Λειψία – Λεβερκούζεν 1-3 : Επιτέλους νίκη σε ντέρμπι

Μετά από τρεις εντός έδρας ήττες φέτος σε ντέρμπι (Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου, Βόλφσμπουργκ) η Λεβερκούζεν πήρε την πρώτη νίκη σε σημαντικό παιχνίδι επικρατώντας εκτός έδρας της πληγωμένης λόγω Covid Λειψιας.

Με οκτώ απουσίες παικτών, οι πέντε λόγω Covid, και με τον προπονητή Τζέσι Μαρς να παρακολουθεί από το σπίτι του καθώς και αυτός έχει προσβληθεί από κορωνοϊό η Λειψία έπαιξε με ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που διέλυσε την Μπριζ με 5-0 στο Βέλγιο στο Champions League.

Η Λεβερκούζεν όμως ήταν πιο δύσκολη αποστολή. Με τρομερή ταχύτητα στις αντεπιθέσεις και ποιότητα μέσο-επιθετικά προηγήθηκε δίκαια με 2-0 στο ημίχρονο με γκολ των Βιρτς (21′) και Ντιαμπί (34′).

Στο δεύτερο ημίχρονο με κεφαλιά ο Σίλβα μείωσε για τους γηπεδούχους (62′) αλλά η απάντηση της Λεβερκουζεν ήταν άμεση και σκόραρε ξανά με αρκετή δόση τύχης καθώς το σουτ του Φρίμπονγκ κόντραρε και πέρασε πάνω από τον Μαρτινεθ (64′).

Το φινάλε θα μπορούσε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον αλλά ο Ζόμποσλαϊ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με εκτέλεση πέναλτι στο 88ο λεπτό.

Η Λεβερκούζεν ανέβηκε στην τρίτη θέση και η Λειψία είναι στην όγδοη θέση και στο -4 από την πρώτη τετράδα.

Λειψία (4/4/2) : Μαρτίνεθ – Μουκιελέ, Κλόστερμαν (84′ Μπόνα), Γκβάρντιολ, Ανχελίνιο – Καμπλ (73′ Καμπλ), Λάιμερ (73′ Χένριχς), Φορσμπέργκ (84′ Χαϊνταρά), Νκουνκού – Μπρόμπεϊ (43′ Ζόμποσλαϊ), Σίλβα

Λεβερκούζεν (4/2/3/1) : Χραντέτσκι – Φρίμπονγκ, Τα, Ταπσόμπα, Ινκαπιέ – Άντριχ (80′ Ντεμίρμπαϊ), Παλάσιος – Ντιαμπί (88′ Αλάριο), Βιρτς (88′ Αμίρι), Αντλί (62′ Αράνγκις) – Σικ (62′ Κοσουνού)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.