«Θέλω να μείνω χρόνια»

Απόλυτα ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία του στη Βέρντερ Βρέμης εμφανίζεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Απόλυτα ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία του στη Βέρντερ Βρέμης εμφανίζεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός τόνισε πως θέλει να καθιερωθεί στη γερμανική ομάδα και να παραμείνει σε αυτή αρκετά χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από τη Μίλαν. Ο Παπασταθόπουλος μίλησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild». Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πως αξιολογείς εσύ το πολύ καλό σου ξεκίνημα στη Βέρντερ; «Είμαι πράγματι ευχαριστημένος από το ξεκίνημά μου. Μπορώ όμως να προσφέρω πολύ περισσότερα στην ομάδα»

Αυτή την περίοδο αγωνίζεσαι ως δεξιός μπακ. Σε ποια θέση προτιμάς να σε χρησιμοποιεί ο προπονητής; «Η φυσική μου είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Είναι όμως σημαντικό να μπορείς να αγωνίζεσαι και σε άλλες θέσεις καθώς διευκολύνεις πολύ το έργο του προπονητή σου»

Τι δεν «λειτούργησε» στη Μίλαν; «Πήγα στα 22 μου χρόνια σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και μπροστά μου είχα παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως τον Νέστα και τον Τιάγκο Σίλβα. Βλέποντας ότι δεν άλλαξε κάτι τη δεύτερη σεζόν, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να φύγω»

Τι έμαθες στη Μίλαν; «Έμαθα τι ακριβώς σημαίνει ‘πίεση’. Ότι πρέπει να νικάς κάθε Κυριακή. Και αυτό με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, νιώθω ότι είναι πολύ σημαντικό που έχω ακόμα επαφή με ποδοσφαιριστές όπως οι Ζέεντορφ και Αμπροσίνι»

Τι αναμνήσεις έχεις από τη συνεργασία σου με τον Οτο Ρεχάγκελ; «Μόνο καλές. Είχαμε εξαιρετική σχέση και νιώθω ευτυχής που συνεργαστήκαμε για τρία χρόνια»

Το επίθετό σου είναι το μεγαλύτερο σε όλη τη Μπουντεσλίγκα… «Ελπίζω οι οπαδοί να το συνηθίσουν σύντομα. Ακριβώς επειδή το επίθετό μου είναι μεγάλο και δύσκολο, στη φανέλα μου έχω τυπωμένο το μικρό μου όνομα. Είναι πιο εύκολο για όλους. Αν έβαζα το ‘Παπασταθόπουλος’, θα υπήρχαν γράμματα ακόμα και στα μανίκια…»

Τι γίνεται με την οικονομική κρίση στη χώρα σου; «Η κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Λάθη που γίνονταν για πολλά χρόνια, μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Οι Έλληνες όμως έχουν ξεπεράσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα»

Έχει επηρεαστεί και η οικογένειά σου από την κρίση; «Όχι, αλλά έχουν επηρεαστεί πολλοί φίλοι μου. Δεν υπάρχουν πλέον χρήματα και οι δουλειές σπανίζουν. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ όσους έχουν μεγάλη ανάγκη»

Ήταν όνειρό σου από παιδί να γίνεις ποδοσφαιριστής; «Στην Ελλάδα πάρα πολλά παιδιά ονειρεύονται να γίνουν ποδοσφαιριστές, ωστόσο έρχεται η στιγμή που πρέπει να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους και ακολουθούν άλλα επαγγέλματα. Εγώ ήμουν πολύ τυχερός. Ο πατέρας μου είναι αρχιτέκτονας. Συνήθως, στη χώρα μου τα παιδιά ακολουθούν το επάγγελμα του πατέρα τους, ωστόσο στην περίπτωσή μου, αυτό συνέβη με τον αδελφό μου. Οπότε εγώ μπόρεσα και ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Νιώθω ευτυχής που είχα τόση ελευθερία»

Αγαπάς το ελληνικό φαγητό; Το σουβλάκι με μπιφτέκι; «Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ την ιταλική κουζίνα, μου ταιριάζει περισσότερο»

Μαγειρεύεις; «Παναγία μου! Όχι, αυτό το κάνει η κοπελιά μου»

Ένα σχόλιο για τη φετινή Βέρντερ; «Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Διαθέτουμε ομάδα με πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, πολύ ταλέντο και έναν ικανότατο προπονητή. Ο δρόμος για την έξοδο στην Ευρώπη είναι ανοιχτός»

Η Βέρντερ σε απέκτησε με τη μορφή του μονοετή δανεισμού. Θα πεις αντίο το επόμενο καλοκαίρι; «Δεν ήρθα για να μείνω μόνο έναν χρόνο. Στόχος μου είναι να παίξω σημαντικό ρόλο στη Βέρντερ και να φτιάξω μεγάλο όνομα στη Βρέμη»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.