Bundesliga: Υποβιβασμός για Βέρντερ, στα μπαράζ η Κολωνία (hls)

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος της Βρέμης θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία, με την Κολωνία να πηγαίνει στα μπαράζ και την Αρμίνια να σώζεται, την 7η θέση που οδηγεί στο Conference League πήρε η Ουνιόν Βερολίνου, ιστορικό ρεκόρ του Λεβαντόφσκι!

Κολωνία-Σάλκε 1-0

Το «γκολ-χρυσάφι» που έστειλε τους «τράγους» στα μπαράζ (αφού ηττήθηκε η Βέρντερ) ήρθε στο 86’ με τον Μπόρναου, με την Κολωνία να αναμένει την αυριανή ολοκλήρωση της δεύτερης κατηγορίας για να μάθει τον αντίπαλό της στα μπαράζ.

Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 2-4

Ο σύλλογος της Βρέμης είχε τον Τόμας Σάαφ στον πάγκο του, ελπίζοντας σε κάτι καλό, ωστόσο τα «πουλάρια» μόλις στο 3’ άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Στιντλ, ύστερα από δημιουργία του Λάινερ και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (52’) διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Τουράμ. Στο 58’ o Μπενσεμπαϊνί έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Γκλάντμπαχ και o Νόιχαους στο 67’ έκανε το 0-4. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-4 με τους Ρασίκα (80’) και Φούλκρουγκ (83’), αλλά δεν απέφυγαν τον υποβιβασμό για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Στουτγκάρδη-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-2

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τεράστια νίκη παραμονής στη Στουτγκάρδη, βρίσκοντας λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, με το πέναλτι του Κλος στο 66’ και τον Ντοάν στο 72’ να κάνει το 0-2.

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 5-2

Στο τελευταίο παιχνίδι των Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ με τη φανέλα των πρωταθλητών, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 9’ χάρη στο αυτογκόλ του Χάουβελεου και κάπως έτσι βρήκαν δίχτυα σε όλα τα ματς της Bundesliga, κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Στο 23’ ο Γκνάμπρι σημείωσε το 2-0, αφού πρώτα ο Κομάν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Νόιερ έπιασε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Καλιτζούρι.

Στο 33’ ήταν η σειρά του Κίμιχ να σκοράρει για το 3-0 με δυνατό σουτ, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με τον Κομάν να πετυχαίνει το 4-0 στο 43’. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος ήταν αποτελεσματικοί με τον Αν να μειώνει σε 4-1 στο 67’ και τον Νίντερλεχνερ να κάνει το 4-2 στο 72’.

Το πολυπόθητο γκολ για το απόλυτο ρεκόρ στην Bundesliga ήρθε στο 90’ για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον Πολωνό να γράφει ιστορία και να παίρνει την κορυφαία επίδοση από τον τεράστιο Γκερντ Μίλερ.

Oυνιόν Βερολίνου-Λειψία 2-1

Στο τελευταίο παιχνίδι του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο των «ταύρων», η Λειψία άνοιξε το σκορ χάρη στο γκολ του Τζάστιν Κλάιφερτ στο 53’, με τους Βερολινέζους να ισοφαρίζουν στο 67’ με τον Φρίντριχ και να φτάνουν στη μεγάλη ανατροπή στο 90+2’ με τον Κρούζε και την ύστατη στιγμή να διατηρούν το εισιτήριο για τα play-off του Conference League.

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 3-1

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε της Μπάγερ και πήρε την τρίτη θέση στην Bundesliga (πέρσι ήταν δεύτερη) με τον Χάαλαντ να ανοίγει το δρόμο της νίκης στο 5ο λεπτό. O Ρόις στο 51’ πέτυχε το 2-0 για την ομάδα του στο 49ο παιχνίδι του σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν και ο Χάαλαντ με το 41ο γκολ του σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έγραψε το 3-0. Ο Μπέντερ κατάφερε να σκοράρει στο 90’ στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του (είχε θητεία σε Μόναχο 1860, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν), ενώ αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Λούκας Πίστσεκ με τους Βεστφαλούς (από το 2010 φορούσε τη φανέλα τους).

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 3-1

Ο δεύτερος σκόρερ της Bundesliga, Aντρέ Σίλβα με πέναλτι στο 63’ έφτασε τα 28 γκολ κι έδωσε το προβάδισμα στη Άιντραχτ, ωστόσο ο Τζεόνγκ στο 77’ ισοφάρισε. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσαν ο Τουρέ (87’) και ο Άκε (90+2).

Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 2-3

Λίγο προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στόχο με τον Μποέτιους στο 44’ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα, αλλά με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους οι «λύκοι» έφεραν την αναμέτρηση στην ισορροπία με τον Φίλιπ. Στο 54’ ο Κουεζόν έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Μάιντς, με τον Ζοάο Βίκτορ στο 66’ να ισοφαρίζει σε 2-2. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε στο 77’ ο Μπελ.

Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 2-1

Ο Σάμι Κεντίρα έβαλε τέλος στη σπουδαία σταδιοδρομία του (πρωταθλητής κόσμου με τη Γερμανία το 2014 και κάτοχος Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης την ίδια χρονιά), με τους Βερολινέζους να σκοράρουν στο 43’ με τον Νταρίντα, ύστερα από πάσα του Πλάτενχαρντ. Στο 49’ η Χόφενχαϊμ βρήκε γκολ ισοφάρισης με δημιουργό τον Σεσενιόν και σκόρερ τον Ανταμιάν με τον Κράμαριτς στο 90+1 να κάνει το τελικό 2-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.