Μπορούσια Ντόρτμουντ – Γκλάντμπαχ 5-2: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο, συνεχίζει το κυνήγι της Μπάγερν (hls)

Ακόμη μια νίκη για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί κέρδισαν με (5-2) την Γκλάντμπαχ και συνεχίζουν να κυνηγούν την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που μετά το (6-0) επί της Βόλφσμπουργκ την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Γκλάντμπαχ. Μετά από αυτή τη νίκη ανέβηκε στους 67 βαθμούς και συνεχίζει να βρίσκεται στο -1 από την Μπάγερν Μονάχου. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αλέ, που σκόραρε δύο τέρματα, με το ένα από αυτά να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Το πανέμορφο γκολ με τακουνάκι από τον Αλέ

Η εξέλιξη του αγώνα:

Κυριαρχικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Ντόρτμουντ, αφού από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης είχε την κατοχή και έκλεισε στο δικό της μισό την αντίπαλό της. Αποτέλεσμα αυτού του δυναμικού ξεκινήματος ήταν το γκολ του Μάλεν στο 5ο λεπτό. Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και σκόραρε με κοντινή κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι στα επόμενα λεπτά βγήκαν από το καβούκι τους και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 12ο λεπτό. Ο Μπενσεμπαϊνί βρέθηκε απέναντι από τον Κόμπελ, με τον Ελβετό τερματοφύλακα να αποκρούει το δυνατό σουτ του αριστερού μπακ της Γκλάντμπαχ. Μετά από αυτή την ευκαιρία, οι κιτρινόμαυροι «πάτησαν γκάζι» και πήραν αέρα τριών τερμάτων, μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Πρώτο χτύπημα από τον Μπέλιγχαμ στο 18’ που σκόραρε από την «άσπρη βούλα».  Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Αλέ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τακουνάκι και έκανε το (3-0) στο 20ο λεπτό του αγώνα. Οι παίκτες του Φάρκε έμοιαζαν να είναι εκτός τόπου και χρόνου, με τους οι γηπεδούχους να «μυρίζουν αίμα» και να σκοράρουν για τέταρτη φορά στο 32’. Σκόρερ και πάλι ο Αλέ, που νίκησε από κοντά τον Ολσκόφσκι, με τις εξέδρες να παίρνουν φωτιά. Στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με την Ντόρτμουντ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με υπέρ της προβάδισμα τεσσάρων γκολ.

Με μια αλλαγή ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, με τον Ιτακούρα να παίρνει τη θέση του Βολφ. Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους, δεν έγινε κάποια σπουδαία ευκαιρία, με τους Βεστφαλούς να διαχειρίζονται το υπέρ τους (4-0). Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 68’. Ο Μπραντ μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι από τον Ολσκόφσκι, αλλά το σουτ του πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια του Μπραντ, αφού ένα λεπτό αργότερα τη θέση του πήρε ο Μάρκο Ρόις. Τα «ήρεμα νερά» της αναμέτρησης, ήρθε να ταράξει ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους. Η Γκλάντμπαχ κέρδισε πέναλτι στο 75’ και ο Μπενσεμπαϊνί με ψυχραιμία έκανε το (4-1). Οι παίκτες της Ντόρτμουντ είχαν πλέον χαλαρώσει και ο Στιντλ πέτυχε άλλο ένα γκολ για τα «πουλάρια». Ο έμπειρος Γερμανός έπιασε ένα πλασέ εκτός περιοχής και νίκησε τον Κόμπελ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι αυτό θα είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης, ο Ρέινα είχε αντίθετη γνώμη και έκανε το (5-2) στην τελευταία φάση του αγώνα. Έτσι, αυτό ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, με τους Βεστφαλούς να παίρνουν το τρίποντο και να συνεχίζουν να πιέζουν τη Μπάγερν Μονάχου.

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς) (4-3-3): Κόμπελ – Βολφ, Σούλε, Χούμελς (Εζκάν 59’), Ρίερσον (Γκερέιρο 59’) – Μπέλιγχαμ, Τσαν , Μπραντ (Ρόις 69’) – Μάλεν (Ρέινα 69΄), Αλέ (Μουκοκό 79’), Αντεγέμι

Γκλάντμπαχ (Φάρκε) (4-2-3-1) Ολσκόφσκι – Λάινερ, Φρίντριχ, Ελβέντι (Γιάντσκε 82’), Μπενσεμπαϊνί – Βάιγκλ, Κονέ (Νετζ 75’) – Χόφμαν, Νόιχαους (Κράμερ 68’), Βολφ (Ιτακούρα 46’) – Ενγκουμού (Στιντλ 75’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.