Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Έτοιμος για νέες προκλήσεις;

Αφού έγινε το μεγαλύτερο αστέρι στη Bundesliga, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι λαχταράει μια νέα πρόκληση στην εκπληκτική του καριέρα και πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι θέλουν απεγνωσμένα να του δώσουν αυτή την ευκαιρία.

Ο Πολωνός επιθετικός, ο οποίος έχει κερδίσει οκτώ τίτλους στη Bundesliga και ένα UEFA Champions League μετά την άφιξή του στην Μπάγερν Μονάχου το 2014, επιθυμεί να φύγει από τον βαυαρικό σύλλογο αυτό το καλοκαίρι. Ο 33χρονος παραδέχτηκε μετά την ισοπαλία 2-2 της Μπάγερν Μονάχου με τη Βόλφσμπουργκ ότι είχε εκμυστηρευτεί στους διοικούντες της ομάδας του ότι δεν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και ότι θα μπει σε συζητήσεις με άλλους συλλόγους ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ενδεχόμενη επισημοποίηση αυτής της διάθεσης του Λεβαντόφσκι για μία νέα περιπέτεια, θα ηχούσε ως μουσική στα αυτιά των υποψήφιων μνηστήρων του, αλλά ο ανταγωνισμός για την απόκτηση του αυτό το καλοκαίρι θα είναι σκληρός. Ο Λεβαντόφσκι έχει συνδεθεί έντονα με μια μετακόμιση του στη Μπαρτσελόνα, καθώς ο Τσάβι, ελπίζει να αποκτήσει έναν επιθετικό κλάσης αυτό το καλοκαίρι. Ο Πολωνός διεθνής έχει επίσης συνδεθεί με μια μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν καθώς η πρωταθλήτρια της Ligue 1 προετοιμάζεται για την διαφαινόμενη αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ. Επίσης και η Τσέλσι λέγεται ότι διεκδικεί τον Πολωνό επιθετικό, αναζητώντας εναλλακτική επιλογή για τον Ρομέλου Λουκάκου. Ας δούμε λοιπόν τους πέντε πιθανούς προορισμούς του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Δημοσιεύματα στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι οι εκπρόσωποι του 33χρονου επιθετικού έχουν καταλήξει σε προφορική συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα. Το να παίζει στην Ισπανία λέγεται ότι «ελκύει» τον βετεράνο επιθετικό και η Μπαρτσελόνα φέρεται να τον έχει στην κορυφή της λίστας καθώς αναζητά έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης αυτό το καλοκαίρι.

Μάλιστα και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι, φέρεται να μίλησε προσωπικά με τον Λεβαντόφσκι για να τον πείσει να μετακομίσει στο «Camp Nou». Ίσως το ζήτημα που μπορεί να προκύψει είναι, εάν η Μπαρτσελόνα μπορεί να τηρήσει τον κανόνα του οικονομικού Fair Play της LaLiga με την απόκτηση του Πολωνού άσου. Αυτή η σημαντική παράμετρος πιθανότατα θα οδηγήσει τους διοικούντες στην πώληση παικτών, για να συγκεντρωθούν έσοδα, ώστε να ελευθερωθεί χώρος για την απόκτηση του Λεβαντόφσκι.


ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, διαφαίνεται ότι θα αποχαιρετήσει το μεγάλο της αστέρι, τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος σύμφωνα με τη Marca, έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει πρόσφατα ότι είναι «κοντά» στην αποκάλυψη των μελλοντικών του σχεδίων.
Η λίστα της Παρί για τον αντικαταστάτη του Εμπαπέ, περιλαμβάνει δύο κορυφαίους επιθετικούς. Τον Έρλινγκ Χάλαντ και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Νορβηγός, υπέγραψε ήδη στη Μάντσεστερ Σίτι, οπότε η απόκτηση του Πολωνού, μοιάζει μονόδρομος για τους Παριζιάνους. Πάντως, προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Λεβαντόφσκι είχε ήδη αρνηθεί να μετακομίσει στην πρωταθλήτρια της Ligue 1 επειδή η σύζυγος του δεν θέλει να ζήσει στη Γαλλία.


ΤΣΕΛΣΙ
Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, φέρεται να είναι και αυτή στη «μάχη» απόκτησης του άσου της Μπάγερν. Ο Ρομέλου Λουκάκου δυσκολεύεται να πλησιάσει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Ίντερ, μετά την επιστροφή του στο δυτικό Λονδίνο. Ο Βέλγος διεθνής εντάχθηκε στην Τσέλσι σε μια μεταγραφή-ρεκόρ 97 εκατομμυρίων λιρών από την Ίντερ, αλλά δυσκολεύτηκε να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή του στον αγωνιστικό χώρο, ερχόμενος και σε κόντρα με τον Γερμανό προπονητή του.

Ο 29χρονος Βέλγος επιθετικός έχει πετύχει μόλις 8 γκολ σε 25 εμφανίσεις στην Premier League εφέτος. Ο μάνατζερ του παίκτη, Φεντερίκο Παστορέλο είπε σε ιταλική εφημερίδα ότι υπήρχε ένα «πρόβλημα» με τον Λουκάκου στην Τσέλσι και ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες του συλλόγου αυτό το καλοκαίρι για να το συζητήσουν. Ωστόσο, ο Λουκάκου διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς στον λογαριασμό του στα social media. Λόγω των προβλημάτων του Λουκάκου εντός και εκτός γηπέδου, ο Τούχελ λέγεται ότι είναι ανοιχτός στην απόκτηση επιθετικού και έχει προσδιορίσει τον Λεβαντόφσκι ως πιθανό στόχο.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χρειάζεται «νέο αίμα» στο έμψυχο δυναμικό της. Η άφιξη του Λεβαντόφσκι θα κάλυπτε το κενό που άφησε ο Έντινσον Καβάνι αφού ο σύλλογος δεν πρόσφερε νέα συμφωνία στον Ουρουγουανό επιθετικό. Επιπλέον, το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει στον αέρα, παρά τις δηλώσεις του Έρικ τεν Χαχ, ότι τον περιλαμβάνει στο σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν.


ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Το τελευταίο και πιο δύσκολα πραγματοποιήσιμο σενάριο, είναι η παραμονή του Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν. Μπορεί ο Λεβαντόφσκι να εκδήλωσε την επιθυμία του να φύγει από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, αλλά ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ανέφερε ότι η στάση της ομάδας «δεν έχει αλλάξει» και επεσήμανε, ότι το συμβόλαιο του Πολωνού επιθετικού εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι.

Η Μπάγερν είναι απρόθυμοι στην πώληση του σταρ της και παρά την επιθυμία του 33χρονου να φύγει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη Γερμανία, του έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο αν βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του. Επομένως, εάν η Μπάγερν δεν βρει τον κατάλληλο διάδοχο του Λεβαντόφσκι, θα του απαγορεύσουν να φύγει αυτό το καλοκαίρι. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να δούμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών να φτάνουν στα άκρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.