Ντόρτμουντ-Λειψία 2-3: Θρίαμβος με βοήθεια από τον Χούμελς (highlights)

Νικηφόρο πέρασμα της Λειψίας από το "Βεστφάλεν" όπου επικράτησε 3-1 της Ντόρτμουντ που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 15' λόγω αποβολής του Ματς Χούμελς.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τη Λεψία, η οποία επικράτησε 3-2 της Ντόρτμουντ για την 14η αγωνιστική σε ματς που έπαιζε με παίκτη παραπάνω για σχεδόν 80 λεπτά!

Ο αγώνας άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τη Μπορούσια καθώς στο 13ο λεπτό και από επίθεση δική της ο Οπεντά έφυγε μόνος του από το κέντρο βρέθηκε απέναντι από τον Κόμπελ, αλλά πριν εκτελέσει ο Χούμελς τον ανέτρεψε και ο Γιαμπλόνσκι έδειξε πέναλτι και κίτρινη στον Γερμανό αμυντικό. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και η απόφαση άλλαξε. Φάουλ έξω από την περιοχή και κόκκινη στον Χούμελς! Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Λειψία κυριάρχησε και πίεσε για το γκολ, με τον Κόμπελ ωστόσο να είναι εξαιρετικός.

Ο Ελβετός γκολκίπερ νικήθηκε από συμπαίκτη του! Τον Μπενσεμπαϊνί, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1 στο 32′. Γκολ που αφύπνισε κάπως τους Βεστφαλούς που άρχισαν να βγαίνουν δειλά δειλά στην επίθεση και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με Μενιέ και Οζκάν με το γκολ της ισοφάρισης να έρχεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Νίκλας Ζίλε μετά από πολύ ωραία σέντρα του Γιούλιαν Μπραντ.

Μετά από 9 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και λάθος της Ντόρτμουντ στη μεσαία γραμμή ο Μπαουμγκάρτνερ έβγαλε στην κόντρα τη Λειψία, ο Τσάβι Σίμονς σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κόμπελ να κάνει την απόκρουση όμως ο Αυστριακός από κοντά πήρε το ριμπάουντ και έκανε εύκολα το 1-2.

H Λειψία έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ στο 73′ όμως ο Ράουμ αρχικά νικήθηκε από τον Κόμπελ, ενώ στη συνέχεια από δύσκολη γωνία ο Μπαουμγκάρτνερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για να διώξει ο Ζίλε.

Το τρίτο γκολ της ομάδας του Μάρκο Ρόζε ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πόουλσεν να κάνει ωραία προσποίηση μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ να νικάει τον Κόμπελ για το 1-3.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από κόρνερ του Μπραντ, ο Φίλκρουγκ με τρομερό άλμα πήρε την κεφαλιά και μείωσε σε 2-3, ένα λεπτό μετά το διαγώνιο σουτ του Ζίλε έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάσβιχ, ο οποίος στο 90’+5 έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ρέινα.

Με τη νίκη αυτή η Λειψία έφτασε τους 29 βαθμούς, ενώ η Ντόρτμουντ που είναι με μία νίκη στα έξι τελευταία ματς έμεινε στους 25.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Μενιέ (82′ Ρέινα), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί (82′ Μάλεν) – Οζκάν, Τσαν, Μπραντ – Ρόις (71′ Αντεγέμι), Φίλκρουγκ, Μπινόε-Γκίτενς (19′ Ζίλε).

Λειψία: Μπλάσβιχ – Κλόστερμαν, Σιμακάν, Λουκεμπά – Χένριχς, Χαϊνταρά (81′ Καμπλ), Σλάγκερ, Ράουμ – Σίμονς (75′ Σέσκο), Μπαουμγκάρτνερ (75′ Φόρσμπεργκ) – Οπεντά (75′ Πόουλσεν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.