Λεβερκούζεν: Χαμόγελα λόγω Χάβερτς

Οικονομικά και όχι μόνο τα οφέλη της Λεβερκούζεν από την κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι με γκολ που πέτυχε ένα δικό της παιδί, ο Κάι Χάβερτς.

Ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Ζίμον Ρόλφες δεν κρύφτηκε και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για το οικονομικό όφελος της ομάδας του από την κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι όσο και για το γκολ του τελικού που πέτυχε ένα δικό της παιδί, ο Κάι Χάβερτς.

Ο Χάβερτς αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την Μπάγερ με ένα ποσό ογδόντα εκατομμυρίων Ευρώ για να μετακομίσει στο Λονδίνο. Ο Τούχελ τον πίστεψε περισσότερο από τον Λάμπαρντ και ανταμείφθηκε με το γκολ του νεαρού Γερμανού στον τελικό.

“Είμαστε αλήθεια χαρούμενοι για αυτόν και περήφανοι που τα κατάφερε. Στην αρχή δεν ήταν εύκολα αλλά τα κατάφερε. Το γκολ ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειάς του. Ήταν εξαιρετικός και στους ημιτελικούς μην το ξεχνάτε. Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε οικονομικό όφελος για την ομάδα μας αν κατακτούσε το Champions League αλλά δεν θα σας πω το ποσό” ανέφερε ο Ρόλφες.

Δεν είναι όμως μόνο το οικονομικό όφελος. Η φήμη για τις ακαδημίες της Λεβερκούζεν μεγαλώνει. Τα στατιστικά δείχνουν ότι μόνο η Μπάγερν Μονάχου έχει αναδείξει περισσότερους παίκτες την τελευταία δεκαετία που έχουν κατακτήσει το Champions League.

Η Λεβερκούζεν είναι στην δεύτερη θέση με εννέα κατακτήσεις Champions League από παίκτες της όσους τίτλου έχει και η Στουτγκάρδη που είχε δύο παίκτες στο γήπεδο στον τελικό της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι (…Βέρνερ και Ρούντιγκερ).

Οι τίτλοι της Λεβερκούζεν έχουν κατακτηθεί από τον Χάβερτς και οι υπόλοιποι από τους Τόνι Κρόος και Ντάνι Καρβαχάλ οι οποίοι φυσικά τα κατάφεραν με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα μπόνους στην συμφωνία της Τσέλσι με την Λεβερκούζεν αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια Ευρώ. Από την κατάκτηση του Champions League και την είσοδο στην τετράδα της Premier League η Λεβερκούζεν φημολογείται ότι θα εισπράξει περίπου πέντε εκατομμύρια Ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.