Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

Τη βραδιά που ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση, η Φενέρμπαχτσε «ψαλίδισε» σημαντικά τις ελπίδες του Ολυμπιακού για παρουσία στα playoffs.

Για 8 ομάδες ο πρώτος γύρος της Euroleague ολοκληρώθηκε με τη Φενέρμπαχτσε να παίρνει σπουδαίο «διπλό» στο Σ.Ε.Φ. και να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να χαρεί με την ψυχή του το ρεκόρ ζωής του ηγέτη του. Πλέον ο στόχος της πρόκρισης στην πρώτη οκτάδα, όλο κι απομακρύνεται για τους «Ερυθρόλευκους».

Χαρμολύπη

Ο αγώνας του  Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε περνάει στην ιστορία ως η αναμέτρηση στην οποία ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ της Euroleague, αφήνοντας πίσω του τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Μέσω της Nova, σύμπασα η μπασκετική οικογένεια απέδωσε τα του…Βασίλη τω Βασίλη για το μοναδικό επίτευγμά του. Αυτό είναι το ευ ζην. Γιατί το ζην του Ολυμπιακού –δηλαδή η προσπάθεια πρόκρισης στα playoffs, ναρκοθετήθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρμπαχτσε. Η άμυνα των «Ερυθρολεύκων» πήγε περίπατο, με τους Τούρκους να έχουν 10/14 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο (16/29 συνολικά), τον Ντε Κολό να παίζει σαν τον MVP του 2016 και τον Σλούκα να κάνει τα πάντα, ευστοχώντας από μέση, μακρινή και…πολύ μακρινή απόσταση!

Αρχηγού παρόντος

Ο αγώνας της Μπασκόνια με την Μπαρτσελόνα στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» είναι 74-74 και το ρολόι δείχνει 56,5 δευτερόλεπτα για το τέλος. Κατοχή για τους γηπεδούχους και όλοι ψάχνουν για εκείνον που θα πάρει την ευθύνη. Μην ψάχνετε πολύ. Ο Σενγκέλια παίρνει την μπάλα και κάνει poster τον Μίροτιτς! Οι Καταλανοί είχαν βεβαίως την ευκαιρία να πάρουν την 14η νίκη τους, ωστόσο το «σκοτωμένο» σουτ του Οριόλα δε βρήκε στόχο. Ο ξεχασμένος Χένρι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με 20 πόντους –αθροιστικά είχε 21 στα πέντε προηγούμενα ματς-, η ευστοχία από την περίμετρο (16/33) ήταν αρκούντως βοηθητική για τους Βάσκους, ενώ τα 16 λάθη των «Μπλαουγράνα» ήταν πολλά, ειδικά σε αναμέτρηση που κρίνεται στο καλάθι.

Πόσο να αντέξει…

Η φετινή εκδοχή της Μακάμπι έχει πολλάκις (δικαίως) αποσπάσει θετικά σχόλια για τη μαχητικότητά της, αφού έχει τρωθεί από τραυματισμούς. Εντούτοις, δεν είναι δυνατόν η ομάδα του Σφαιρόπουλου να αντιπαρέρχεται όλων των δυσκολιών, αφού στο Κάουνας πέραν των γνωστών απουσιών (Μπλακ, Κάσπι, Γουότερς, Ντι Μπαρτολομέο), προστέθηκαν κι εκείνες των Γουίλμπεκιν, Χάντερ για να…αποτελειώσουν τους Ισραηλινούς. Οι Τζάκσον και Ρέινολντς δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν τα κενά, ο Λεκάβιτσους πήρε το μανδύα του καθοδηγητή της Ζάλγκιρις και τα 14 λάθη των Λιθουανών δεν τους κόστισαν, αφού οι αντίπαλοί τους υπέπεσαν σε 19. 

Περίπατος στο πάρκο

Στο Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ρεβεγιόν με καλεσμένη την Μπάγερν Μονάχου την οποία «κέρασε» με 30 πόντους, επιβεβαιώνοντας την καλή κατάστασή του. O Σάκοτα χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες του, είδε τους 5 εξ αυτών να έχουν διψήφια συγκομιδή και σίγουρα χάρηκε διπλά για το γεγονός πως δίπλα στο…συνήθη ύποπτο Μπράουν, δήλωσαν βροντερό «παρών» κι οι νέες προσθήκες ονόματι Πάντερ και Στίματς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.