Σούπερ Καπ Γερμανίας: Ένας «Έλληνας» στην κορυφή!

Ποιος...δικός μας άνθρωπος έχει δημιουργήσει ρεκόρ στον θεσμό του Σούπερ Καπ Γερμανίας!

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την Κυπελλούχο Λειψία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για το Σούπερ Καπ Γερμανίας (Σάββατο 12/8, 21.45 Novasports Prime), την παραδοσιακή συνάντηση που ανοίγει τη σεζόν στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο της χώρας.

Οι Βαυαροί, είναι οι κυρίαρχοι και αυτής της διοργάνωσης με 10 κατακτήσεις. Όσον αφορά τα επιτεύγματα των προπονητών όμως, ένας «δικός μας άνθρωπος» καταλαμβάνει την κορυφή.

Για τους Ελληνες, ο Ότο Ρεχάγκελ είναι αυτός που έστειλε την ποδοσφαιρική Ελλάδα στα ουράνια, οδηγώντας την Εθνική ομάδα, πέρα από κάθε προσδοκία, στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Εuro 2004.

Ήδη πάντως τότε ο θρυλικός προπονητής είχε γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι ακόμα και σήμερα ο τεχνικός με τους περισσότερους αγώνες Bundesliga, με 832 ματς!

Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας που έγραψε στην πατρίδα του πριν…μετακομίσει στα μέρη μας, είναι και τα επιτεύγματά του στο Σούπερ Καπ, καθώς είναι ο μόνος προπονητής με πέντε συμμετοχές στον θεσμό (τέσσερις με τη Βέρντερ και μία με την Καϊζερσλάουτερν), έχει τις περισσότερες κατακτήσεις μαζί με έναν άλλο θρυλικό κόουτς, ενώ έχει παρατάξει και την πιο ηλικιωμένη ομάδα!

Αναλυτικά τι έχει κάνει στο Σούπερ Καπ ο Ρεχάγκελ:

To 1988, η πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς, Βέρντερ, αντιμετώπισε την Κυπελλούχο Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πήρε το τρόπαιο με 2-0, χάρη σε τέρματα των Καρλ – Χάιντς Ρίντλε και Μάνφρεντ Μπεργκσμίλερ. Ήταν ο πρώτος τίτλος του Γερμανού τεχνικού στον θεσμό.

Το 1991, ο Ρεχάγκελ συμμετείχε ξανά στον θεσμό με τους «πράσινους», αυτή τη φορά ως Κυπελλούχος της προηγούμενης χρονιάς. Εκείνη η διοργάνωση, στο πλαίσιο της ενοποίησης της Γερμανίας, είχε διεξαχθεί ως Final Four, με τη συμμετοχή της πρωταθλήτριας και της Κυπελλούχου τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής Γερμανίας. Οι δύο…δυτικές, Καϊζερσλάουτερν και Βέρντερ προκρίθηκαν στον τελικό, με την πρώτη να κερδίζει 3-1 στο Αννόβερο.

Το 1993, ο Ρεχάγκελ συμμετείχε ως πρωταθλητής με τη Βέρντερ και πήρε το δεύτερο τρόπαιό του με νίκη επί της Κυπελλούχου, Λεβερκούζεν, του αργότερα προπονητή της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς!

Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 έπειτα από 120′ (Χομπς και Ρούφερ τα γκολ της Βέρντερ), με τους «πράσινους» να επικρατούν 7-6 στα πέναλτι.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, η Βέρντερ συμμετείχε ξανά, ως Κυπελλούχος, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Ρεχάγκελ θριάμβευσε 3-1 μέσα στη βαυαρική πρωτεύουσα, με γκολ των Μπεζάστνιχ, Σουλτς και Ρούφερ, για τον τρίτο τίτλο του θρυλικού προπονητή, επίτευγμα που μοιράζεται μόνο με τον Γιούπ Χάινκες.

Η πέμπτη και τελευταία συμμετοχή του Ρεχάγκελ σε Σούπερ Καπ, ήταν το 1996, όταν ως προπονητής της Κυπελλούχου Καϊζερσλάουτερν, αντιμετώπισε στο Μάνχαϊμ την πρωταθλήτρια Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το ματς έληξε ισόπαλο στα 120′ (το γκολ της Λάουτερν ο Μάρσαλ), με την τότε ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ να κερδίζει στα πέναλτι με 4-3.

Το συγκεκριμένο ματς, δημιούργησε δύο ρεκόρ στον θεσμό για τον Ρεχάγκελ, καθώς εκτός από το ότι συμμετείχε για πέμπτη φορά σε Σούπερ Καπ, παρέταξε και την πιο ηλικιωμένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης, με μέσο όρο 30.1 χρόνια!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.