Ντόρτμουντ-Μάιντς 2-2: Τα έκανε… σαλάτα και χάρισε τη «Σαλατιέρα» (hls)

Ισοπαλία που… χάρισε τον τίτλο στην Μπάγερν Μονάχου για την Ντόρτμουντ απέναντι στη Μάιντς, στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga.

Οι Βεστφαλοί με νίκη «σφράγιζαν» το πρωτάθλημα, αλλά είδαν τους αντιπάλους τους να είναι κυνικοί στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Χάντσε-Όλσεν (15’) και Ονισίβο (24’).

Η Ντόρτμουντ είχε χαμένο πέναλτι με τον Αλέ (19’) και παρά τα τέρματα των Γκερέιρο (69’) και Ζούλε (90+6′) δεν μπόρεσε να γυρίσει το αποτέλεσμα. Έτσι τα έκανε… σαλάτα και χάρισε τη «Σαλατιέρα» στην Μπάγερν Μονάχου!

«Ψυχρολουσία»

Με την… ορμή του κοινού της εκκίνησε το ματς η Ντόρτμουντ. Όμως παρά την πίεσή της είδε τη Μάιντς να εκμεταλλεύεται με τον πιο κυνικό τρόπο τα αμυντικά της προβλήματα. Στο 15’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες, ο Χάντσε-Όλσεν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Κόμπελ για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, όμως ο Αλέ εκτέλεσε άσχημα την παράβαση πέναλτι. Ο έμπειρος επιθετικός τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ντάμεν, που τον… ψάρεψε και κράτησε το προβάδισμα υπέρ της ομάδας του.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 24’ το σύνολο του Σβένσον «πάγωσε» ακόμη περισσότερο το «Signal Iduna Park», σκοράροντας και δεύτερο τέρμα! Ο Ονισίβο μετουσίωσε σε γκολ την υπέροχη σέντρα του Λι Τζάε-Σουνγκ! Ένα 2-0 για τη Μάιντς που δεν το περίμενε κανείς…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εν συνεχεία οι παίκτες του Τέρζιτς προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ πριν το ημίχρονο, αλλά κάθε τους προσπάθειά είτε ήταν κακή, είτε έμενε ημιτελής…

Το ημίχρονο έκλεισε με την Ντόρτμουντ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 και με μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός την είσοδο του Ρόις στο 40’, ο οποίος μπήκε στη θέση του τραυματία Αντεγέμι

Πίεσε, ισοφάρισε, αλλά…

Η πρώτη που δημιούργησε απειλητική στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο ήταν η… Μάιντς! Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 3-0 με τον Λι Τζάε-Σουνγκ, αλλά ο Κόμπελ κράτησε την ομάδα του σε απόσταση δύο γκολ. Στο 57’ ο Ονισίβο είχε κι άλλη ευκαιρία, όμως το σουτ του στην αντεπίθεση κατέληξε δοκάρι και άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο Αλέ έχασε μια απίθανη στιγμή, μην μπορώντας απλά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με προβολή από κοντά…

Η Ντόρτμουντ ήταν αποφασισμένη να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης και συνέχιζε να πιέζει. Στο 67’ είχε και άλλη ευκαιρία, με τον Μουκόκο να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά την εξαιρετική ενέργεια του Ρέινα, αλλά να μην μπορεί να τελειώσει όπως θα ήθελε τη φάση!

dortmund_fans
ΠΗΓΗ: Bundesliga Photodatabase

Η πίεσή της τελικά απέφερε καρπούς στο 69’, με τον Γκερέιρο να μειώνει σε 2-1 με το… κακό του πόδι! Ακολούθησαν σερί φάσεις με κεφαλιές από τους γηπεδούχους, χωρίς όμως καμία να μπορέσει να νικήσει τον Ντάμεν.

Αμέσως μετά η Κολωνία ισοφάρισε και έφερε προσωρινή ευφορία στο «Signal Iduna Park», αλλά το γκολ του Μουσιάλα στο 89’ έβαλε τέλος στα όνειρα τίτλου των Βεστφαλών

Στο 90+4’ ο Αλέ σκόραρε, με το τέρμα του να μη μετράει καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά μετά ο Ζούλε ισοφάρισε σε 2-2, όμως ήταν πολύ αργά για το (τρίτο) γκολ-τίτλου…

Και με το τελευταίο σφύριγμα του Φριτζ, ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές…

Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Bundesliga, 34η αγωνιστική

«Signal Iduna Park»

Διαιτητής: Φριτζ

Κίτρινες: 40’ Γκερέιρο – 71’ Φερνάντες

Σκόρερ: 69’ Γκερέιρο, 90+6’ Ζούλε – 15’ Χάντσε-Όλσεν, 24’ Ονισίβο

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τέρζιτς): Κόμπελ, Βολφ (46’ Μουκόκο), Ζούλε, Χούμελς, Ρίερσον (80’ Μοντέστ), Μπραντ (62’ Ντούρανβιλ), Τζαν, Γκερέιρο, Μάλεν (63’ Ρέινα), Αλέ, Αντεγέμι (40’ Ρόις)

ΜΑΪΝΤΣ (Σβένσον): Ντάμεν, Μπαρέιρο, Μπελ, Σασί, Φερνάντες, Χάντσε-Όλσεν, Κορ, Λι Τζάε-Σουνγκ (66’ Ίνγκβαρτσεν), Μάρτιν, Ονισίβο (90+1′ Μουστάφα), Σταχ (80’ Μπάρκοκ)

reus
ΠΗΓΗ: Bundesliga Photodatabase

Τα highlights του ματς:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.