Λεβερκούζεν-Μπάγερν: Αυτά δείχνουν οι αριθμοί για το ντέρμπι κορυφής

Η σχεδόν ανίκητη Μπάγερν των εννιά συνεχόμενων τίτλων στη Bundesliga, νιώθει την πίεση των αντιπάλων της, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Mία από τις ευχάριστες εκπλήξεις είναι αναμφίβολα η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τζεράρντο Σεοάνε, «μοιράζεται» την κορυφή με τους Βαυαρούς και φτάνοντας στην 8η αγωνιστική, ήρθε η ώρα να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε αυτή την κορυφαία ευρωπαϊκή δύναμη. Το επίσημο site της Μπάγερν μας δίνει επτά σημαντικά στατιστικά για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα γι΄αυτή τη μεγάλη «μάχη» κορυφής.

Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Είναι η πρώτη φορά αυτή τη σεζόν που η πρώτη της βαθμολογίας, αντιμετωπίζει την ομάδα που είναι δεύτερη στη Bundesliga. Στις τελευταίες οκτώ κορυφαίες συναντήσεις στο πρωτάθλημα, είχαμε την πρωτοπόρο ομάδα να χάνει μόνο μία φορά, και αυτή ήταν η Λεβερκούζεν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της με την Μπάγερν, με τους πρωταθλητές να βγαίνουν νικητές με σκορ 2-1 τον Δεκέμβριο του 2020. Έτσι οι Βαυαροί επέκτειναν το καλό τους ρεκόρ σε αγώνες μεταξύ πρώτου και δεύτερου σε 15 αγώνες αήττητου σερί (11 νίκες, 4 ισοπαλίες).

«ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Η Λεβερκούζεν (20 γκολ) και Μπάγερν (24 γκολ), διαθέτουν τις δύο καλύτερες επιθέσεις. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, τρέχει ένα απίστευτο σερί 82 συνεχόμενων αγώνων – μεταξύ αυτών 37 εκτός έδρας παιχνιδιών- που έχει σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Και τα δύο στοιχεία αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «σύγκρουση» του κορυφαίου πασέρ της Bundesliga, του Φλόριαν Βιρτς (5 ασίστ) και του κορυφαίου σκόρερ, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (7 γκολ όσα και ο Χάλαντ).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ «ΚΑΙΕΙ» ΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Η πιο πετυχημένη ομάδα στη Γερμανία, έχει κερδίσει και τους τρεις τελευταίους αγώνες της με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Συνολικά η Μπάγερν έχει επικρατήσει στα 50 από τα 84 μεταξύ τους παιχνίδια στη Bundesliga, με 16 ισοπαλίες και μόλις 18 ήττες.

ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΛΕΒΑ»
Στο ντέρμπι της Κυριακής, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα φτάσει τις 358 εμφανίσεις στη Bundesliga και θα πιάσει στη 2η θέση τον Νάλντο, με τα περισσότερα παιχνίδια για μη Γερμανό ποδοσφαιριστή. Μόνο ο «θρύλος» της Μπάγερν, Κλαούντιο Πιζάρο (490) βρίσκεται μπροστά από τον Πολωνό και τον Βραζιλιάνο.

«ΤΡΟΜΑΖΕΙ» ΤΗ ΜΠΑΓΕΡ Ο ΤΣΟΥΠΟ-ΜΟΤΙΝΓΚ
Ο Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας τρία γκολ στα 4 τελευταία του παιχνίδια. Μια ματιά στα στατιστικά, υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να επεκτείνει αυτό το σερί με τη Λεβερκούζεν, δεδομένου ότι έχει σκοράρει έξι φορές σε 13 αγώνες της Bundesliga εναντίον της. Η μόνη άλλη ομάδα που έχει σκοράρει τόσο συχνά στην κατηγορία, είναι η Βόλφσμπουργκ.

«ΣΚΛΗΡΗ» ΟΜΑΔΑ Η ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει κάνει τα λιγότερα φάουλ από οποιαδήποτε ομάδα στη Bundesliga αυτή τη σεζόν (59). Επόμενη σε αυτή τη λίστα είναι η Λεβερκούζεν με 64. Αλλά ενώ η Μπάγερν έχει επίσης τις λιγότερες κίτρινες κάρτες (5), το συγκρότημα του Τζεράρντο Σεοάνε είναι λίγο πιο τραχύ και ήδη μετράει 18 κίτρινες κάρτες, ο μεγαλύτερος αριθμός μαζί με τη Βόλφσμπουργκ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Η Λεβερκούζεν πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα σε μια σεζόν στην Bundesliga εδώ και οκτώ χρόνια, με 16 πόντους μετά από 7 αγώνες. Η μόλις δύο φορές που έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, ήταν τη σεζόν 2009/10 (17) και τη σεζόν 2013/14 (18). Το σύνολο των 20 γκολ που έχει πετύχει μετά από επτά παιχνίδια, αποτελεί νέο ρεκόρ για το σύλλογο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.