O Kιντέρο περιμένει 25 χρόνια τον πατέρα του

Ο Χουάν Φερνάνδο Κιντέρο αναζητεί εδώ και δυόμισι δεκαετίες απαντήσεις από τον Κολομβιανό στρατό για την εξαφάνιση του πατέρα του.

Ο Χουάν Φερνάνδο Κιντέρο αναζητεί εδώ και δυόμισι δεκαετίες απαντήσεις από τον Κολομβιανό στρατό για την εξαφάνιση του πατέρα του.

Ο Χάιμε Κιντέρο, εξαφανίστηκε από προσώπου γης το 1995, όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στην Κολομβία και ο γιος του ήταν μόλις δύο ετών.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο πατέρας του νυν άσου της Ρίβερ Πλέιτ, είχε εξαφανιστεί μετά από καυγά με τον τότε λοχαγό της μονάδας του Εδουάρδο Θαπατέιρο για πειθαρχικό θέμα. Ο Χάιμε Κιντέρο, πίστευε ότι θα έπαιρνε απαλλαγή από τη θητεία του καθώς είχε γίνει πατέρας, όμως υποχρεώθηκε να καταταγεί καθώς είχε χάσει τα απαραίτητα έγγραφα για την απαλλαγή και μετατέθηκε στη μονάδα του Θαπατέιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχνε σημάδια εκνευρισμού και κατάθλιψης και φέρεται να επιτέθηκε στον λοχαγό.

Μετά το περιστατικό, ο Θαπατέιρο έδωσε εντολή στον στρατιώτη να ταξιδέψει στο Μεντεγίν, όμως δεν έφτασε ποτέ εκεί και τα ίχνη του χάθηκαν τρεις μέρες μετά.

Η οικογένεια Κιντέρο, αναζητεί από τότε πληροφορίες για την τύχη του Χάιμε, ενός εκ των 83.000 «εξαφανισμένων» μίας εποχής που σημαδεύτηκε από δικτατορίες και συμπλοκές ανάμεσα στον στρατό, τα καρτέλ ναρκωτικών και ένοπλα κινήματα.

Επί 25 χρόνια οι Κιντέρο δεν έμαθαν ποτέ τι συνέβη με τον Χάιμε Κιντέρο, όμως το θέμα ανακινήθηκε τις τελευταίες μέρες του 2019, καθώς ο τότε λοχαγός Θαπατέιρο, σήμερα στρατηγός, προήχθη στη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας!

Με αφορμή αυτό, ο Κιντέρο κατέφυγε στα social media και στους 1.6 εκ. ακόλουθούς του στο Twitter, ζητώντας να μάθει τι απέγινε ο πατέρας του.

«Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το γεγονός της ανάληψης του αξιώματος από τον στρατηγό Θαπατέιρο, αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω έναν διάλογο σύντομα για  να μάθω τι έχει συμβεί. Ως γιος, έχω δικαίωμα να μάθω τι έγινε με τον πατέρα μου, γιατί έχω υποφέρει και έχω δει την οικογένειά μου να υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα», έγραψε ο παίκτης, ενώ η θεία του Σίλβια, απαίτησε απαντήσεις από τον νέο αρχηγό με εμφάνισή της σε τηλεοπτικό κανάλι:

«Απαιτούμε από τον Εθνικό Στρατό να μας πει τι έκανε με τον Χάιμε»!

Ο Στρατός πάντως, περιορίστηκε σε μία τυπική απάντηση: «Δεν υπάρχει απόδειξη για οποιαδήποτε ευθύνη του τότε λοχαγού Εδουάρδο Ενρίκε Θαπατέιρο Αλταμιράνδα, πλέον αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ούτε οποιουδήποτε άλλου μέλους του Εθνικού Στρατού».

Tο δώρο που περιμένει ο Κιντέρο εδώ και 25 χρόνια, φαίνεται ότι θα αργήσει ακόμα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.