Ντόρτμουντ-Μπάγερν 2-3: Βάφτηκε κόκκινο το «Klassiker» με την υπογραφή Λεβαντόφσκι (hls)

Τείνει να γίνει «πελατειακή» η σχέση της Μπάγερν με την Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί κέρδισαν έβδομο σερί «Klassiker» (!) χάρη στα δύο γκολ του καλύτερου επιθετικού της υφηλίου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά και του τέρματος του Κίνγκσλεϊ Κομάν.

Μία ακόμη ποδοσφαιρική «παράσταση» χάρισαν σε όλο το κόσμο Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Ρόζε μπορεί να προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό αλλά «αφεντικό» στην Γερμανία είναι η Μπάγερν του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, όπως απέδειξε στην συνέχεια του ματς.

Δείτε ΕΔΩ τα καλύτερα στιγμιότυπα της συναρπαστικής αναμέτρησης

Το απίθανο της υπόθεσης είναι ότι εκτός από έβδομη σερί νίκη σε ντέρμπι, αυτό ήταν και το πέμπτο σερί «διπλό» της Μπάγερν στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Το ματς:

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το γερμανικό «Klassiker» στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ! Μόλις στο 5ο λεπτό ο Τζούλιαν Μπραντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, έπειτα από όμορφη ασίστ του Τζουντ Μπέλιγχαμ και καταπληκτική ντρίμπλα πάνω στον Αλφόνσο Ντέιβις.

Η απάντηση της Μπάγερν δεν άργησε να έρθει, για την ακρίβεια το 1-1 έγινε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα . Ο Τόμας Μίλερ κέρδισε κατά κράτος τον πρώην συμπαίκτη του, Ματς Χούμελς, «σέρβιρε» με το κεφάλι στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός στράικερ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την εκτελεστική του δεινότητα.

Στη συνέχεια ο φρενήρης ρυθμός έπεσε λίγο, με τις επόμενες δύο μεγάλες φάσεις να έρχονται λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου. Κομάν για τους Βαυαρούς στο 26′ και Χάαλαντ τρία λεπτά αργότερα απείλησαν τους δύο τερματοφύλακες.

Η Μπάγερν έφερε τούμπα το ματς, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου μετά από ένα «δώρο» της άμυνας της Ντόρτμουντ. Ο Κομάν έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Κόμπελ δεν μπόρεσε όσο και αν προσπάθησε να επέμβει.

Στο 77ο λεπτό οι πρωταθλητές Γερμανίας βρήκαν το πολυπόθητο τρίτο γκολ τους από το σημείο του πέναλτι. Ο Χούμελς απομάκρυνε ένα κόρνερ των Βαυαρών με το χέρι, το VAR το ανέφερε στον διαιτητή Τσβάιερ και εκείνος πήγε να δει την φάση, προτού καταλογίσει την παράβαση. Ο Λεβαντόφσκι διπλασίασε τα τέρματα του από την άσπρη βούλα, κερδίζοντας τον Κόμπελ.

Η Ντόρτμουντ έφτιαξε φάσεις όμως γκολ δεν βρήκε. Η Μπάγερν διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα στα εναπομείναντα 23 λεπτά (δόθηκαν 10 λεπτά καθυστερήσεις) και πανηγύρισε την έβδομη σερί της νίκη σε βάρος της Ντόρτμουντ!

Οι πρωταθλητές Γερμανίας έφτασαν τους 34 βαθμούς και είναι πλέον στο +4 από τον «αιώνιο» εχθρό τους. Το άλλο Σάββατο (11/12) η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην έδρα της Μπόχουμ, ενώ η Μπάγερν υποδέχεται την Μάιντς στο Αλιάντζ Αρένα. Φυσικά, και οι δύο ομάδες έχουν μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το Champions League.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Μενιέ, Ακάνζι, Χούμελς, Γκερέιρο (82’ Σουλτς) – Νταχούντ (60’ Μάλεν), Τσαν – Μπραντ (69’ λ. τρ. Βολφ), Ρόις, Μπέλινγχαμ – Χάαλαντ (82’ Τίγκες).

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντές (74’ λ. τρ. Σίλε), Ντέιβις – Γκορέτσκα (65’ Μουσιάλα), Τολισό – Κομάν (88’ Τιανζού), Μίλε, Σανέ (65’ Γκνάμπρι) – Λεβαντόφσκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.