Bundesliga: Oι πιο σημαντικές πρεμιέρες της Μπάγερν τα τελευταία χρόνια (pic+vid)

Την Παρασκευή έγινε γνωστό το πρόγραμμα της Bundesliga, για την περίοδο 2023-24. Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου θα επισκεφθεί τη Βρέμη, για να αντιμετωπίσει τη Βέρντερ, στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στις 18 Αυγούστου.

Το επίσημο site της Bundesliga επέλεξε πέντε από τις πιο συναρπαστικές πρεμιέρες των Βαυαρών τα τελευταία χρόνια…

2022/23: Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπαγερν 1-6
Οι κάτοχοι του UEFA Europa League εναντίον της πρωταθλήτριας Γερμανίας. Περιμέναμε «μάχη», αλλά είδαμε έναν μονόλογο των Βαυαρών που προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο, για να επικρατήσουν τελικά με το εμφατικό 6-1. Στο τέλος της διαδρομής η Μπάγερν κέρδισε τον 12ο διαδοχικό τίτλο της στη Bundesliga, αν και ξεπέρασε στη διαφορά τερμάτων την Μπορούσια Ντόρτμουντ, σε μια δραματική τελευταία αγωνιστική.

2021/22: Γλάντμπαχ-Μπάγερν 1-1
Ο πρώτος αγώνας της Bundesliga για τον Νάγκελσμαν στο τιμόνι της Μπάγερν δεν είχε το ιδανικό αποτέλεσμα. Μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Πλεά-Λεβαντόφσκι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, η Μπαγερν δεν κατάφερε να νικήσει στην πρεμιέρα, αφού είχε προηγηθεί το 2-2 με τη Χέρτα Βερολίνου την 1η αγωνιστική της περιόδου 2019/20. Σημασία βέβαια έχει ότι στο τέλος και στις δύο περιπτώσεις οι Βαυαροί πανηγύρισαν τον τίτλο.

2020/21: Mπάγερν-Σάλκε 8-0
Σε πολύ καλή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν, η Μπάγερν έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και συνέτριψε 8-0 τη Σάλκε, πετυχαίνοντας τα πέντε από αυτά στο δεύτερο ημίχρονο. Καμία ομάδα δεν είχε σημειώσει ποτέ περισσότερα από έξι γκολ σε αγώνα της Bundesliga την 1η αγωνιστική, αλλά η Μπάγερν πέτυχε οκτώ, σε μία σεζόν που τελείωσε με υποβιβασμό των «Βασιλικών Μπλε».

2017/18: Μπάγερν-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-1
Αυτό το ματς δεν έμεινε στην ιστορία για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για το ότι για πρώτη φορά σε αγώνα της Bundesliga είχαμε την πολύτιμη συνδρομή του VAR. Ο διαιτητής του αγώνα Τόμπιας Στίλερ, συμβουλεύτηκε την ομάδα των διαιτητών στην Κολωνία για να δει αν θα καταλογίσει πεναλτι, το οποίο δόθηκε, με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει.

Αυτή ήταν η αρχή της πορείας προς τον 6ο σερί τίτλο των Βαυαρών, με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν να ολοκληρώνει τη σεζόν στην πέμπτη θέση, χάνοντας το εισιτήριο για το UEFA Champions League, στη διαφορά τερμάτων από τη Ντόρτμουντ.

2016/17: Μπάγερν-Βέρντερ 6-0
Ήταν μία βραδιά απόλυτης απόγνωσης για την ομάδα της Βρέμης και μια απόλυτη απόλαυση για την Μπάγερν που έδωσε στον νέο προπονητή Κάρλο Αντσελότι ένα νικηφόρο ξεκίνημα με ένα σκορ που μέχρι τότε ήταν το ευρύτερο στην ιστορία της Bundesliga. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πέτυχε χατ τρικ.

Ήταν η πρώτη από τις 25 νίκες πρωταθλήματος για την Μπάγερν, η οποία τελικά τερμάτισε 15 πόντους μακριά από τη 2η Λειψία. Από την πλευρά της, η Βέρντερ Βρέμης ανέκαμψε στη συνέχεια και πίεσε για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση, με τρεις βαθμούς λιγότερους από την 7η Φράιμπουργκ που πήρε μία θέση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.