Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

H χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, η ΤΣΣΚΑ που «γκρέμισε» την Έφες από την κορυφή κι η έκπληξη που ονομάζεται Βιλερμπάν.

Το 2019 έχει ακόμη στο ασκί του μια αγωνιστική για να μας αποχαιρετήσει και μπορεί η πρώτη τετράδα να μην άλλαξε σύνθεση, ωστόσο η νίκη της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην έδρα της Έφες, ωφέλησε τους δύο «γίγαντες» τους ισπανικού αθλητισμού, με τη Μακάμπι να διατηρεί την τέταρτη θέση. 

Ένα ημίχρονο δε φτάνει…

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού βαδίζουν στα αποδυτήρια της «Σταρκ Αρένα» για το ημίχρονο, με την ελληνική ομάδα να κοιτάζει τα πεπραγμένα της στο παρκέ και να γεμίζει αυτοπεποίθηση: 11/17 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 11/13 βολές, 5 λάθη και σκορ 40-50. Σχεδόν τέλεια. Αυτή η ομάδα έμεινε στα αποδυτήρια. Γιατί αυτή που βγήκε, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Με συνοπτικές διαδικασίες το +10 έγινε -13 στο 38’ με την παρτίδα να έχει σερβικό χρώμα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 48 πόντους σε 20 λεπτά, πετυχαίνοντας μόλις 31. Ο μέχρι πρότινος τραυματίας Λορέντζο Μπράουν έκανε career-high με 34 πόντους, ο Μπάρον έβαζε σουτ και για το γιο του που τον έβλεπε από την εξέδρα, ο Γκιστ έδωσε πολύτιμες βοήθειες, οι Σέρβοι είχαν 12/22 τρίποντα και 9 λάθη κι οι «Ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν για πολλοστή φορά τις διακυμάνσεις στην απόδοσή τους. Κατά τ’ άλλα, ο Ρότσεστι τιμήθηκε από την παλιά ομάδα του κι ο Σπανούλης χρειάζεται 12 πόντους για να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Euroleague. Την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες μεταβαίνουν στη Βαρκελώνη, επομένως δεν αποκλείεται να υπάρξει παράδοση-παραλαβή από τον Ναβάρο…

Αντί για ρεβάνς, repeat!

H φορμαρισμένη Έφες είχε να ηττηθεί από την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, αλλά βρήκε το δάσκαλό της στο πρόσωπο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία προ μηνών είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας το σύνολο του Αταμάν. Η ομάδα του Ιτούδη έχανε με 11 στο 29’, εντούτοις ουδέποτε τα παράτησε σε μια αναμέτρηση που είχε δύο ισοπαλίες και 5 αλλαγές προβαδίσματος στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Τζέιμς όχι μόνο πέτυχε 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος το νικητήριο καλάθι –ο Λάρκιν αστόχησε στην τελευταία κατοχή- αλλά είχε τους 10 από τους 13 τελευταίους πόντους της ομάδας του, σε μια βραδιά στην οποία είχε 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη και 36 αξιολόγηση. Από κοντά Χάινς (16 πόντοι), Φόγκτμαν (15) και Χίλιαρντ (10) για τον «κακό δαίμονα» της τουρκικής ομάδας, αφού μετράει 10 διαδοχικές ήττες από την ΤΣΣΚΑ!

Μυρίστηκε κορυφή

Η Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας πως λίγο νωρίτερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε κάνει το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη, δεν ήταν δυνατόν να μην βγάλει την κορδέλα και να ανοίξει το δωράκι. Στη Βαυαρία, καμία από τις δύο ομάδες δεν έλαμψε επιθετικά, επομένως τα 11 κλεψίματα των Καταλανών, το σερί 11-0 της Μπαρτσελόνα στην εκκίνηση του δευτέρου δεκαλέπτου, κι ο απολαυστικός Χάνγκα με 10 πόντους και 10 ασίστ, ήταν τα σημεία αναφοράς της νίκης των «Μπλαουγράνα».

Είχε το «πρέπει» και το διαχειρίστηκε

Προτού αρχίσει η σεζόν, η λογική λέει πως η –ταπεινής μπασκετικής φιλοδοξίας- Βιλερμπάν είχε «κυκλώσει» το εντός έδρας παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου ως ένα πολύ πιθανό νικηφόρο αποτέλεσμα. Επομένως υπήρχε η ταμπέλα του «πρέπει». Ένα εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο, η επιστροφή του Πέιν που έδωσε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και τα αξιοπρεπή ποσοστά (65,9% στο δίποντο, 44,4% στο τρίποντο) ήταν αρκετά για να δώσουν την έβδομη (!) νίκη στη γαλλική ομάδα, η οποία φιγουράρει προς έκπληξη όλων στην ένατη θέση με 7-8. 

Δεν αποχωρίζεται την οκτάδα

Εάν προέρχεσαι από μια ήττα σε παιχνίδι που το είχες στα χέρια του (βλέπε ΣΕΦ) κι αναζητείς ανάκαμψη, τότε επιθυμείς να βρεις μπροστά σου μια ομάδα που έχει ξεχάσει από πότε έχει να νικήσει. Τη Ζάλγκιρις δηλαδή…Οι Λιθουανοί έχουν να νικήσουν από την 1η Νοεμβρίου κι η Χίμκι διεύρυνε το αρνητικό σερί τους. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Γιασικέβιτσους το «πάλεψε» έως τα τέλη της τρίτης περιόδου, αλλά δεν άντεξε στην ευστοχία των Ρώσων (12/23 τρίποντα) και στο «σφυροκόπημα» των Γιόβιτς –αστόχησε μόνο σε ένα τρίποντο- και Σβεντ που είχαν από 25 πόντους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.