεμάτη τροπαιοθήκη και… προσθέτει. Στην πρώτη του σεζόν στη Λίβερπουλ (όταν πήρε τη μετεγγραφή από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ) πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ (2005), τρόπαιο που το πανηγύρισε και με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2014, πριν πάει στην Μπάγερν Μονάχου όπου κατέκτησε -μεταξύ άλλων- τρία Πρωταθλήματος και ένα Κύπελλο. Κύπελλο είχε πάρει και με τη Λίβερπουλ αλλά και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης έχει ένα Μουντιάλ και δύο EURO με την Εθνική Ισπανίας.

Το ρεκόρ με τις 206 επαφές σε ένα παιχνίδι

Κάποια πράγματα που επίσης μπορεί κάποιος να προσθέσει στις ιστορίες για τον Βάσκο. Έκανε 79 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα με την Μπάγερν σε τρεις σεζόν, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα σε κάθε μια από αυτές. Πέτυχε πέντε γκολ και έθεσε καινούριο ρεκόρ με τις περισσότερες επαφές με την μπάλα (206!) σε ένα παιχνίδι, απέναντι στην Κολωνία, τον Σεπτέμβριο του 2014

Δύο γκολ από τοκέντρο 

Έχει ένα ακόμη επίσης εντυπωσιακό ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός παίκτης -στο σύγχρονο ποδόσφαιρο- που το 2006 σκόραρε δύο συνεχόμενα γκολ (ως παίκτης της Λίβερπουλ) από το κέντρο στα παιχνίδια με αντιπάλους τη Λούτον και τη Νιουκάστλ 

Οικογένεια γεμάτημπάλα 

Ο πατέρας του Τσάμπι, ο Περίκο Αλόνσο κέρδισε ον τίτλο στην Ισπανία, τρεις φορές ως παίκτης, δύο με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και μία με την Μπαρτσελόνα. Ο Μικέλ Αλόνσο, ο αδερφός του έπαιξε ποδόσφαιρο στη Σοσιεδάδ, στην Μπόλτον και στην Τσάρλτον και ο αδερφός, ο Γιόν είναι διαιτητής. 

Παραλίγο21χρονος Πρωταθλητής με τη Σοσιεδάδ 

Πριν αρχίσει να γεμίζει το δωμάτιο με τα τρόπαια, δεν ήθελε πολύ να οδηγήσει -στα 21 του- τη Σοσιεδάδ στο Πρωτάθλημα. Ήταν η σεζόν 2002-2003 και το Πρωτάθλημα το πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης, με δύο βαθμούς παραπάνω από τη Σοσιεδάδ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.