Όλο το παρασκήνιο της μετακίνησης του 18χρονου διεθνή επιθετικού και το σκεπτικό της απόφασης από τους ανθρώπους της ομάδας

Όπως διαβάσατε και νωρίτερα στο Novasports.gr ΠΑΟΚ και Νυρεμβέργη ήρθαν σε συμφωνία για τον δανεισμό του Στέφανου Τζίμα.

Με την πάροδο της ώρας κι ενώ ο 18χρονος διεθνής επιθετικός αναχωρεί σε λίγο για τη Γερμανία, έρχονται στην επιφάνεια και οι λεπτομέρειες της όλης εξέλιξης με τους ανθρώπους της ομάδας να σημειώνουν πως οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν στο τέλος της περασμένης σεζόν. Το ενδιαφέρον της γερμανικής ομάδας ήταν έντονο με την παρουσία του Μίροσλαβ Κλόζε να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο ως προς την απόφαση των ανθρώπων του «Δικεφάλου».

Μάλιστα, η παρουσία ενός εκ των πλέον εμβληματικών σκόρερ στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου αλλά και του ευρωπαϊκού φαντάζει ως ιδανική για την εξέλιξη του νεαρού ποδοσφαιριστή. Το σκεπτικό της παραχώρησής του με μονοετή δανεισμό ήταν πως: «Η εξέλιξή του θα επιταχυνθεί με το να αποκτήσει εμπειρία εκτός ΠΑΟΚ και Ελλάδας σε πρωτάθλημα που ευνοεί τους επιθετικούς».

Στη συμφωνία έχει μπει ρήτρα ύψους δέκα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, συν δύο υπό τη μορφή μπόνους για το 85% των δικαιωμάτων του, δίχως η ρήτρα να είναι υποχρεωτική.