Δείτε τι έγινε την Τρίτη στη Euroleague (videos)

H επικράτηση του Παναθηναϊκού στο νήμα, η κορυφή που δεν άλλαξε κάτοικο όπως και η πρώτη τετράδα.

Το κυρίως πιάτο της 14ης αγωνιστικής μας το σέρβιρε η Euroleague την Τρίτη, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο «άδειο» ελέω τιμωρίας Ο.Α.Κ.Α. της Φενέρμπαχτσε και να την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την προνομιούχο οκτάδα, ενώ η πρώτη τετράδα έμεινε ίδια και απαράλλακτη. 

«Άδεια» εξέδρα, «γεμάτος» Παναθηναϊκός

Ο πρωταθλητής Ελλάδας κατάφερε στην «παγωμένη» έδρα του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τεστ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, παρά το γεγονός πως το σύνολο του Ομπράντοβιτς –εξακολουθεί και προβληματίζει- προσπάθησε προς το τέλος να κάνει το colpo grosso, επιστρέφοντας από το -13. Το κομβικό τρίτο δεκάλεπτο, η ευστοχία κι η ψυχραιμία του Φρεντέτ κι η υπεροχή στα ριμπάουντ ήταν τα στοιχεία που «έσβησαν» τα 19 λάθη, αλλά και την απουσία του φορτωμένου με φάουλ Καλάθη στο τέλος του παιχνιδιού. Οι Τούρκοι το πάλεψαν μέχρι την τελευταία κατοχή, με τον Ράις να κάνει φάουλ στον Ντε Κολό, αλλά και πάλι δεν έπεισαν με την απόδοσή τους, σε μια βραδιά ρεκόρ για τους Καλάθη, Παπαπέτρου με τους δύο προπονητές να δίνουν το δικό τους σόου στον πάγκο.

Μπορεί και χωρίς τον Λάρκιν

Η Έφες είδε τον Αμερικανό αστέρα της να μένει στους 6 πόντους με 2/8 σουτ, ζορίστηκε στο Κάουνας από τη Ζάλγκιρις αλλά το αποτέλεσμα μένει το ίδιο: όγδοη διαδοχική νίκη για τους πρωταθλητές Τουρκίας, οι οποίοι πλέον απειλούν την καλύτερη εκκίνησή τους στη Euroleague, το 13-2 από τη σεζόν 2004/05. Το σύνολο του Αταμάν δεν είχε τη συνήθη αποτελεσματικότητα από την περίμετρο (6/30 τρίποντα) ωστόσο η τριάδα των Πλάις-Μίτσιτς-Μπομπουά (σημαντική κι η βοήθεια του Σίγκλετον σε πολλούς τομείς) έκανε τη ζημιά στους Λιθουανούς οι οποίοι με την όγδοη διαδοχική ήττα τους είναι στο «βυθό» της βαθμολογίας παρέα με τη Ζενίτ. 

Ασταμάτητη!

Το κοντέρ στη Euroleague γράφει πλέον 9 σερί νίκες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είδε το Μιλάνο να παρουσιάζεται στο πρώτο ημίχρονο σοβαρό και μετρημένο, να ελέγχει τα ριμπάουντ, να εκμεταλλεύεται την αστοχία των γηπεδούχων (έμειναν στους 30 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους) και να προηγείται με 13 πόντους στο 17’. Εντούτοις, ένας αγώνας έχει τέσσερα δεκάλεπτα. Οι «Μπλάνκος» φρόντισαν να δράσουν στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης βασιζόμενοι στο ξέσπασμα του Ράντολφ, τη δημιουργία του Καμπάσο και την ουσιαστικά εμφάνιση των Ντεκ και Μίκι.

Τυπική διαδικασία

Θα ήταν κάπως δύσκολο η Βιλερμπάν να έχει φιλοδοξία νίκης στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να βρει απέναντί της μια υπνωτισμένη Μπαρτσελόνα, κάτι που δεν έγινε. Ένα επιμέρους σκορ 15-4 στο δεύτερο δεκάλεπτο έθεσε τα θεμέλια νίκης, τα 21 λάθη των Γάλλων έκτισαν τον πρώτο όροφο, η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Αμπρίνες κι συνδρομή των Μίροτιτς, Χίγκινς, Ντέιβις έβαλαν το «φινίρισμα» στο σπίτι, με τους Καταλανούς να παραμένουν στην τετράδα. 

Λίγοι αλλά λέοντες!

Η Μακάμπι πήγε στην Αγία Πετρούπολη με μόλις 10 παίκτες αλλά δάγκωναν σίδερα! Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη μέχρι την ανάπαυλα (30-31), όμως μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου εξαφανίστηκαν στον ορίζοντα με επιμέρους σκορ 28-12 και η δέκατη νίκη μπήκε στο αρχείο. Ο Ντόρσι είχε 17 πόντους, Χάντερ και Μπράιαν ήταν αποφασιστικοί κι η μέτρια βραδιά του Γουίλμπεκιν με 2/6 σουτ και 5 λάθη, δεν επηρέασε τους Ισραηλινούς, οι οποίοι περιμένουν τον Παναθηναϊκό στο Τελ Αβίβ. 

Έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι τους…

Όταν η Μπασκόνια χάνει, χάνει και το…απολαμβάνει! Προφανώς πρόκειται για δημοσιογραφική αδεία, καθώς ουδείς απολαμβάνει μια ήττα, αλλά οι διακυμάνσεις των Βάσκων στη φετινή Euroleague είναι παροιμιώδεις. Το «Φοντέτα» απεδείχθη κατηφορικό, ο Ντούμπλιεβιτς έκανε ρεκόρ με 25 πόντους και 5/8 τρίποντα, όπως κι η ομάδα του η οποία για πρώτη φορά στο θεσμό ευστόχησε σε 17 τρίποντα. Το πόσο απολαυστική ήταν η Βαλένθια φαίνεται κι από τη σχέση ασίστ-λάθων: 27-6! Κάπως έτσι, σχεδόν αθόρυβα, το σύνολο του Πονσαρνάου βρίσκεται στις παρυφές της οκτάδας. 

Top Video


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.