Αυλωνίτης για Τσόρι, Μίτσελ και ενδιαφέρον από Γερμανία και Άρη!

Ο Τάσος Αυλωνίτης τόνισε στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο, πως θα γύριζε στην Ελλάδα μόνο εάν είχε κάτι εξαιρετικό στα χέρια του. Οι αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό και το γκολ επί του Παναθηναϊκού.

Ο Τάσος Αυλωνίτης τόνισε στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο, στο καθιερωμένο live στο instagram, πως έχει “καλομάθει” με τον επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα στο πρωτάθλημα Αυστρίας και πως θα γύριζε στην Ελλάδα μόνο εάν είχε κάτι εξαιρετικό στα χέρια του. 

Αναλυτικά:

Για τα μέτρα στην Αυστρία!

“Είναι πολύ δύσκολο. Εδώ δεν υπήρχαν τα μέτρα της Ελλάδος, δεν είχαμε μηνύματα, έβγαινες όποτε ήθελες, όταν όμως το έκανα για να τρέξω δεν υπήρχε κόσμος έξω. Ακόμα και τώρα ο κόσμος εδώ στην Αυστρία δεν κυκλοφορεί γιατί ακόμα φοβάται και πιστεύω πως το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα”. 

Το Πάσχα τους εδώ ήταν μία εβδομάδα πριν το δικό μας και έχουμε κάνει ήδη μία εβδομάδα προπονήσεις σε μικρά γκρουπ ακόμα. Απ’ ότι μας ενημέρωσαν στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις. Είναι πολύ ωραίο να επιστρέφεις, να πατάς γρασίδι, όμως γνωρίζεις ότι έρχεται μία μίνι προετοιμασία, κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν ποδοσφαιριστή. Εγώ το περίμενα, αυτή είναι η τρίτη προετοιμασία μέσα σε ένα έτος. Αυτό είναι λίγο βάναυσο ψυχολογικά αλλά δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο. 

Για τη σεζόν με τη Στουρμ Γκρατς:

Συλλογικά είμαστε στο στόχο μας, να μπούμε στα πλέι οφ. Εκεί διεκόπη και το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι η τρίτη ή τέταρτη θέση, θα είμαστε τουλάχιστον πέμπτοι, ατομικά νομίζω ότι κάνω μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου, βγήκα στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος για το πρώτο εξάμηνο στην Αυστρία και αυτό είναι πολύ τιμητικό. Όταν ήρθα την πρώτη φορά δεν περίμενα να δεθώ. Έχω πάρει πολύ αγάπη και απ’ την ομάδα και απ’ τον κόσμο. Εμείς οι Έλληνες είμαστε μαχητές και αυτό δείχνουμε όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό. Εδώ αυτό έχει εκτιμηθεί πολύ. Αν εξαιρέσεις λίγο τη γλώσσα, όλα τα άλλα είναι πολύ οικεία.

Για τον Ταξιάρχη Φούντα:

Ο Ταξιάρχης κάνει φανταστική σεζόν με την Ραπίντ. Φέτος η ομάδα του είναι αρκετά καλή. Στα πλέι οφ όποιος είναι πιο φρέσκος έχει μεγάλο αβαντάζ. Ελπίζω να τον στεναχωρήσω αλλά θα χαρώ εάν βγει τρίτος και μπει στους ομίλους. Είναι ο πιο δυνατός παίκτης της Ραπίντ αυτή τη στιγμή. Χωρίς αυτόν δύσκολα σκοράρει η Ραπίντ. Η παρουσία του είναι πολύ δυναμική και νομίζω ότι θα ανταμειφθεί. 

Για το αν έχουν επικοινωνήσει μαζί του οι άνθρωποι της Εθνικής ομάδας:

Όχι δεν έχω κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους της Εθνικής. Υπάρχει πάντα στο μυαλό μου, ο προπονητής μόνο γνωρίζει όμως ποιους χρειάζεται και πότε τους χρειάζεται. Εγώ θέλω να είμαι υγιής και είμαι έτοιμος να βοηθήσω όποτε χρειαστεί. Νομίζω ότι είναι ένα επιτυχημένο ανακάτεμα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν πολλά να δώσουν, όπως είναι ο Χατζηδιάκος. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τα νέα παιδιά να πάρουν την ευκαιρία τους. 

Για τα σχέδια του την επόμενη σεζόν:

Πριν την πανδημία σκεφτόμουν τη σεζόν. Είχαμε κάνει και μία πρώτη κουβέντα με την ομάδα για μία ανανέωση. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι δύο πράγματα: Το πότε θα γίνει επανέναρξη της σεζόν και το τι θα γίνει με τη μεταγραφική περίοδο και πόσο παράταση θα πάρει. Η Αυστρία αντιγράφει το γερμανικό πρωτάθλημα οπότε μάλλον θα ξεκινήσουμε. Εδώ τα συμβόλαια λήγουν στις 31/05 οπότε αυτό μας καίει τώρα. Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για να δει ο καθένας το τι θα πράξει για το μέλλον του. Ο επαναπατρισμός είναι στο μυαλό μου. Θα γύριζα μόνο σε περίπτωση που είχα κάτι καλό και αξιόλογο. Καλόμαθα εδώ και υπάρχει σπουδαία οργάνωση στις πληρωμές και σε όλα και θα γύριζα μόνο για κάτι αξιόλογο και να υπάρχει ένα πλάνο και να βοηθήσω κάποιον προπονητή και να στηρίξω το πλάνο του. 

Για το τι θα του λείψει από την Αυστρία:

Ο κόσμος θα μου έλειπε από την Αυστρία εάν έφευγα, τα ντέρμπι είναι τρομερά, η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, δεν υπάρχει χουλιγκανισμός, οι οπαδοί πάντα ακολουθούν. Όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν ξέρουμε καν πότε θα επιστρέψει ξανά ο κόσμος και δεν σου κρύβω ότι απορώ για το πως θα είναι το ποδόσφαιρο μετά από όλο αυτό. Τα περισσότερα παιχνίδια στην Ελλάδα τα παρακολουθώ, σχεδόν όλα τα ντέρμπι τα έχω δει. Η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού είναι αξιόλογη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει βάθος στο ρόστερ του και έχει μία εξαιρετική αγωνιστική εικόνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κοιλιά και του αξίζουν συγχαρητήρια. 

Για τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού:

Θεωρώ το ελληνικό στοιχείο πολύ σημαντικό και για την ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και για τις ομάδες που παλεύουν να επιβιώσουν. Όταν ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό υπήρχαν τεράστια ονόματα και ήταν πολύ δύσκολο να μπεις στην ενδεκάδα. Αλλά χαίρομαι να βλέπω παιδιά όπως ο Μπουχαλάκης ή ο Τσιμίκας να έχουν τέτοια πρόοδο. Ο δεύτερος είχε τον Γεωργάτο δίπλα του, πήγε στην Ολλανδία, ψήθηκε, πήρε άξια τη θέση και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Για το διάστημα του στους “ερυθρόλευκους”: 

Το καλοκαίρι στην προετοιμασία τα πήγα εξαιρετικά στον Ολυμπιακό. Ούτε και ‘γώ δεν το περίμενα. Με τη φυγή του Μανωλά και του Αβραάμ ο Κος Μίτσελ με κράτησε στην ομάδα γιατί με είχε πιστέψει και με τον Κο Μίτσελ έκανα και το πιο δυνατό επτάμηνο που θα μπορούσα. Ούτε και ‘γώ δεν το πίστευα. Για μένα ήταν ένας κύριος και σαν χαρακτήρας όχι μόνο σαν προπονητής. Τον δικαίωσα όσο μπορούσα. Ήμουν λίγο άτυχος γιατί είχα έναν τραυματισμό που έκανα και μία επέμβαση και μετά με τον Κο Μάρκο Σίλβα ήταν λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα και γι’ αυτό ήρθα δανεικός για να πάρω παιχνίδια. Μετά όμως ήρθε και το δεύτερο χειρουργείο και αυτό ήταν αρκετά δύσκολο. 

Για το γκολ του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

Ακόμα καμιά φορά το ονειρεύομαι εκείνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στο ημίχρονο έκανα ζέσταμα, εκείνη την ώρα δεν ήξερα τι έχει ο Μποτία. Έτυχε στην πρώτη επαφή να βάλω αυτό το γκολ και αυτό σημάδεψε την καριέρα μου. Είναι η πιο όμορφη στιγμή ατομικά και συλλογικά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο που πήρα με τον Ολυμπιακό. Είναι τιμή γιατί όλα τα παιδιά ονειρεύονται να σκοράρουν σε ένα ντέρμπι και εγώ νιώθω ευλογία που έχω παίξει και στις δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. 

Για τον Τσόρι Ντομίνγκες:

Θα σας πω μια μικρή ιστορία με τον Τσόρι. Στο πρώτο μου παιχνίδι, ένα με τον ΟΦΗ, με έπιασε και μου είπε να μην σκέφτομαι το παιχνίδι, να παίξω ελεύθερα. Εάν δεν πας καλά θα σε στηρίξουμε όλοι οι παίκτες, εάν τα πας καλά θα σε στηρίξει όλος ο κόσμος. Εκείνη την ώρα ηρέμησα και ήταν από τις πιο ηγετικές φυσιογνωμίες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό. Είχε τρομερή προσωπικότητα, όπως και ο Φουστέρ. Ηγέτης, άνθρωπος και αρχηγός, τον οποίο εγώ θαυμάζω και έχω και τους δύο στην καρδιά μου. 

Για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού:

Η κλήρωση με την Άρσεναλ ήταν δύσκολη. Φαινόταν ότι είχε καλή ομάδα, όλοι είδαμε όμως μία από τις μαγικές νύχτες του συλλόγου. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και με χαροποίησε πολύ αυτή η πρόκριση.

Για τον κορυφαίο προπονητή στην καριέρα του:

Προπονητικά ο Μάρκο Σίλβα έκανε τρομερή προπόνηση ενώ ο Κος Μίτσελ έχει τρομερή προσωπικότητα και είναι κύριος.

Για το αν έχει σκεφτεί το επόμενο βήμα:

Προπονητής δεν θα ήθελα να γίνω. Πιο πολύ θα με ενδιέφερε είτε ως υπεύθυνος ενός ποδοσφαιρικού τμήματος είτε ο διευθυντής ενός συλλόγου. Έχω όμως ακόμα χρόνια και δεν σκέφτομαι αρκετά έντονα το μετά. 

Για τον Έρικ Χάαλαντ:

Ο Χάαλαντ δεν είχε ακουστεί πολύ στην Αυστρία αλλά μετά έβαλε μερικά χατ τρικ και έκανε το μπαμ. Δεν σταμάτησε, ένα παιδί 19 ετών, τα έχει όλα, δεν σταματιέται. Μία μικρογραφία του Ιμπραΐμοβιτς και ίσως και πιο γρήγορος. Εξαιρετικός παίκτης με τσαμπουκά παρά το νεαρό της ηλικίας του. Εμείς τον σταματήσαμε, είχαμε έρθει 1-1. Δεν έπαιξε πολύ. Δεν ήταν τυχαία η μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ. 

Για τους δυσκολότερους επιθετικούς και τους καλύτερους φίλους στο ποδόσφαιρο:

Ο Χάαλαντ, ο Μήτρογλου, ο Φούντας, ο Μούσα Σο είναι οι δυσκολότεροι επιθετικοί που έχω αντιμετωπίσει. Στο χώρο του ποδοσφαίρου ο καλύτερος μου φίλος είναι ο Ανδρέας Γιαννιώτης και τον Απόστολο Γιάννου που είμαστε και κουμπάροι.

Για το ενδιαφέρον του Άρη:

Το μόνο που γνωρίζω είναι το ενδιαφέρον του Άρη. Πρόταση δεν υπάρχει λόγω και της όλης κατάστασης. Φυσικά θα με ενδιέφερε να γυρίσω, ο Άρης είναι σπουδαία ομάδα αλλά στο τέλος της ημέρας θα τα βάλω όλα κάτω και θα επιλέξω το καλύτερο για τη δική μου καριέρα. Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από δύο γερμανικές ομάδες οπότε θα δούμε”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.