Μπέλιγχαμ: «Η Ντόρτμουντ με βοήθησε να εξελιχτώ»

Χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αλλά ο Τζουντ Μπέλιγχαμ απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιημένος.

Στο πρώτο μέρος μιας εκτενούς συνέντευξης, ο νεαρός μέσος μίλησε για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και τον ανταγωνισμό σε ένα κορυφαίο ευρωπαΪκό πρωτάθλημα.
Τζουντ, το περιοδικό kicker μόλις σε έστεψε ως τον καλύτερο μέσο της Bundesliga. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι είσαι ένα ηφαίστειο που αναβοσβήνει. Αλλά με ελεγχόμενο τρόπο. Πώς αντιδράς σε αυτό;
«Είναι πολύ ωραίο να σε εκτιμούν για αυτό που κάνεις στον αγωνιστικό χώρο και να έχει αυτή τη γνώμη ο κόσμος. Νομίζω, ξέρετε, ζούμε σε μια εποχή όπου είναι εύκολο να πεις κάτι κακό όταν δεν το σκέφτεσαι πραγματικά. Λοιπόν, είναι ωραίο που οι άνθρωποι σε επαινούν όταν αποδίδεις καλά. Αλλά τελικά, προσπαθώ απλώς να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή είναι η κύρια εστίασή μου. Γνωρίζω αυτά που μπορώ να φέρω στην ομάδα και χαίρομαι που αναγνωρίστηκα».

Ήρθες στη Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2020. Δυόμιση χρόνια μετά, είσαι ακόμα εδώ. Φοράς ήδη το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τι θα σκεφτόσουν αν σου έλεγαν τότε, περίμενε δυόμισι χρόνια και θα οδηγήσεις αυτήν την ομάδα στο γήπεδο;
«Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση, είναι πολύ νωρίς σε δυόμισι χρόνια. Δώστε μου ίσως περίπου οκτώ χρόνια περιθώριο! Όμως οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές και το επιτελείο με έχουν βοηθήσει να εξελιχθώ. Ήρθα στον σύλλογο ως ταλαντούχο παλικάρι, αλλά έχω προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι μου που το ανέβασαν στο επόμενο επίπεδο και νομίζω ότι αυτό οφείλεται κυρίως σε αυτούς. Έχω βάλει τη δουλειά, αλλά είναι αυτοί που με έχουν βάλει στο περιβάλλον για να εξελιχτώ. Έχουν προσθέσει το είδος της ηγετικής πλευράς στο παιχνίδι μου επίσης, ιδιαίτερα ο Μάρκο Ρόζε».

Φαίνεται να βελτιώνεσαι χρόνο με τον χρόνο. Ποιες πτυχές του παιχνιδιού σου θα έλεγες ότι έχουν βελτιωθεί περισσότερο από τότε;
«Είμαι λίγο πιο αποφασιστικός τώρα όσον αφορά το πότε θα φτάσω στο τελευταίο τρίτο. Πάντα σκέφτομαι όταν είμαι στο γήπεδο, ότι μπορώ να επηρεάσω το παιχνίδι, είτε με γκολ είτε με ασίστ. Ο τρόπος που παίζω, ο στόχος για μένα είναι να είμαι αποτελεσματικός. Αυτό είναι ένα πράγμα που έχει βελτιωθεί σημαντικά και μπορείς να το δεις με τους αριθμούς, παρόλο που δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με νούμερα.
Αμυντικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να τοποθετηθώ καλύτερα μερικές φορές. Νομίζω ότι μπορώ να κερδίσω περισσότερες μπάλες. Και παρόλο που τώρα άρχισα να σκοράρω πολύ περισσότερο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω περισσότερα γκολ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.