Αυτοί είναι οι “σταρ” του Κόπα Άφρικα!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τους σούπερ σταρ του Κόπα Άφρικα και καταγράφει τους διάσημους παίκτες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Αν και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής δεν έχει τη λάμψη των μεγάλων διοργανώσεων και είναι μια διοργάνωση προβληματική, εξαιτίας της πανδημίας, οι περισσότεροι Αφρικανοί σταρ δεν γύρισαν την… πλάτη στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα και παρά την κόπωση που έχουν από τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και το φόβο λόγω COVID 19, θα συμμετάσχουν στο “ραντεβού” που έχουν τα αστέρια της “Μαύρης Ηπείρου” στο Καμερούν.

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τους σούπερ σταρ του Κόπα Άφρικα και καταγράφει τους διάσημους παίκτες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Mo Σαλάχ – Αίγυπτος

Ο ηγέτης της Λίβερπουλ είναι το μεγάλο αστέρι της διοργάνωσης και τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του. Ο Σαλάχ θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Αίγυπτο στον πρώτο της Αφρικανικό τίτλο μετά από 11 χρόνια και να πάει το… αίμα του πίσω για την εντός έδρας απώλεια στην τελευταία διοργάνωση που έγινε στη χώρα του.

SALAH LIVERPOOL
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σαντιό Μανέ – Σενεγάλη

Με αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο που ξεπερνά τα 80 εκ. ευρώ, ο δαιμόνιος επιθετικός της Λίβερπουλ είναι ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του Κόπα Άφρικα, αλλά και το “βαρόμετρο” στην ταλαντούχα εθνική Σενεγάλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ασράφ Χακίμι – Μαρόκο

Το νέο αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν είναι το Α και το Ω στην Εθνική ομάδα του Μαρόκου και θέλει να βάλει… πλώρη για σπουδαία πράγματα με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Βίλφρεντ Εντιντί – Νιγηρία

Ο δυναμικός αμυντικός μέσος της Λέστερ είναι από τους παίκτες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον στο Κόπα Άφρικα. Και η Νιγηρία έχει – και – φέτος υψηλούς στόχους.

Φρανκ Κεσί – Ακτή Ελεφαντοστού

Ο 25χρονος μέσος της Μίλαν είναι “εργαλείο”, γνωρίζει καλά τα… μυστικά της μπάλας και αναμένεται να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι των Ιβοριανών.

Φρανκ Κεσιέ
epa09162588 Milan’s Franck Kessie in action during the Italian Serie A soccer match between SS Lazio and AC Milan at Olimpico Stadium in Rome, Italy, 26 April 2021. EPA/MAURIZIO BRAMBATTI ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Καλιντού Κουλιμπαλί – Σενεγάλη

Στα 30 του χρόνια, ο κεντρικός αμυντικός της Νάπολι θεωρείται – και όχι άδικα – ως ένας από τους καλύτερους στόπερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και θα έχει ηγετικό ρόλο στην Εθνική του ομάδα.

Καλιντού Κουλιμπαλί
epa09478444 Napoli’s Kalidou Koulibaly celebrates after scoring the team’s third goal in the Italian Serie A soccer match between Udinese Calcio and SSC Napoli at the Friuli-Dacia Arena stadium in Udine, Italy, 20 September 2021. EPA/GABRIELE MENIS ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Έντμοντ Ταμπσόμπα – Μπουρκίνα Φάσο

Το “θωρηκτό” της Μπάγερ Λεβερκούζεν κάνει μόλις το… ξεπέταγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ωστόσο στα 22 του χρόνια είναι ήδη σούπερ σταρ στην “ποδοσφαιρομάνα” Μπουρκίνα Φάσο.

Edmond Tapsoba
Edmond Tapsoba ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Γιουσέφ Αν Νεσιρί – Μαρόκο

Το “πολυβόλο” της Σεβίλλης θα είναι η “αιχμή του δόρατος” στην επίθεση του Μαρόκου και ένας από τους υποψήφιους για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ριγιάντ Μαχρέζ – Αλγερία

Ο βιρτουόζος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, ξεχωρίζει σαν… τη μύγα μέσα στο γάλα στο ρόστερ της Αλγερίας και είναι ο σταρ της βορειοαφρικανικής χώρας, αλλά και ένα από τα αστέρια του Κόπα Άφρικα.

mahrez 2
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τόμας Παρτέι – Γκάνα

“Δυναμίτης” είναι ο αμυντικός μέσος της Άρσεναλ και θα ενισχύσει σημαντικά τη κεντρική γραμμή της Γκάνας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Θα λάμψουν και αυτά τα “αστέρια:

Φιλφρέντ Ζαχά (Κρίσταλ Πάλας – Ακτή Ελεφαντοστού), Εντουάρντ Μεντί (Τσέλσι – Σενεγάλη), Ισπαέλ Μπενασέρ (Μίλαν – Αλγερία), Ναμπί Κεϊτά (Λίβερπουλ – Γουινέα), Νικολά Πέπε (Άρσεναλ – Ακτή Ελεφαντοστού), Σεμπαστιάν Αλέρ (Άγιαξ – Ακτή Ελεφαντοστού), Αμπού Ντιαλό (Παρί Σεν Ζερμέν – Σενεγάλη), Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ – Γκαμπόν), Αντρέ Ονανά (Άγιαξ – Καμερούν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.