Μπάγερν: Ο λαμπρός Σέρβος που έγινε Βαυαρός

Από ball boy στην Allianz Arena, στην πρώτη ομάδα της Μπάγερν και ενίοτε βασικός. Το μέλλον ανήκει στον Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς.

Το ντεμπούτο του μικρού στην πρώτη ομάδα στη νίκη με 8-0 επί της Ντάρμσταντ την 9η αγωνιστική έκανε αίσθηση….Το ταλέντο του εντοπίστηκε πολύ νωρίς και εντάχθηκε στην Μπάγερν σε ηλικία επτά ετών, αφού πρώτα φόρεσε τα αθλητικά του παπούτσια του στη SC Fürstenfeldbruck, όπου έπαιξε και ο άλλος παίκτης της Μπάγερν και νυν της Λεβερκούζεν, Στάνισιτς.

Πήρε το βάπτισμα και ακολούθησε μια σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στη μεσαία γραμμή για την U19 της Μπάγερν την περασμένη σεζόν και μερικές εμφανίσεις για την εφεδρική ομάδα, που είχαν πείσει πρώτα τον Νάγκελσμαν και μετά τον Τούχελ ότι ο Πάβλοβιτς ήταν έτοιμος να προχωρήσει στην προπόνηση της πρώτης ομάδας. Αμέσως μπήκε στα βαθιά και εντυπωσίασε σε φιλικά προετοιμασίας ενάντια σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η Μπάγερν προσπάθησε και απέτυχε να ενισχύσει τη θέση του αμυντικού χαφ το καλοκαίρι, αλλά ο Τούχελ δεν θα ήταν ποτέ τόσο απογοητευμένος για να χάσει. Ο Πάβλοβιτς ήταν μέλος της πρώτης ομάδας για πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Champions League απέναντι στη Γαλατασαράι, πριν συμβεί το αναπόφευκτο και του παραδοθεί η υπόκλιση στην Μπουντεσλίγκα. Ο Τούχελ είχε υποσχεθεί ότι «θα πάρουν τα λεπτά τους» όταν μιλούσε για τους νέους που συμμετέχουν στην προπόνηση της πρώτης ομάδας.

Λίγες μέρες αργότερα έβαλε υπογραφή στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο έως το 2027. Ο έφηβος έδωσε μια πρώτη ασίστ στην Μπουντεσλίγκα, στο Der Klassiker με την Ντόρτμμουντ, ενώ έκανε και το ντεμπούτο του Champions League τον Νοέμβριο. Τον ίδιο μήνα έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Γερμανίας κάτω των 20 ετών.

Η νίκη με 3-0 επί της Στουτγκάρδης την 15η αγωνιστική, με τον Πάβλοβιτς στο αρχικό σχήμα, ήταν μια πραγματική έκρηξη για τον νεαρό. Μπαίνοντας στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν με τους Γκορέτσκα και Κίμιχ να να λείπουν, ήταν κυρίαρχος μόλις άρχισε το παιχνίδι. Τα δύο από τα τρία γκολ της Μπάγερν προέκυψαν από στημένες φάσεις του Πάβλοβιτς. Στο τέλος έκλεισε το παιχνίδι με 70 πάσες, μία ασίστ και έχοντας συμπληρώσει το 86% των πάσεων του. Πλέον μετράει 12 εμφανίσεις στην Μπουντεσλίγκα, με τις οκτώ βασικός.

Χάρη στις οικογενειακές του ρίζες, είχε δικαίωμα να παίξει για τη Σερβία και τη Γερμανία. Κλήθηκε να παίξει για την ομάδα U21 της Σερβίας, αλλά αρνήθηκε την ευκαιρία, αφήνοντας ανοιχτό το διεθνές του μέλλον. Αυτό επέτρεψε στον νυν προπονητή της Γερμανίας, Νάγκελσμαν, να παρέμβει και να προσφέρει στον παίκτη την πρώτη του κλήση στις 14 Μαρτίου για φιλικά με τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Με ύψος 1,86 το πακέτο του Πάβλοβιτς δεν έχει ακόμη γεμίσει, αλλά η ικανότητά του να καλύπτει τον αγωνιστικό χώρο, να είναι επιθετικός στο τάκλιν και να κοιτάζει με ακρίβεια μια πάσα, τον κάνει να διαμορφώνεται ώστε να ταιριάζει στο στυλ της Μπάγερν. Φαίνεται να είναι κομμένος και ραμμένος στα χνάρια των σπουδαίων μέσων που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη Βαυαρία…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.