Εμιλιάνο Ελιακόπουλος: Το ελληνόπουλο της Τίγρε μιλάει στο novasports.gr!

Λένε πως όποια πέτρα και αν σηκώσεις, κάποιο Έλληνα θα βρεις... Χιλιοειπωμένο, αλλά αποδεδειγμένα... σωστό. Στην μακρινή Αργεντινή τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει το... μπαμ με την Τίγρε, ένα 21χρονο παιδί με... γνώριμο επίθετο. O Εμιλιάνο Ελιακόπουλος είναι το next big thing της Τίγρε και είναι αποφασισμένος να πετύχει. Ο νεαρός ομογενής ποδοσφαιριστής μιλάει στο novasports.gr για τις ελληνικές του ρίζες, τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την πατρίδα των προγόνων του, το όνειρο της Εθνικής ομάδας και το superclasico που κλέβει την παράσταση στην Αργεντινή.

Λένε πως όποια πέτρα και αν σηκώσεις, κάποιο Έλληνα θα βρεις… Χιλιοειπωμένο, αλλά αποδεδειγμένα… σωστό. Στην μακρινή Αργεντινή τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει το… μπαμ με την Τίγρε, ένα 21χρονο παιδί με… γνώριμο επίθετο. O Εμιλιάνο Ελιακόπουλος είναι το next big thing της Τίγρε και είναι αποφασισμένος να πετύχει. Ο νεαρός ομογενής ποδοσφαιριστής μιλάει στο novasports.gr για τις ελληνικές του ρίζες, τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την πατρίδα των προγόνων του, το όνειρο της Εθνικής ομάδας και το superclasico που κλέβει την παράσταση στην Αργεντινή.

Εμιλιάνο, θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για την καταγωγή σου; 

Εγώ γεννήθηκα στην Αργεντινή, ο προπάππους μου, ο παππούς του πατέρα μου, είχε μεταναστεύσει από την Ελλάδα στην Αργεντινή.

Σε φωνάζουν “El Griego” στην Αργεντινή;

Όντως, αυτό είναι το παρατσούκλι μου, “ο Έλληνας”, γιατί είναι δύσκολο για τους Αργεντινούς να προφέρουν το επίθετό μου.

Από πού άρχισες την καριέρα σου; Πες μας λίγα πράγματα για την ποδοσφαιρική σου διαδρομή…

Σε ηλικία τριών ετών πήγα στην ομάδα της γειτονιάς μου, συνέχισα στη Ρίβερ Πλέιτ, εκεί πήγα σε ηλικία 7 ετών και στα 15 μου βρέθηκα στην Τίγρε, είναι ο σύλλογος στον οποίο αγωνίζομαι τώρα, στα 15 μου έπαιξα στην 5η κατηγορία, στην οποία αγωνίζονται παίκτες έως την ηλικία των 18 ετών, εδώ και λίγα χρόνια έχω προωθηθεί στην πρώτη ομάδα και έχω ήδη κάνει το ντεμπούτο μου.

Από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι; Έχεις επαφή με την χώρα μας;

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω αυτά που μου λες, ο εκπρόσωπός μου μού είχε πει ότι οι ελληνικές ρίζες μου θα με βοηθήσουν για την απόκτηση κοινοτικού διαβατηρίου, ωστόσο δεν γνωρίζω εάν έχω οικογένεια στην Ελλάδα, για παράδειγμα δεν ξέρω εάν το επίθετο Ελιακόπουλος είναι κοινό στην Ελλάδα ή όχι.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς σε ελληνικό σύλλογο;

Σίγουρα θα μου άρεσε να αγωνιστώ στην Ευρώπη, πάντα λέω πως θα ήθελα να γνωρίσω την Ελλάδα και κυρίως να φορέσω τη φανέλα μιας ελληνικής ομάδας. Μου έχουν πει ότι το κλίμα στην Ελλάδα είναι πολύ καλό, τη γνωρίζω μόνο από φωτογραφίες, πολύ θα ήθελα να ανακαλύψω τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και να μάθω κατά πόσο έχω ακόμη συγγενείς στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν ξέρω ούτε κάποια ελληνική λέξη.

Τι ξέρεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Στην Αργεντινή είναι γνωστός ο Ολυμπιακός, γνωρίζω αρκετούς Αργεντινούς που έχουν φορέσει τη φανέλα του, όπως τώρα ο Σαβιόλα. Υπάρχει κι η ΑΕΚ, γνωρίζω και τον Παναθηναϊκό, ξέρω πως ο Λουτσιάνο Φιγκερόα παίζει στον Παναθηναϊκό, θυμάμαι πως ο Λεντέσμα έχει περάσει από τον Ολυμπιακό και ότι ο Νάτσο Σκόκο έχει παίξει στην Ελλάδα, την ΑΕΚ. Γνωρίζω πως αρκετοί Αργεντινοί έχουν περάσει από την Ελλάδα. Εγώ για παράδειγμα είχα συμπαίκτη στην Τίγρε τον Χουάν Κάρλος Μπλένχιο, δεν θυμάμαι σε ποια ομάδα έπαιζε (Ατρόμητο).

Αν σου δινόταν κάποια στιγμή η ευκαιρία, θα ήθελες να φορέσεις τα «γαλανόλευκα» της Εθνικής Ελλάδας;

Σίγουρα σε όλους αρέσει να παίζουν σε μια εθνική ομάδα, εάν δεν μπορέσω να τα καταφέρω στην εθνική Αργεντινής, τότε γιατί όχι, εφόσον παρουσιαστεί η ευκαιρία, να αγωνιστώ στην εθνική Ελλάδας.

Έχω την εντύπωση πως στην Αργεντινή μονοπωλεί το ενδιαφέρον το superclasico. Ρίβερ εναντίον Μπόκα… Υπάρχει φαβορί;

Σε αυτό το ματς θα ήθελα να νικήσει η Μπόκα. Θεωρώ πως η Μπόκα είναι φαβορί, είναι σε καλύτερη κατάσταση, εξάλλου έχει στο δυναμικό της τον Ρικέλμε.

Μπορείς να μας περιγράψεις πως ζει η χώρα αυτό το ντέρμπι;

Σε όλη την Αργεντινή υπάρχουν φίλαθλοι της Ρίβερ και της Μπόκα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας όλοι μιλούν για αυτό το ματς και είναι ιδιαίτερη αναμέτρηση. Η αλήθεια είναι πως μένεις έκπληκτος από τον τρόπο που το ζουν οι φίλαθλοι. Ακόμη κι αν κάποιος είναι συνηθισμένος, τα πάντα κινούνται στο ρυθμό του ντέρμπι, όλοι οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με αυτό το ματς, στην τηλεόραση και στον Τύπο.

Από τακτικής άποψης, πως περιμένεις να αγωνιστούν οι δυο ομάδες;

Πιστεύω πως κι οι δύο ομάδες θα παίξουν με “δεκάρι”, στη Μπόκα θα είναι ο Ρικέλμε, για τη Ρίβερ δεν ξέρω ποιος θα πάρει αυτό το ρόλο. Εξάλλου οι περισσότερες ομάδες στο πρωτάθλημα Αργεντινής έχουν στην 11αδα τους 4 αμυντικούς, 4 μέσους ή τρεις μέσους κι ενα “δεκάρι” και δύο επιθετικούς.

Κάποια ημέρα θα ήθελα να γνωρίσω την Ελλάδα, κι εάν αυτό συμβεί μέσω του ποδοσφαίρου, τότε ακόμη καλύτερα. Μου έχουν περιγράψει την Ελλάδα ως μια όμορφη και ζεστή χώρα, ως μια χώρα που “ζει” για το ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει εδώ στην Αργεντινή, ξέρω πως στην Ελλάδα είναι παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, ελπίζω στο μέλλον να το ζήσω από κοντά. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.