Όμαρ Ρίτσαρντς: Άλλος ένας Λονδρέζος στην Μπουντεσλίγκα!

Ο Όμαρ Ρίτσαρντς θα διεκδικήσει τη φανέλα του βασικού από τον Αλφόνσο Ντέιβις στην Μπάγερν, σε άλλη μία γερμανική…εισαγωγή από το Λονδίνο!

Η βρετανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα το Νότιο Λονδίνο είναι μία περιοχή από την οποία οι κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας «ψωνίζουν» συχνά τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ είναι γέννημα – θρέμμα της περιοχής, έχοντας μεγαλώσει στο Κένινγκτον, ενώ ο Τζαμάλ Μούσιαλα της Μπάγερν μπορεί να γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη, αλλά μεγάλωσε από επτά χρονών στο νότιο τμήμα της αγγλικής πρωτεύουσας.

Από τα ίδια…λημέρια κατάγεται και το νέο απόκτημα των Βαυαρών, ο 23χρονος Άγγλος Όμαρ Ρίτσαρντς.

Ο παίκτης που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τη θέση του βασικού αριστερού μπακ στη μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας από τον Αλφόνσο Ντέιβις, γεννήθηκε (15/2/1998) στο Λιούισχαμ του Ν. Λονδίνου και μεγάλωσε εκεί με τη μητέρα του και τα δύο του αδέλφια.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Φούλαμ σε ηλικία 10 ετών και εκεί έμεινε για τα επόμενα έξι χρόνια, πριν ο σύλλογος τον αποδεσμεύσει.

Αμέσως μετακόμισε στις Ακαδημίες της Ρέντινγκ, όπου υπό τις οδηγίες του προπονητή Ντέιβιντ Ντοντς μετατράπηκε από αριστεροπόδαρος επιθετικός -θέση στην οποία αγωνιζόταν μέχρι τότε – σε αριστερό μπακ.

Το 2016 υπόγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έκανε ντεμπούτο στους «ρόγιαλς» υπό τις οδηγίες του Γιάαπ Σταμ, στο ξεκίνημα της περιόδου 2017-18 στην Τσάμπιονσιπ. Τότε ο Ολλανδός τεχνικός είχε δηλώσει:

«Είναι ένας αριστερός μπακ με ποιότητα στην κατοχή της μπάλας, ταχύτητα και ορμητικότητα όταν βγαίνει μπροστά, ικανότητες που χρειάζεται οποιαδήποτε ομάδα στο ποδόσφαιρο».

Το 2017 ανανέωσε για τρία χρόνια και τον Φεβρουάριο του 2018 πέτυχε το πρώτο του γκολ. Ένα χρόνο αργότερα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική U21 της Αγγλίας, όπου έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2019. 

Στο Μπέρκσιρ αγωνίστηκε κάτω από έξι διαφορετικούς προπονητές, κάτι που σίγουρα βοήθησε την εξέλιξή του καθώς έμαθε διαφορετικές τακτικές και προσεγγίσεις στο παιχνίδι.

Σιγά – σιγά ανέβαζε το χρόνο συμμετοχής του, ωστόσο η σεζόν 2020-21 ήταν αυτή κατά την οποία έγινε αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας, με 41 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ, όπου βοήθησε την ομάδα του να τερματίσει έβδομη.

Φεύγει από το Λονδίνο μετά από 104 συμμετοχές και 3 γκολ με τη φανέλα της Ρέντινγκ, με την Μπάγερν να τον αποκτά ως ελεύθερο μια και το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου.

Τα χαρακτηριστικά του

Η ανακοίνωση του ενδιαφέροντος της Μπάγερν για τον Ρίτσαρντς από ομάδα δεύτερης κατηγορίας (και χωρίς να είναι κάποιο 16χρονο «φαινόμενο») εξέπληξε πολλούς, όχι όμως και τον τελευταίο τεχνικό του Βέλικο Παούνοβιτς,  ο οποίος τόνιζε:

«Αυτό δείχνει πόσο καλός ήταν ο Ομάρ ως τώρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που μία τόσο μεγάλη ομάδα έχει δει τις δυνατότητές του».

Η Μπάγερν, γνωρίζοντας ότι ο Ντάβιντ Άλαμπα θα αποτελούσε παρελθόν και προορίζοντας τον Ερναντέζ για το κέντρο της άμυνας, χρειαζόταν έναν παίκτη για να πιέσει τον Ντέιβις, ο οποίος ήταν ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα.

Ο Ρίτσαρντς σίγουρα θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και μάλισταμε ανταγωνιστή έναν από τους πιο γρήγορους παίκτες της Μπουντεσλίγκα, όμως έχει παρόμοιο «σουλούπι» με τον Καναδό και  ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως τα αθλητικά προσόντα, η ταχύτητα και η έφεση στην ντρίπλα.

Ωστόσο το νέο «νο. 3» μπορεί να προσφέρει και κάτι παραπάνω όσον αφορά τον δυναμισμό του. 

Στο σκληρό πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ ήταν ένας από τους κορυφαίους στις κερδισμένες μονομαχίες, ενώ το γεγονός ότι δέχτηκε οκτώ κίτρινες κάρτες δείχνει ότι …δε χαρίζει κάστανα.

Επιπροσθέτως, έδειξε άνεση στο να αγωνίζεται ως αριστερό μπακ σε άμυνα με τέσσερις, ή ως στόπερ σε άμυνα με τρεις, ενώ όπως και ο Ντέιβις, μπορεί να παίξει και αριστερό εξτρέμ, όπως έκανε στο παρελθόν.

Έτσι, ο 1.85 μ. ύψους ποδοσφαιριστής μπορεί να προσφέρει επιπρόσθετες λύσεις στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μία κίνηση χαμηλού ρίσκου αλλά πιθανώς υψηλής απόδοσης για τους Βαυαρούς.

Και ίσως σύντομα γίνει ο επόμενος που θα κερδίσει θέση στην Εθνική Αγγλίας μέσω Μπουντεσλίγκα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.