Πρωταθλήτρια (πάλι) η Μπάγερν: Δεν το χάνει, ακόμη και να θέλει! (hls)

Οι Βαυαροί επιβλήθηκαν με δραματικό τρόπο στην έδρα της Κολωνίας ανοίγοντας το τεράστιο δώρο της Ντόρτμουντ που έφερε εντός έδρας ισοπαλία με την Μάιντς για να πανηγυρίσουν το 33o πρωτάθλημα στην ιστορία τους (και 11ο διαδοχικό) σε ένα συγκλονιστικό φινάλε!

Ποτέ μην λες ποτέ με την Μπάγερν Μονάχου! Εκεί που όλα έδειχναν τελειωμένα με την Ντόρτμουντ να έχει βάλει επάνω της τις δάφνες της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος της από το 2012, οι Βεστφαλοί «αυτοκτόνησαν» και οι Βαυαροί δεν είπαν «όχι» στο δώρο!

Την ώρα που το σύνολο του Τέρζιτς παραχωρούσε την πλέον οδυνηρή ισοπαλία της σεζόν εντός έδρας στην Μάιντς, οι πρωταθλητές έκαναν τη δουλειά τους στην Κολωνία νικώντας με 2-1 για να φτάσουν με ανέλπιστο τρόπο στο 33ο πρωτάθλημα και 11ο διαδοχικό, αφού στην ισοβαθμία των 71 βαθμών υπερτέρησε της Ντόρτμουντ χάρη στη καλύτερη διαφορά των γκολ.

«Δεν παίζει ρόλο πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν, ό,τι και να γίνει δεν θα είναι θετικό το πρόσημο» δήλωνε λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης στην Κολωνία ο Τόμας Τούχελ, εμφανώς απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων.

Ο διάδοχος του Γιούλιαν Νάγκελζμαν προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στη Βαυαρία από τη Λειψία επιλέγοντας τους Ουπαμεκανό, Χράφενμπερχ και Σανέ αντί των Κανσέλο, Γκορέτσκα και Μουσιάλα.

Οι πρωταθλητές από την αρχή μπήκαν με ορμή και κατάφεραν στο 8’ να ανοίξουν το σκορ με τον Κομάν σε μετάβαση που εκκίνησε με τον Μίλερ και συνεχίστηκε με τον Σανέ να πασάρει στον Γαλλό κι εκείνος να νικάει τον Σβέμπε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ρυθμό και συνέχισαν να απειλούν, φτάνοντας στο 2-0 στο 45’ με τον Μανέ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στην οθόνη ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για χέρι του Αφρικανού στην αρχή της φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες με τους «Τράγους» να απειλούν με τον Σκιρί στο 74’ και τον Τσούπο-Μότινγκ να έχει μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 77’.

Για να έρθει το χέρι του Γκνάμπρι εντός μεγάλης περιοχής με τον διαιτητή να καταλογίζει ορθώς το πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ ο Λιούμπιτσιστς για το 1-1.

Όμως οι Βαυαροί έδειξαν και πάλι το μέταλλο του πρωταθλητή με τον Μουσιάλα στο 89’ (πέρασε ως αλλαγή στο 85′) με υπέροχο πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 1-2 και να…κάνει την απονομή!

Η Μπάγερν Μονάχου είχε καταφέρει δύο φορές στην ιστορία της να πάρει πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, αν και την προτελευταία ήταν στη δεύτερη θέση. Το 1985-86 είχε αφήσει πίσω της τη Βέρντερ Βρέμης και το 1999-2000 την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Τώρα η ιστορία γράφει πως τα κατάφερε και τρίτη!

Κολωνία: Σβέμπε, Σμιτς (62’ Χουσεΐνμπασιτς), Χιούμπερς, Σαμπό, Χέκτορ (αρχ.), Μάρτελ, Σκιρί, Λιούμπιτσιτς (82′ Πέντερσεν), Κάιντς (62’ Σίντλερ), Μάινα (82′ Λέμπερλε), Ζέλκε (62’ Τίλμαν)

Προπονητής: Στέφεν Μπάουμγκαρτ

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Μαζραουί (85′ Μουσιάλα), Κίμιχ, Μίλερ (αρχ.) (62’ Κανσέλο), Χράφενμπερχ (71’ Γκορέτσκα, 85′ Τελ), Σανέ, Γκνάμπρι, Κομάν (71’ Τσούπο-Μότινγκ)

Προπονητής: Τόμας Τούχελ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.