Τζιοβάνι Ρέινα: Κάντο καλύτερα από τον μπαμπά και τη μαμά!

Στα 18 του χρόνια είναι ήδη βασικός και αναντικατάστατος στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και μετράει 7 εμφανίσεις με τις Η.Π.Α.

Ο Τζιοβάνι Ρέινα, από τις 15 εμφανίσεις με 1 ασίστ στη Bundesliga την περίοδο 2019-20, «πέταξε» στις 32 εμφανίσεις με 4 γκολ και 6 ασίστ την εφετινή σεζόν. Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται δημιουργεί αίσθηση. Τον Ιανουάριο του 2020 σε ηλικία 17 χρόνων και 66 ημερών, έγινε ο νεαρότερος Αμερικανός που έπαιξε ποτέ στη Bundesliga, λίγο αργότερα έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του γερμανικού Κυπέλλου και ο τρίτος νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε νοκ άουτ φάση του Champions League, σε ματς απέναντι στην Παρί.

Στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, έγινε ο 2ος νεαρότερος Αμερικανός σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga, πίσω από τον Κρίστιαν Πούλισικ.
Ασφαλώς και πριν από λίγα χρόνια δεν γνωρίζαμε αν θα γίνει καλός ποδοσφαιριστής. Γνωρίζαμε όμως σίγουρα, ότι θα γίνει… ποδοσφαιριστής. Το άθλημα αυτό ήταν στο DNA του. Ποδοσφαιριστές ήταν και ο πατέρας του Κλαούντιο και η μητέρα του Ντανιέλ Ίγκαν.

«Ήταν στο αίμα μου», είχε είπε ο 18χρονος. «Από μικρό παιδί ήξερα ότι θα γίνω ποδοσφαιριστής. Ανεξάρτητα από το πότε ή το πώς, θα το έκανα σίγουρα!». Οι γονείς του, του έδωσαν το όνομα Τζιοβάνι, για να τιμήσουν τον στενό φίλο και πρώην συμπαίκτη του πατέρα του στους Ρέιντζερς, τον Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ.

25 χρόνια αργότερα οΤζιοβάνι έκανε την ίδια διαδρομή με τον πατέρα του. Έφυγε από τις Η.Π.Α. και ήρθε στην Ευρώπη. «Νομίζω ότι η εμπειρία του μπαμπά μου με βοήθησε πολύ γιατί πήρα παρόμοια πορεία σταδιοδρομίας όταν πήγα για πρώτη φορά στη Γερμανία». Ο Κλαούντιο έπαιξε δύο σεζόν στη Μπάγερ Λεβερκούζεν (1995-97), ακολούθησε η Βόλφσμπουργκ (1997-99) και στη συνέχεια, Ρέιντζερς, Σάντερλαντ, Μάντσεστερ Σίτι και Νιου Γιόρκ Μπουλς.

Η ποδοσφαιρική του διαδρομή επηρεάστηκε λοιπόν από τον πατέρα του. Η ταχύτητα του είναι κληρονομιά της μητέρας του. Η Ντανιέλ ήταν εξτρέμ, με 5 εμφανίσεις στην Εθνική ομάδα των Η.Π.Α. και έπαιξε για τη Βόρεια Καρολίνα από το 1991-1994, πριν μετακομίσει στην Ευρώπη για να είναι μαζί με τον άντρα της τον Κλαούντιο.
«Νομίζω ότι οι γονείς μου έχουν δίκιο που λένε ότι έχω τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο», είπε ο νεαρός άσος στο bundesliga.com. «Ο μπαμπάς μου ήταν περισσότερο τεχνίτης, καλός με τη μπάλα, ενώ η μαμά μου ήταν περισσότερο δρομέας. Νομίζω ότι μπορώ να τρέξω πολύ καλά, αλλά έχω επίσης καλή τεχνική και τα συνδυάζω καλά. Νομίζω ότι πήρα τα καλύτερα και των δύο, αλλά μπορώ να δουλεύω και να βελτιώνω αυτά τα χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με το transfermarkt.com, η χρηματιστηριακή αξία του 18χρονου, «αγγίζει» τα 38 εκατομμύρια ευρώ. Δείχνει πάθος και θέληση να βελτιώνεται και να εξελιχτεί. «Θέλω να αναγνωριστώ ως ταλέντο παγκόσμιας κλάσης και παίκτης παγκόσμιας κλάσης στο μέλλον!».
Υψηλοί στόχοι από τον Ρέινα. Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του μέχρι στιγμής, και το γεγονός ότι και οι δύο γονείς έγιναν διεθνείς σε ηλικία 20 ετών, ενώ εκείνος στα 18, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το No32 της Ντόρτμουντ έχει πετύχει ήδη τον πρώτο του στόχο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.