Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χοφενχάιμ 0-3: Παρέλαση στο “Μπάι Αρίνα” (hls)

Η Χοφενχάιμ έβαλε τους δικούς της όρους στο παιχνίδι και “βύθισε” κι άλλο τη Μπάγερ Λεβερκούζεν που κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της

Η Χοφενχάιμ μετά τη νίκη (3-2) με ανατροπή που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Μπόχουμ, πέτυχε τη δεύτερή της νίκη στην Μπουντεσλίγκα κερδίζοντας μέσα στο ‘Μπάι Αρίνα” την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 3-0. 

Για την Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι η τρίτη σερί ήττα και σε τρία παιχνίδια στην Bundesliga και αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της.

Στο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική, οι φιλοξενούμενοι πήραν νωρίς το προβάδισμα στο σκορ με τον υπέροχο, Μπαουμγκάρτνερ που έκανε το 0-1 στο 9’, με καταπληκτικό τακουνάκι κι ενώ λίγο πριν (στο 7’) οι γηπεδούχοι έχασαν αυτοί πρώτοι ευκαιρία (με τον Ντιαμπί) για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπάουμαν εξουδετέρωσε του σουτ του Γάλλου. 

Η φάση πάντως με τον Ντιαμπί που έκαναν οι γηπεδούχοι νωρίς στο παιχνίδι δεν αποδείχτηκε -στη συνέχεια- ότι ήταν σημάδι αντίδρασης.

Η Χοφενχάιμ έχοντας και το γρήγορο προβάδισμα έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα απέναντι σε μια ακίνδυνη Λεβερκούζεν που έδειχνε, όσο περνούσε η ώρα, ότι δεν έχει την απαιτούμενη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. 

Η Χοφενχάιμ κρατούσε μακριά τους κινδύνους και έφερνε αναστάτωση στην άμυνα της Μπάγερ όποτε -ακόμη και τις μετρημένες φορές- έβγαινε στην αντεπίθεση.

Στο 35’ έκανε το 0-2 με τον Κράμαριτς, μετά από σέντρα του Καμπάκ και στο 39’ πέτυχε και το 0-3 (με τον Σκοβ που πήρε ασίστ από τον Ρουτέρ), ένα γκολ όμως που ακυρώθηκε μετά από έλεγχο της φάσης με VAR για φάουλ -στη φάση νωρίτερα- του Καμπάκ στον Χλόζεκ. 

Το 0-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου

Στο β΄μέρος, ο Σεοάνε, ο προπονητής της Λεβερκούζεν έβαλε από την αρχή, Παλάσιος και Ντεμιρμπάι, γύρισε σε τριάδα στην άμυνα για να πάρει περισσότερα πράγματα, επιθετικά, από τον Φριμπόνγκ που, επί της ουσίας, ήταν δεξιός εξτρέμ από δεξιός μπακ.

Η Λεβερκούζεν έδειξε τη διάθεση να ψάξει το γρήγορο γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι αλλά δεν το βρήκε. Ο Ντιαμπί ήταν εκτός ρυθμού ενώ ο Σικ έμεινε σε ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς γκολ με απίστευτη τη φάση στο 51’ που σουτάρει κι ενώ η μπάλα πηγαίνει στα δίχτυα, τη βρίσκει ο συμπαίκτης του, ο Σαρντάρ Αζμούν και δεν μπαίνει γκολ. 

Από εκεί και μετά, η Λεβερκούζεν δεν έκανε καμία φάση. Η Χοφενχάιμ διαχειριζόταν με ωριμότητα το παιχνίδι και ο Ρουτέρ έκανε στο 78’ το 0-3 με ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ, το πιο όμορφο γκολ στο παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα της Bundesliga μέχρι τώρα.

Στο 85’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ντεμιρμπάι (απευθείας εκτέλεση φάουλ) ήταν φανερό όμως ότι δεν μπορούσαν να ζητήσουν κάτι από το παιχνίδι. 

Μετά το τέλος του αγώνα Χραντέτσκι και Άντριχ πήγανε στην κερκίδα των οπαδών της Λεβερκούζεν και τα έλεγαν με τους οπαδούς μετά τη νέα ήττα, με τους υπόλοιπους παίκτες της Μπάγερ να παρακολουθούν.

Μετά τη συζήτηση, ο κόσμος (που αποδοκίμασε στο ημίχρονο) φώναξε συνθήματα υπέρ της Μπάγερ με τους παίκτες να αναγνωρίζουν τη στήριξη και να ανταποδίδουν το χειροκρότημα.

Λίγο πιο πέρα, σε άλλο σημείο του γηπέδου, οι παίκτες της Χοφενχάιμ πανηγύριζαν με τους δικούς τους οπαδούς ενώ για τον προπονητή της Χοφενχάιμ, τον Αντρέ Μπραϊτενράιτερ ήταν η πρώτη του νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά από 7 παιχνίδια χωρίς νίκη, ως προπονητής, απέναντί της. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.