ΤΣΣΚΑ-Ζενίτ 71-74: Τα… προβλήματα την κέρδισαν στην επιστροφή Κλάιμπερν

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έπαιξε στην φυσική της έδρα λόγω εκδηλώσεων, δεν είχε στην αποστολή της τους Σενγκέλια-Τζέιμς-Μιλουτίνοφ και μοιραία γνώρισε την ήττα από την πρωτοπόρο της VTB, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Σε ένα παιχνίδι επιπέδου Euroleague η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πανηγύρισε τη νίκη σε βάρος της ελλιπής ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Το παιχνίδι δεν διεξήχθη στην φυσική έδρα των μοσχοβιτών (Megasports Arena) αλλά στο Universal Sports Hall της Μόσχας, λόγω εκδηλώσεων. Εκτός αυτού, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τραυματίες Τορνίκε Σενγκέλια και Νίκολα Μιλουτίνοφ (χάνει την σεζόν). Σα να μην έφταναν οι τραυματίες ο Μάικ Τζέιμς έχει πάρει άδεια και βρίσκεται στην πατρίδα του (Αμερική) για να πενθήσει και παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Και οι τρεις απόντες είναι βασικοί και αναντικατάστατοι όπως και ο Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τον τραυματισμό του. Έδειξε να είναι καλά ο Αμερικανός περιφερειακός και ερχόμενος από τον πάγκο έβαλε 8 πόντους σε 17:55 λεπτά συμμετοχής. 19 πόντους με 8 ριμπάουντ είχε για τους ηττημένους ο Γιοχάνες Βόιγκτμαν.

Όμως, 8 παίκτες δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν την απίστευτη ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που ούτως ή άλλως εκτός έδρας παίζει αισθητά καλύτερα. Το ρεκόρ της Ζενίτ είναι πλέον 15-2, καθώς κυριάρχησε στο παρκέ και με οδηγό τους Κέβιν Πάνγκος και Αρτούρας Γκουντάιτις δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο δρόμο προς το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Καναδός άσος τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 6 ασίστ ενώ ο Αμερικανός σκόρερ, πρόσθεσε 13 πόντους (οι 11 στο πρώτο ημίχρονο όταν και μπήκαν οι βάσεις για το «διπλό»).

Στο τέλος του αγώνα η ΤΣΣΚΑ έριξε την διψήφια διαφορά στους τρεις πόντους (τρίποντο Βόιγκτμαν) αλλά η ψύχραιμη Ζενίτ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων (Ουίλ Τόμας πανέμορφο ποστ) και «κλείδωσε» το υπέρ της αποτέλεσμα.

Η ΤΣΣΚΑ με αυτά και με αυτά γνώρισε την 5η της ήττα στην VTB (ρεκόρ 11-5) και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον Ολυμπιακό (25/02), μετά την αναβολή του ματς με τον Παναθηναϊκό (19/02). Η «ρωσική Αρκούδα» θα έχει χρόνο να ανασυνταχθεί και ίσως να καλωσορίσει πίσω τον Μάικ Τζέιμς πριν το εκτός έδρας ματς με τους Πειραιώτες στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.

Από την άλλη η Ζενίτ δίνει την δική της «μάχη» για την είσοδο στην 8άδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, και σε αυτό το πλαίσιο θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα (19/02).

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 29-39, 46-59, 71-74

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.