Φυσάει η Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στη Μπουντεσλίγκα, υπενθυμίζοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι απλό. Γι’ αυτό και δύσκολο…

Έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και δέκα χρόνια, δεν έχει αστέρες στο ρόστερ της και δεν έχει ήττα μετά τα πρώτα επτά πρώτα μτας στη φετινή Μπουντεσλίγκα.

Η Φράιμπουργκ διάγει την καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας της στο γερμανικό πρωτάθλημα παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο που βασίζεται στη συλλογική δουλειά, την ομοιογένεια και την προσήλωση στο στόχο.

Η αγωνιστική φιλοσοφία της μοναδικής πλέον αήττητης ομάδας στη Μπουντεσλίγκα είναι απλή. Επειδή λοιπόν ό,τι είναι απλό δεν είναι και απαραίτητα εύκολα εφαρμόσιμο, η φετινή Φράιμπουργκ αρχίζει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Συνδυάζει ταλέντο και νεανικό ενθουσιασμό με την εμπειρία και την ψυχραιμία στο γήπεδο. Αυτός ο συνδυασμός την έχει οδηγήσει σε τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, με το εξής χαρακτηριστικό.

Έχει πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο πίσω στο σκορ μόνο σε ένα ματς, αυτό με την Κολωνία που κατέληξε στην ισοπαλία.

Σε όλα τα άλλα, με εξαίρεση τις εκτός έδρας λευκές ισοπαλίες με τη Μάιντς και τη Μπίλεφελντ πήγε προηγούμενη στο σκορ.

Έχοντας σημειώσει δηλαδή τα 8 από τα συνολικά 11 τέρματα της στο πρώτο ημίχρονο αποκτά στα παιχνίδια της το πλεονέκτημα της αξιοποίησης των δυνατών της στοιχείων που είναι η αμυντική λειτουργία και οι αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ έχει μετατρέψει σε σήμα κατατεθέν της λειτουργίας της την ισορροπία στο γήπεδο και την ικανότητα της να μη δαπανά τις προοπτικές της.

Χαρακτηριστικά που θα επιχειρήσει να βάλει στη μέγγενη η Λειψία στο προσεχές ματς μετά τη διακοπή, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο εξαιρετικά δύσκολο τεστ.

Με την ψυχολογία όμως και τη νοοτροπία που έχει σφυρηλατήσει μέχρι τώρα η Φράιμπουργκ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια από τις δύο θα μπει πρώτη στη μέγγενη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.