Ζάγκρεμπ: Σε ρυθμούς Ντινάμο Ζ. – ΠΑΟΚ (photos)

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ
Αντίστροφη μέτρηση για την αναμέτρηση της κροατικής ομάδας κόντρα στον "Δικέφαλο" στις 22:00 ("Στάδιο Μάξιμιρ") για τον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του UECL

To…Ντιναμοκρατούμενο Ζάγκρεμπ ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του αποψινού αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Σεργκέι Γιακίροβιτς και τον ΠΑΟΚ.

Όσο κι αν προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους οι Κροάτες, τους βγαίνει μια κεκαλυμμένη αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα με μια μικρή δόση ρεβανσισμού – και – για την ήττα προ… 14ετίας, στο Europa League τότε. Όπως είναι λογικό, το “θερμόμετρο” έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες με σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ, με σχετικές διαφημίσεις μέσα στην πόλη κι αυξημένη κίνηση στις μπουτίκ της Ντινάμο που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Ένα ενδιαφέρον που αποτυπώθηκε και στη ζήτηση των εισιτηρίων για την αποψινή αναμέτρηση παρότι – ακόμη – δεν έχει ανακοινωθεί… sold out.

Το μόνο που λείπει είναι η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ, απόφαση που πάρθηκε από την UEFA λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα όσα είχαν γίνει στο αντίστοιχο ματς προ ετών όπως επίσης και το περασμένο καλοκαίρι με τη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή. Κατά συνέπεια λείπουν τα… πάρτι στο κέντρο της εκάστοτε ευρωπαΙκής πόλης που παραδοσιακά στήνουν οι φίλοι της ομάδας αποτελώντας σημείο αναφοράς σε κάθε εκτός έδρας ευρωπαϊκής αναμέτρησης της ομάδας.

Παρόλα αυτά η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και τα μέτρα που έχουν λάβει είναι αυστηρά για την προστασία όσων Ελλήνων έχουν βρεθεί αυτό το διήμερο στο Ζάγκρεμπ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμμα εντοπιστεί ελληνικό στοιχείο, βάσει του εθνικού συστήματος καταχώρησης της χώρας, επικοινωνεί άμεσα η Αστυνομία προκειμένου να διαπιστώσει και να εξακριβώσει περί τίνος πρόκειται.

Κατά τα λοιπά το Ζάγκρεμπ παραμένει μια πανέμορφη, παραδοσιακή πόλη της ανατολικής Ευρώπης, με πληθώρα αξιοθεάτων αλλά και όλα τα σύγχρονα προβλήματα που μαστίζουν τις ευρωπαϊκές πόλεις, με σημαντικότερο όλων την κίνηση στις ώρες αιχμής, παρά τις δυνατότητες μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως – μεταξύ άλλων – το τραμ…

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες, είναι ανάλογες μ’ αυτές που επικρατούν και στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά καλός καιρός με θερμοκρασία που την ημέρα κυμαίνεται στους 15 βαθμούς Κελσίου και μόλις υποχωρεί ο ήλιος το θερμόμετρο πέφτει σημαντικά αν και σήμερα ο ήλιος μοιάζει να είναι.. δυσεύρετος.

Επιστρέφοντας στα της επικείμενης αναμέτρησης, όλες οι σχετικές αναφορές επικεντρώνουν στη χθεσινή τοποθέτηση του 47χρονου Βόσνιου τεχνικού της Ντινάμο, Σεργκέι Γιακίροβιτς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα: “Την Πέμπτη η Ντιναμό θα δώσει τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 της Conference League, ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Μαξιμίρ ξεκινά στις 21:00. Ο ΠΑΟΚ είναι μια συμπαγής, σκληρή, σκληραγωγημένη, έμπειρη ομάδα με αρκετούς σπουδαίους παίκτες. Αυτό δείχνει και το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη θέση. Είχαν μια μικρή κρίση στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά την ξεπέρασαν γρήγορα, κάτι που δείχνει την ψυχική τους δύναμη. Έχουν καλή ισορροπία, είναι δυνατοί με την μπάλα στα πόδια τους, είναι επικίνδυνοι στη γρήγορη μετάβαση και στην κόντρα, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε.

Φυσικά, θα επιδιώξουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να είμαστε συγκεκριμένοι, χωρίς αβίαστα λάθη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πάμε στη Θεσσαλονίκη με τουλάχιστον ένα γκολ πλεονέκτημα. Η μεγαλύτερη δύναμή τους είναι στην επιθετική τριάδα, η οποία είναι πραγματικά πολύ καλή. Τώρα, αν θα παίξει ο Taison ή ο Kiril Despodov δεν μπορούμε να γνωρίζουμε… Θα παίξει σίγουρα ο Andrija Živković και υπάρχει και το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιάννης Κωνσταντελιάς. Η ομάδα είναι συμπαγής και επιθετική, λέει ο προπονητής της Ντιναμό, Σεργκέι Τζακίροβιτς.

Οι τραυματίες Takuya Ogiwara και Marko Bulat θα απουσιάσουν και όλοι οι άλλοι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Έχουμε λίγους ξεκούραστους παίκτες μετά το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Σκεφτόμαστε μία ή δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, είπε ο Τζακίροβιτς“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.