Θρίαμβος και κούπα για Ντόρτμουντ (pics)

Ο πρώτος τίτλος στη Γερμανία είναι «κιτρινόμαυρος» με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ να επικρατεί 2-0 της Μπάγερν Μονάχου και να κατακτά το Super Cup.

Ο πρώτος τίτλος στη Γερμανία είναι «κιτρινόμαυρος» με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ να επικρατεί 2-0 της Μπάγερν Μονάχου και να κατακτά το Super Cup. Πρώτο Super Cup για την Ντόρτμουντ μετά το 2014, έκτο στην ιστορία της, ενώ για τους Βαυαρούς είναι ο έκτος χαμένος τελικός. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος σκόραρε και έφτιαξε το πρώτο γκολ. 

Σε εκπληκτικό βράδυ ο Μάνουελ Νόιερ ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις σε κλασικές ευκαιρίες των Ρόις (2’), Αλκάθερ (15’) και Γκερεϊρό (20’).

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό του Β’ μέρους, όταν από ωραία ενέργεια του Σάντσο, ο Άγγλος έστρωσε στον Πάκο Αλκάθερ για να σκοράρει με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 



Στο 57’ η Μπάγερν έχασε τεράστια ευκαιρία αρχικά με τον Κομάν και εν συνεχεία με τον Μίλερ, όμως ο Χιτζ είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις για να πάρει στην εξέλιξη της φάσης επιθετικό φάουλ από τον Λεβαντόφσκι. 

Στο 69’ οι Βεστφαλοί με υποδειγματική αντεπίθεση και κούρσα 45 μέτρων από τον Τζέιντον Σάντσο πέτυχαν το 2-0 με ωραίο τελείωμα της φάσης από τον Άγγλο επιθετικό. 



Οι ενδεκάδες:
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Χιτζ – Πίστσεκ (79’ Βολφ), Τόπρακ, Ακάντζι, Σουλτς – Σάντσο (81’ Μπρουν Λάρσεν), Βίτσελ, Βάιγκλ, Γκερέιρο (75’ Χακίμι) – Ρόις, Αλκάθερ.
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Σούλε, Αλάμπα (70’ Ρενάτο Σάντσες) – Τολισό, Αλκάνταρα (79’ Παβάρ) – Μίλερ (66’ Ντέιβις), Γκορέτσκα, Κομάν – Λεβαντόφσκι. 

Θεατές: 81.365


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.