Μπένζαμιν Σέσκο: Ο «ταύρος» της Λειψίας από τη Σλοβενία

Η Λειψία σε λίγους μήνες θα παρουσιάσει το νέο μέλος της οικογένειας του κλαμπ που έρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Αυστρία και ανεβαίνει επίπεδο, όπως και ο Χάαλαντ...

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2003 στο Radece, μια μικρή πόλη στα ανατολικά της Σλοβενίας. Η νεοσύστατη καριέρα του ξεκίνησε με την τοπική του ομάδα σε ηλικία μόλις επτά ετών, πριν από μια σύντομη μετακόμιση στο Rudar Trbovlije και πίσω. Ο νεαρός Σέσκο τελικά συνέχισε να μάθει επίσης την τέχνη του στο Κρσκο, όπου σημείωσε 59 γκολ σε 23 αγώνες για την U15 του συλλόγου. Εντάχθηκε στην κορυφαία ομάδα της Σλοβενίας NK Domzale το 2018, αλλά άντεξε μόλις μία σεζόν προτού υπογράψει επαγγελματικούς όρους με τη Σάλτσμπουργκ το 2019, σε ηλικία 16 ετών.

Ο Σέσκο αρχικά εντάχθηκε στο συνεργαζόμενο σύλλογο της Σάλτσμπουργκ, τη Λίφερινγκ, ως δανεικός για δύο σεζόν. Μετά από μια παραγωγική σεζόν 2020/21 στην οποία σκόραρε 21 φορές σε 29 αγώνες για να βοηθήσει τον σύλλογο να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας, ο Σέσκο είχε τη μεγάλη του ευκαιρία στο Σάλτσμπουργκ το 2021/22, κάνοντας 37 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόραρε 11 γκολ – με πέντε σε πέντε παιχνίδια Κυπέλλου Αυστρίας να τερματίζει ως ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης – και έβγαλε έξι ασίστ, βοηθώντας τη Σάλτσμπουργκ να κάνει το αυστριακό νταμπλ. Το 2022/23, έβαλε ένα άλλο λιθαράκι , πετυχαίνοντας 16 γκολ σε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα για να κερδίσει ένα δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος διαδοχικά.

Ο Σέσκο, ο οποίος είχε δικαίωμα να παίξει είτε για τη Σλοβενία ​​είτε για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έκανε 25 διεθνείς εμφανίσεις με τους μικρούς για τη χώρα γέννησής του, προτού μεταφερθεί γρήγορα στους μεγάλους για να κάνει το πλήρες διεθνές ντεμπούτο του εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας την 1η Ιουνίου 2021. Έγινε ο νεότερος παίκτης της χώρας του στην ισοπαλία 1–1 και στη συνέχεια έγραψε ιστορία ως ο νεότερος σκόρερ της Σλοβενίας (18 ετών, τεσσάρων μηνών και οκτώ ημερών) όταν βρήκε τα δίχτυα στη νίκη με 4-0 επί της Μάλτας κατά τη διάρκεια του αγώνα της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στις 8 Οκτωβρίου 2021.

Οι Αυστριακοί μιλούν για τον νέο Χάαλαντ…

Οι συγκρίσεις μεταξύ του πρώην παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ και του επερχόμενου επιθετικού της Λειψίας είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Και τα δύο είναι μεγαλόσωμα παιδιά, με τον Σέσκο στην πραγματικότητα ελάχιστα ψηλότερος από τον προκάτοχό του στο Σάλτσμπουργκ στα 6’4″ και αμφότεροι αψηφούν το ζηλευτό σωματικό τους ανάστημα με ηλεκτρικό ρυθμό. Ο Σέσκο είναι μια μεγάλη απειλή στον αέρα, παίζει και με τα δύο πόδια, έχει εξαιρετική τεχνική και μάτι. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι συμπαίκτες του στην Αυστρία του είπαν ότι θα μπορούσε να φτάσει σε παρόμοια, ή και μεγαλύτερα, ύψη από τον Χάαλαντ. «Τέτοιες συγκρίσεις με παρακινούν και μου δίνουν ενέργεια». «Δεν αντιπροσωπεύουν πίεση. Θα ακούσω και θα μάθω για να είμαι ακόμα καλύτερος από εκείνον. Οι συμπαίκτες μου στον σύλλογο μου λένε ότι με τον Χάλαντ μοιάζουμε πολύ, ειδικά όσον αφορά την ταχύτητα. Οι περισσότεροι μάλιστα μου λένε ότι είμαι καλύτερος από αυτόν!».

Σε λίγους μήνες θα τον παρακολουθούμε μέσα από τη συχνότητα των καναλιών της Nova με τη νέα του φανέλα στα σαλόνια της Bundesliga, αλλά και στα σαλόνια του Champions League καθώς η Λειψία για ακόμα μια σεζόν εξασφάλισε την είσοδό της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.