Μπάγερ Λεβερκούζεν: Πέτυχε διάνα με τον «νέο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς» (vid)

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν, πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία, τερματίζοντας στη 3η θέση στη σεζόν που μόλις τελείωσε στη Bundesliga. Αυτό είναι το καλύτερο πλασάρισμα μετά από την επίσης 3η θέση που είχε καταλάβει την περίοδο 2015-16.

Η ομάδα του Χεράρδο Σεοάνε, επιστρέφει λοιπόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, μετά από απουσία δύο χρόνων και θέλει να εμφανίσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλα τα «μέτωπα» στην πιο απαιτητική για την ομάδα σεζόν που έρχεται. Και οι ιθύνοντες δείχνουν με τις κινήσεις τους ότι βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ήδη προχώρησε στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Πάτρικ Σικ που αποτέλεσε στόχο πολλών ομάδων μετά την εξαιρετική χρονιά που τον έφερε στη 2η θέση των σκόρερ με 24 γκολ, πίσω μόνο από τον εκτός συναγωνισμού, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (35). Το συμβόλαιο του Τσέχου επιθετικού τελείωνε το καλοκαίρι του 2025, αλλά οι «ασπιρίνες» «έδεσαν» τον παίκτη για δύο επιπλέον χρόνια.

Επόμενη κίνηση η απόκτηση ενός πολύ μεγάλου ταλέντου που αναμένεται να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Άνταμ Χλόζεκ, τον επονομαζόμενο και «νέο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς». Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο γεννημένος στο Ιβάντιτσε ταλαντούχος επιθετικός, είναι ένας πολύπλευρος παίκτης, που στη Σπάρτα Πράγας έπαιξε σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης, λειτουργώντας ως αριστερός εξτρέμ, επιθετικός μέσος ή κεντρικός επιθετικός. Προέρχεται από μία εκπληκτική σεζόν με 12 γκολ και 15 ασίστ σε 47 αγώνες, νούμερα εντυπωσιακά, αν αναλογιστούμε ότι δεν είχε μία σταθερή θέση στην επίθεση της Σπάρτα Πράγας.

Σε ηλικία 16 χρόνων, 3 μηνών και 16 ημερών, έγινε τον Νοέμβριο του 2018, ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε αγώνα πρωταθλήματος με τα χρώματα της Σπάρτα Πράγας. Πριν κλείσει τα 20 χρόνια του (έχει γενέθλια στις 25 Ιουλίου), έχει μετρήσει ήδη 132 συμμετοχές με 40 γκολ και 36 ασίστ, ενώ έχει παίξει και 12 φορές με την Εθνική Τσεχίας.
Ο Άνταμ Χλόζεκ λειτουργεί κυρίως ως δεύτερος επιθετικός και θα μπορούσε να παίξει μαζί με τον Πάτρικ Σικ στην μπροστινή γραμμή. Η Λεβερκούζεν δεν πούλησε τον σταρ επιθετικό της αυτό το καλοκαίρι και οι δύο συμπατριώτες, αναμένεται να οικοδομήσουν μια καλή συνεργασία. Ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και η άφιξή του θα διευκόλυνε την αποχώρηση του Λούκας Αλάριο αυτό το καλοκαίρι.

Ο Τσέχος διεθνής «θυμίζει έναν νεαρό Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς», σύμφωνα με το scoutedftbl, ενώ η πολύ γρήγορη άνοδος έχει επίσης προκαλέσει συγκρίσεις με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο πρώην άσος της Άρσεναλ, Τόμας Ροζίτσκι, ο οποίος είναι επί του παρόντος διευθυντής ποδοσφαίρου της Σπάρτα, δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τον νεαρό. «Ο Άνταμ Χλόζεκ δεν είναι μόνο ένα τεράστιο ταλέντο για τη Σπάρτα αλλά και για το τσεχικό ποδόσφαιρο συνολικά. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ακόμα ένας πολύ νέος παίκτης με πολλά περιθώρια βελτίωσης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.