Ένας 24χρονος YouTuber έγινε προπονητής σε ομάδα Γ’ Εθνικής στη Γερμανία!

Ένας γερμανικός σύλλογος τρίτης κατηγορίας το… τερμάτισε, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με έναν YouTuber, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία στα 24 του χρόνια να προπονήσει την ομάδα του, Χάλεσερ σε παιχνίδι πρωταθλήματος!

H ηλικία δεν είναι κριτήριο για έναν ποδοσφαιριστή ή έναν προπονητή. Αυτός είναι κάτι σαν “άγραφος νόμος” στη Γερμανία. Άλλωστε είναι και οι πρώτοι που εμπιστεύτηκαν νεαρούς τεχνικούς. Και όχι στα ’00’s, αλλά αρκετά χρόνια πίσω. Για την ακρίβεια το 1976, όταν ο 24χρονος – τότε – Μπερντ Στούμπερ είχε κοουτσάρει την Ζαρμπρίκεν σε ματς Μπουντεσλίγκα με αντίπαλο την Κολωνία.

Το παράδειγμα του Τζούλιαν Νάγκελσμαν είναι πρόσφατο και οι περιπτώσεις νεαρών τεχνικών αρκετές πλέον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όμως ένας γερμανικός σύλλογος τρίτης κατηγορίας το… τερμάτισε, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο – πριν χρόνια – με έναν 20χρονο YouTuber, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία στα 24 του χρόνια να προπονήσει την ομάδα του, Χάλεσερ σε παιχνίδι πρωταθλήματος!

Ο Μαξ Μπέργκμαν, βρέθηκε ξαφνικά στο πόστο του πρώτου προπονητή εξαιτίας της τιμωρίας του head coach, Αντρέ Μέγιερ και έζησε το όνειρο στο ματς με την Όσναμπρουκ. Μάλιστα ο νεαρός Γερμανός είδε την ομάδα του να χάνει με 3-1 στο 73ο λεπτό, ωστόσο στο φινάλε πανηγύρισε το βαθμό της ισοπαλίας!

Οι άνθρωποι της Χάλεσερ προσέγγισαν στον Μπέργκμαν πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς ο νεαρός έκανε αναλύσεις μέσω βίντεο στο youtube και στο twitter και οι υπεύθυνοι του συλλόγου είχαν εντυπωσιαστεί με τη μεθοδολογία του. Ο Μπέργκμαν διατηρεί τη θέση του video analyst, ωστόσο έχει πάρει και προαγωγή ως βοηθός προπονητή και η Μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να γίνει και head coach για ένα παιχνίδι.

“Είχε πολύ πλάκα. Ήταν ένα “ντόμινο” συναισθημάτων. Το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε με τον τρόπο που φανταζόμασταν. Δεχθήκαμε δύο γκολ από τρία σουτ, όμως καταφέραμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο το δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος παραλίγο να κερδίσουμε. Αισθάνομαι σαν να πήραμε τη νίκη”, δήλωσε ο 24χρονος προπονητής στα γερμανικά media μετά τη… βουτιά στα βαθιά! Και όλα αυτά άρχισαν εξαιτίας των βίντεο του στο youtube!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.