Στη Σάλκε με υπολογίζουν. ..

Ο Χοσέ Μανουέλ Χουράδο μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr και στον Γιώργο Βασιλείου, για την μεταγραφή του, την Ατλέτικο

Για χάρη του ο Φέλιξ Μάγκατ δαπάνησε την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου 13 εκατ. Ευρώ. Για πρώτη φορά βγήκαν από τα ταμεία της Σάλκε τόσα χρήματα… Ο Χοσέ Μανουέλ Χουράδο άφησε τη Μαδρίτη και την Ατλέτικο, μετακομίζοντας στο Γκελζενκίρχεν (κατοικεί στο Ντίσελντορφ) και τη Σάλκε. Πάνω στον Ισπανό, ο Φέλιξ Μάγκατ θέλει να “χτίσει” τη Σάλκε, που τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Ο 24χρονος επιτελικός μέσος, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Σάλκε, μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr και στον Γιώργο Βασιλείου, για την μεταγραφή του, την Ατλέτικο, τον Ραούλ και τους φίλους που έχει στην Ελλάδα…

Πήρατε μεταγραφή για την Σάλκε την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ήταν κάτι που σας εξέπληξε ή το περιμένατε;
“Η αλήθεια είναι πως εξεπλάγην κάπως, αφού σε δύο, ημέρες έκλεινε η μεταγραφική περίοδος, επομένως οι εξελίξεις με έπιασαν κάπως στον…ύπνο, έπρεπε να αποφασίσω αμέσως, τώρα πλέον είμαι ευτυχισμένος, καθώς έχω λάβει την σωστή απόφαση”.

Ήταν μια καταπληκτική χρονιά για την Ατλέτικο Μαδρίτης και εσάς προσωπικά με την κατάκτηση του Europa League και του Ευρωπαϊκού Super Cup, για ποιο λόγο αποφασίσατε να αποχωρήσετε από τους ροχιμπλάνκος;
“Εκεί δεν ήμουν βασικός, ήρθα στη Σάλκε η οποία δείχνει να με υπολογίζει, θέλω να αποδείξω στο γερμανικό πρωτάθλημα πως μπορώ να έχω σημαντική συνεισφορά”.

Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο επιλέξατε να πάτε στη Γερμανία, η παρουσία της Σάλκε στο Champions League ή κάτι άλλο;
“Η συμμετοχή της Σάλκε στο Champions League ήταν σημαντικός λόγος, ωστόσο εγώ επιθυμώ να δείξω την αξία μου και στο γερμανικό πρωτάθλημα, από τη στιγμή που ο σύλλογος έχει επενδύσει πολλά σ’ εμένα, η Σάλκε είναι μεγάλη ομάδα, είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της…”

Πώς σου φαίνεται το γερμανικό πρωτάθλημα, έχει το επίπεδο του ισπανικού, μήπως είναι πιο σκληρό;
“Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι υψηλού επιπέδου, είναι κάπως διαφορετικό από το ισπανικό, ωστόσο είναι πολύ καλό, η Primera Division έχει περισσότερη τεχνική, ενώ η Bundesliga έχει περισσότερη δύναμη, στηρίζεται πιο πολύ στις προσωπικές μάχες…”

Προέρχεστε από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ποτέ δεν σας έδωσαν πραγματική ευκαιρία, πιστεύετε πως μπορείτε κάποια ημέρα να επιστρέψετε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου;
“Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, μακάρι να έχω μπροστά
μου αρκετά χρόνια καριέρας, βεβαίως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις τι θα συμβεί μελλοντικά, εγώ συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, για να μπορέσω να αγωνιστώ στην καλύτερη ομάδα”.

Για ποιον λόγο η Σάλκε άρχισε τόσο άσχημα το πρωτάθλημα;
“Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα, η ποιότητα του δυναμικού που διαθέτουμε δεν δικαιολογεί την πορεία μας, σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να εξέλθουμε της  δύσκολης κατάστασης και να βρεθούμε πιο ψηλά στη βαθμολογία”.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές, έχεις κάποιον φίλο σου που να αγωνίζεται στην Ελλάδα;
“Ναι, στην Ελλάδα αγωνίζεται ο Χοσέμι, όπως και ο Λουίς Γκαρσία στον Παναθηναϊκό, έχω παίξει μαζί τους και τους γνωρίζω”.

Ο Ραούλ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αποτελεί κίνητρο να τον έχεις συμπαίκτη.
“Ο Ραούλ έχει αποδείξει πως είναι μεγάλος παίκτης, αποτελεί πρότυπο για όλους μας, πιστεύω πως έχει την ευκαιρία εδώ στην Σάλκε να αυξήσει τα γκολ του στο Champions League, ειδικά τώρα που προκριθήκαμε στην φάση των “16”.

Συμπαίκτες σου στην Σάλκε δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Βασίλης Πλιάτσικας και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος…
“Αμφότεροι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Ο Παπαδόπουλος είναι εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός. Κι οι δυο είναι μικροί σε ηλικία και έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στην Σάλκε”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.