Ένα γήπεδο… ζωγραφιά στο Σαν Λουίς στη μέση μιας πίστας αγώνων! (vid)

Η πόλη του Βίγια Μερσέντες βρίσκεται στην κεντρική Αργεντινή, έχει πληθυσμό 96.000 κατοίκους και μάλλον δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για να ασχοληθούμε μαζί της, αν δεν διέθετε ένα γήπεδο… διαφορετικό απ'ολα τα άλλα στη χώρα.

Η πόλη του Βίγια Μερσέντες βρίσκεται στην κεντρική Αργεντινή, έχει πληθυσμό 96.000 κατοίκους και μάλλον δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για να ασχοληθούμε μαζί της, αν δεν διέθετε ένα γήπεδο… διαφορετικό απ’ ‘ολα τα άλλα στη χώρα.

Το Estadio Único de Villa Mercedes είναι το καμάρι της πόλης, αλλά και της περιοχής του Σαν Λουίς, καθώς πρόκειται για ένα γήπεδο το οποίο ξεχωρίζει για τον έντονο χρωματισμό του στο εξωτερικό περίβλημα, κάτι σαν ένα ποδοσφαιρικό “ουράνιο τόξο”, αλλά και για την τοποθεσία του. Βλέπετε, το γήπεδο έχει κατασκευαστεί στη… μέση μιας πίστας αγώνων αυτοκινήτου, η οποία είναι λειτουργική και φιλοξενεί συχνά αγώνες εθνικού επιπέδου.

Αν και η πόλη του Βίγια Μερσέντες δεν διαθέτει ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες, η επαρχία του Σαν Λουίς αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα γήπεδο – στολίδι στην περιοχή και να του δώσει μπόλικο… χρώμα.

Χρειάστηκαν 58 εκ. ευρώ και μόλις ένας χρόνος εργασιών για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Estadio Único de Villa Mercedes, το οποίο είναι χωρητικότητας 30.000 θεατών και πρόκειται για ένα πολυχρηστικό γήπεδο. Μέχρι τώρα φιλοξενούσε μόνο συναυλίες και αγώνες τοπικών ομάδων, ενώ η Αργεντίνικη ομοσπονδία αποφάσισε να το αξιοποιήσει και να το χρησιμοποιήσει ως έδρα για το παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπαράκας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.