Γερμανία : Το μαγικό άγγιγμα του Χάνζι Φλικ

Η Γερμανία έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει την πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο. Όχι δεν είναι περίεργο αλλά η αλλαγή της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβε ο Χάνζι Φλικ είναι εντυπωσιακή.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι κούρασε ο Γιόαχιμ Λεβ στον πάγκο της Γερμανίας αλλά η αλήθεια είναι ότι στην εποχή του τα πάντσερ επέστρεψαν στις επιτυχίες.

Άλλωστε κατέκτησαν Παγκόσμιο κύπελλο μετά από 24 χρόνια και έφτασαν στον ημιτελικό το 2010 ενώ έπαιξαν και τελικό στο Euro 2008. Κατέκτησαν ακόμη το κύπελλο Συνομοσπονδιών (2017) και αναδείχτηκαν ομάδα της χρονιάς δύο φορές 2014 και 2017.

Βέβαια όλοι θα θυμούνται τον Λεβ γιατί έβαζε το δάχτυλο στην μύτη και όχι για την μπάλα που έπαιξαν οι Γερμανοί για παράδειγμα στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2014. Θυμίζω το 7-1 στον ημιτελικό με την Βραζιλία στην έδρα της. Ουάου.

Ο Χάνζι Φλικ ευτυχώς δεν έχει τέτοιες, κακές, συνήθειες. Θα έλεγα ότι το δάχτυλο το σηκώνει μόνο για να πει στους παίκτες να χρησιμοποιούν το μυαλό τους.

Με τον Φλικ στον πάγκο η Γερμανία πέτυχε πέντε νίκες σε πέντε ματς με τέρματα 18-1 και προκρίθηκε.

Ξαναβρίσκει την ταυτότητά της και ο Φλικ δεν είναι κανένας χαζός… είναι άψογος στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους παίκτες όπως ήταν και στην Μπάγερν και κυρίως έχει άριστες σχέσεις και με προπονητές όπως ο Γκουαρδιόλα, ο Ποτσετίνο και ο Τούχελ.

Έχει πάει σε όλα τα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα, έχει μιλήσει με όλους τους προπονητές και ακόμη ο προπονητής της Αρμίνια Μπίλεφελντ Φρανκ Κράμερ έχει να το λέει ότι του ζήτησε συμβουλές ο Φλικ για την εθνική ομάδα.

Θέλει την καλή επικοινωνία, την συνεργασία, την ομαδικότητα. Θέλει όλο το Γερμανικό ποδόσφαιρο να συμμετέχει στην αποστολή των πάντσερ που δεν είναι άλλη από την επιστροφή στην κορυφή του κόσμου το 2022.

Μέσα σε 12 μήνες πρέπει να φτιάξει την κουλτούρα όλων, να διορθώσει την ψυχολογία, να βρει και νέους παίκτες και το έχει ήδη κάνει καθώς έχουν κληθεί οι πρωταθλητές Ευρώπης με την Κ21 Νίκο Σλότερμπεκ και ο Ντάβιντ Ράουμ ενώ έπεισε και τον επιθετικό Αντεγέμι της Ζάλτσμπουργκ να αγωνιστεί με την Γερμανία σε μια θέση όπου η χώρα έχει έλειψη ταλέντου.

Πέρασαν 194 ημέρες από την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα των Γερμανών στα προκριματικά με 2-1 από την Βόρεια Μακεδονία αλλά ήταν αρκετές για να αλλάξουν πολλά και οι Γερμανοί να αισιοδοξούν ξανά ότι μια ενωμένη ποδοσφαιρικά χώρα μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο στο Κατάρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.