Αμβούργο – Φορτούνα Ντ. 2-0: Τέταρτη σερί νίκη και κορυφή! (hls)

Το Αμβούργο κέρδισε άνετα 2-0 την Φορτούνα Ντίσελντορφ εντός έδρας και ανέβηκε στην κορυφή της Β' Γερμανίας μετά από 9 αγώνες.

Η ομάδα του Τιμ Βάλτερ με έξι νίκες σε επτά αγωνιστικές έφτασε τους 21 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Πάντερμπορν που έχει ματς λιγότερο, ενώ η Φορτούνα παρέμεινε στους 14, έχοντας μείνει χωρίς νίκη στο Αμβούργο από το 1985.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο δοκάρια με ισάριθμα σουτ του Μπένες.

Στο 21′ ο κορυφαίος του Αμβούργου Τζάτα μπήκε από δεξιά και γύρισε στη μικρή περιοχή για τον αρχισκόρερ Γκλάτσελ που έγραψε το 1-0 από κοντά. Η ομάδα του λιμανιού είχε και άλλες ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ στο β’ μέρος.

Η Φορτούνα, που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, είχε μία καλή περίοδο από το 65′ έως το 75′ αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία.

Έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σφραγίσουν τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Ο νεοεισελθών Κίτελ στο 88′ είχε δοκάρι με σουτ, ενώ στο 90′ έδωσε ασίστ για τον Τζάτα, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-0 με κεφαλιά.

Αμβούργο (Βάλτερ): Φερνάντες – Χέιερ, Βούσκοβιτς, Σόνλαου, Λάιμπολντ (86′ Μούχαϊμ) – Ρέις, Μέφερτ, Μπένες (78′ Κίτελ) – Τζάτα (90+4′ Μικελμπρενσίς), Ντομπέ (66′ Κενινγκσντόρφερ), Γκλάτσελ (90+4′ Αμαέκι).
Φορτούνα Ντ. (Τιουνέ): Καστενμάιερ – Τσίμερμαν (8′ Γκαβορί), Όμπερντορφ, Κλάρερ, Καρμπόβνικ – Κλάους (46′ Ιγιόχα), Χέντρικς (77′ Μπάα), Σομπότκα – Τανάκα (87′ Χένινγκς), Πέτερσον (46′ Άπελκαμπ) – Κοβνάτσκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.