Εθνική ομάδα μέσω…LinkedIn!

Μια πολύ ωραία ιστορία βγαλμένη από την Αφρικανική Ήπειρο.

Το Πράσινο Ακρωτήρι βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αφρικής για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα αντιμετωπίσει την Νότια Αφρική για την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η πορεία της ομάδας που βρίσκεται σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στα δυτικά της Αφρικανικής Ηπείρου είναι αξιοθαύμαστη, αν σκεφτούμε πως προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Κύπελλο Αφρικής το 2013. Βέβαια, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αυτή η ομάδα στελεχώθηκε μέσω… LinkedIn!

Από την πρώτη πρόκριση το 2013, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Πράσινου Ακρωτηρίου ξεκίνησε να ψάχνει σε όλο τον κόσμο παίκτες που είχαν σχέση με το κράτος, ώστε να αγωνιστούν με την εθνική ομάδα. Η αναζήτηση είχε ως αποτέλεσμα το Πράσινο Ακρωτήρι να κατέβει στο Κύπελλο Αφρικής με 25 παίκτες που αγωνίζονται σε 16 χώρες.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γκάνα.

Ανάμεσά τους, ο παίκτης του Ολυμπιακού, Ζοβάνε Καμπράλ, ο πρώην παίκτης των “ερυθρόλευκων” και του ΠΑΟΚ Γκάρι Ροντρίγκες κι ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπεμπέ που έκανε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο το 2022. Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία του Ρομπέρτο, ή όπως είναι γνωστός Πίκο Λόπες.

Στα δεξιά ο Πίκο Λόπες, στα αριστερά ο παίκτης του Ολυμπιακού, Ζοβάνε Καμπράλ.

Ο Λόπες γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1992 και αγωνίζεται στην Σάμροκ Ρόβερς. Το 2019, δέχθηκε ένα μήνυμα στο LinkedIn ,το οποίο και αγνόησε, καθώς δεν ήξερε πορτογαλικά. Ευτυχώς ο τότε προπονητής, Ρούι Άγκουας επικοινώνησε μαζί του εκείνη τη χρονιά και μετά από λίγο καιρό, ο Λόπες αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα και πλέον μετρά 19 εμφανίσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.