Μουκοκό: «Ήθελα να σταματήσω στα 15 μου λόγω πίεσης»

Το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ, Γιουσουφά Μουκοκό αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι ήθελε να αποσυρθεί από τον χώρο ρου ποδοσφαίρου μόλις στα 15 του χρόνια λόγω της πίεσης και των απαιτήσεων!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φημίζεται για την αξιοποίηση των ταλέντων και την εύρεση τέτοιων σε χαμηλές κατηγορίες. Το παιδί-θαύμα της γερμανικής ομάδας, Γιουσουφά Μουκοκό αποτελεί το «αύριο» του συλλόγου. Μόλις στα 16 του χρόνια έχει κάνει γνωστό το όνομα του σε όλη την Ευρώπη και έχει βάλει «φωτιά» στα δίχτυα των αντίπαλων της εφηβικής ομάδας της Ντόρτμουντ (88 γκολ σε 141 ματς).

Εντάχθηκε μάλιστα στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2020 και τελείωσε την φετινή σεζόν με 14 συμμετοχές και 3 γκολ στην Bundesliga. Όμως, ο δρόμος μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολος. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2020, όπως αποκάλυψε ο Μουκοκό, εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τον χώρο του ποδοσφαίρου, εξαιτίας της πίεσης και των απαιτήσεων που είχε ο κόσμος για εκείνον.

Η Ντόρτμουντ όμως και οι προπονητές της, τον αγκάλιασαν και ο νεαρός ελπιδοφόρος παίκτης στάθηκε και πάλι στα πόδια του. Εμβληματική φιγούρα σε αυτή του την προσπάθεια ο προπονητής της ομάδας Νέων, Σεμπάστιαν Γκέμπερτ.

«Στην αρχή, όλα αυτά τα σχόλια και οι αναφορές για μένα, μου προκαλούσαν τρομερό άγχος. Ειδικά όταν συζητιόταν έντονα η ηλικία μου. Δεν ήθελα να το κάνω πια αυτό στον εαυτό. Ηθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο λόγω της πίεσης που δεχόμουν να ανταπεξέλθω. Ωστόσο, ο προπονητής μου τότε ο Σεμπάστιαν Γκέμπερτ με βοήθησε πάρα πολύ και με έκανε να τα ξεχάσω όλα αυτά στο γήπεδο», ανέφερε για το εν λόγω θέμα στο γερμανικό Μέσο, «WAZ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.