Bundesliga: Ο Τσάμπι Αλόνσο πρόσωπο του ντέρμπι

Το ιδιαίτερο πρόσωπο του Τσάμπι Αλόνσο στο ντέρμπι Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου και το επιπλέον κίνητρο του Ισπανού και της ομάδας του για την υπέρβαση.

Ο Ισπανός ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του στους Βαυαρούς πραγματοποιώντας 117 συμμετοχές σκοράροντας 9 τέρματα και μοιράζοντας ακόμη 12…

Με τη Μπάγερν κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017), όσα δεν πήρε με καμία άλλη από τις ομάδες κορυφαίου επιπέδου που έπαιξε ποδόσφαιρο.

Στις δηλώσεις του στη γερμανική τηλεόραση για το επικείμενο σπουδαίο παιχνίδι της νυν με την πρώην ομάδα του, αναφέρθηκε σε σπουδαία πρόκληση για τους παίκτες του, απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος.

Η Μπάγερ μπορεί να απέχει αρκετά εφέτος από τις πρώτες θέσεις της Μπουντεσλίγκα, όμως η πρόοδος που έχει κάνει με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο είναι αν μη τι άλλο αξιοσημείωτη.

Ο Ισπανός ανέλαβε την ομάδα όταν ήταν στην προ-τελευταία θέση της κατάταξης. Έκτοτε σε 16 αναμετρήσεις για τη Μπουντεσλίγκα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει απολογισμό 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Οι τρεις εκ των πέντε ηττών από ομάδες της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας.

Με τον Αλόνσο έχει μαζέψει η ομάδα τους 29 από τους 34 βαθμούς που έχει στο πρωτάθλημα. Κατόρθωσε να βελτιώσει σημαντικά τη θέση της στη βαθμολογία και να απομακρυνθεί από τυχόν περιπέτειες στο τέλος της σεζόν. Παρόλα αυτά απέχει 11 βαθμούς από την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Η Μπάγερ έχει κίνητρο τις θέσεις της Ευρώπης σε στόχο που βάσει των αγωνιστικών που απομένουν μπορεί να επιτευχθεί. Επιπλέον κίνητρο για τον Τσάμπι Αλόνσο και τους παίκτες του είναι η ταπεινωτική ήττα με 4-0 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η τελευταία νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου για το πρωτάθλημα είναι πριν 4 χρόνια με 2-1 στο Μόναχο. Έκτοτε σε 6 αναμετρήσεις ανεξάρτητα από έδρα οι Βαυαροί μετρούν 5 νίκες και μία ισοπαλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.